Feel better.

IMG_1560

Til meg sjølv, og til deg.

Et lunsj på ein ny plass. Tving deg sjølv til å smila til nokon du går forbi. Send blomar til nokon, eller deg sjølv. Gå på biblioteket og nyt kor stille det er. Skriv ei liste over sånt du vil gjera før året er omme. Kjøp ei plante og lær deg korleis du tar vare på den. Sov med hovudet i fotenden av senga. Sorter eit skap. Kast sånt som har gått ut på dato. Syng i dusjen. Fortell nokon kor bra du syns dei er. Start med julegåvetankane. Tenk på våren. Les alt du kan om ein kunstnar, forslag: Chad Wys, Cy Twombly, Jackson Pollock. Vask badet medan du høyrer på podcastar. Planlegg noko du vil baka eller laga til påske. Rist hasselnøtter så du har dei klare til havregraut. Sjå ein high school-film, forslag: Bring It On, Heathers, Clueless. Gi vekk bøker du ikkje vil ha lenger. Sett telefonen i flymodus. Prøv ein ny frukt. Hopp tau. Dekk på bordet sjølv om det berre er du som skal eta. Sjå ein dokumentar medan du lagar middag. Bestem deg for noko. Les gjennom gamle magasin du hadde gløymt at du har. Legg deg tidligare enn vanlig. Et is. Planlegg ei reise du ikkje har råd til enda, og lag ein plan for å komma deg dit.

Og ha det litt betre.

For myself, and for you.

Eat lunch in a new spot. Force yourself to smile to someone you pass on the street. Send flowers to someone, or to yourself. Go to a library and enjoy the quiet. Write a list of things to do before the year is over. Buy a plant and learn how to take care of it. Sleep with your head at the foot end of the bed. Sort through a closet. Throw away things past their expiry date. Sing in the shower. Tell someone how great you think they are. Start planning christmas presents. Think about spring. Read everything you can find about an artist, suggestions: Chad Wys, Cy Twombly, Jackson Pollock. Clean the bathroom and listen to podcasts. Plan something you want to bake or make for easter. Roast hazelnuts so they’re ready for your oatmeal. Watch a high school movie, suggestions: Bring It On, Heathers, Clueless. Give away books you no longer want. Put your phone in airplane mode. Try a new fruit. Jump a rope. Set the table even if it’s just you eating. Watch a documentary while you’re making dinner. Decide something. Read through old magazines you’ve forgotten about. Go to bed early. Eat some ice cream. Plan a travel you can’t afford just yet, and make a plan to get there.

And feel a little better.

Follow:

12 Comments

 1. 15:28, 08 Feb 2016 / 15:28

  Så mye fint!
  Jeg så faktisk Heathers for første gang for noen måneder siden – den tar jo ganske av, haha. Dessuten smakte jeg faktisk på en ny frukt her om dagen, for jeg prøver å være ekstra flink til det nå i forbindelse med vinstudiene. Quince smaker som en slags blanding av pære, gult eple og umoden mango, synes jeg!

 2. 19:09, 08 Feb 2016 / 19:09

  Takk…!

 3. Elise
  19:52, 08 Feb 2016 / 19:52

  Wow, her var det virkelig mye fint! Det hjelper allerede.

 4. 20:44, 08 Feb 2016 / 20:44

  Neste gong eg har ein dårleg dag (eller veke) skal eg lese denne lista på nytt og gjere minst ein av tinga som står i den. Takk fine Mariell!

 5. 22:40, 08 Feb 2016 / 22:40

  Fin fint – tak for deilig inlegg. Blir så glad av bloggen din – skal gjøre noget super skummelt imorgen – så dette var det siste jeg leste før jeg går og legger meg. TAK :)

 6. Ida Mari
  23:06, 08 Feb 2016 / 23:06

  Takk Mariell <3

 7. 06:44, 09 Feb 2016 / 06:44

  Jeg hører på podcaster når jeg lager middag. Det synes jeg er en fin ting :)

 8. Kajsa
  13:39, 09 Feb 2016 / 13:39

  Lovely, lovely tips! Thank you!

  A question I have got for you is what the best place to live in London is. Live live, you know, not just for a weekend getaway, but I one was to actually move there (which I am thinking of doing soon!). Which areas do you think are the best to live in?

  Lots of hugs!

 9. Ragnhild
  13:50, 09 Feb 2016 / 13:50

  Takk ❤️

 10. 20:35, 09 Feb 2016 / 20:35

  älskar detta. <3 så fint mariell

 11. Hanne
  14:06, 15 Feb 2016 / 14:06

  Takk for supert innlegg, blir veldig inspirert!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *