my 3 best productivity tips.

sunday.

Her er dei tre tinga som funkar aller best for meg på kontoret:

Pomodoro One
Dette er teknikken eg har brukt dei siste månadane for å holda på produktiviteten min, det er ein app/program med ei klokke som tel 25 minutt. Ein jobbar i 25-minuttsbolkar også tek ein pause på fem minutt, og etter visst mange bolkar får ein 15 minutts pause. For meg, ein veldig effektiv måte å jobba på fordi eg kun klarar å holda konsentrasjonen visst lenge uansett, og det er godt å vita at det kjem ein pause!

Gode høyretelefonar + Noisli
Eg har kjøpt meg tette høyretelefonar, typ eit av mine beste kjøp, fordi eg har kontorvindauge rett ut mot ein barneskule, ein veg der det køyrer bilar med sirener, og ein togstasjon. Da er det det beste i verda å ploppa dei inn og ikkje høyra nokon av dei tinga. Akkurat no brukar eg óg noko superbra, Noisli, finst både på heimeside og som app, den mest avslappande bakgrunnslyden om ein, som meg, jobbar med å skriva og ikkje kan høyra på musikk med ord.

Ein ryddig pult
Dette er alfa og omega for meg. Både fordi det hjelper hjerna å ikkje ha rot rundt seg, og fordi rotet startar ein kjedereaksjon: om pulten min ikkje er ryddig, jobbar eg frå senga, og da jobbar eg dårlig.

Kva er dine produktivitetstips? Kanskje blir me så produktive at me kan begynna å jobba fire dagar i veka?

Here are the three things that work the best for me at the office:

Pomodoro One
This is the technique I have been using the last few months to stay focused and productive, it’s an app/program with a clock that counts down from 25 minutes. You work for 25 minutes, then get a five minute break, and after a certain amount of sessions, you get a longer break of 15 minutes. To me, a very efficient way of working because I can only stay focused for so long anyways, and it’s so good to know a break is coming.

Good headphones + Noisli
I’ve got close to noise cancelling headphones, one of my favorite purchases ever, because my office window opens to an elementary school, a road with sirens and a train station. It really is the best thing plugging them into my ears and not hear any of that. Right now I’m using something great, Noisli, it’s online and an app. The most relaxing background noise, if you, like me, work with writing and can’t listen to music with words.

A clean desk
This is the most important thing for me. Both because it helps my brain not to have clutter around and because the clutter creates a chain reaction: if my desk isn’t tidy, I work from bed and I’m less productive.

What are your tips? Maybe we’ll get so productive we can start working four days a week?

Follow:
Share:

12 Comments

 1. Pauline
  11:39, 28 Jan 2016 / 11:39

  Noisi var jo skitbra! Takk for tips. Eg brukar og å høyre på regnlydar av og til. Berre å google rainymood!

  Har du tips til hodetelefonar? Kva kjøpte du?

  Og ikkje minst: gratulerer med bebien! Eg gledar meg til å følgje med vidare.

  xoxo

 2. 12:27, 28 Jan 2016 / 12:27

  Mine triks er å brekke ned alle arbeidsoppgaver i småbiter – og lage liste i Evernote. Så digg å huke av når ting er gjort + om jeg ikke gjør det aner jeg ikke hvor jeg skal starte.

 3. 12:43, 28 Jan 2016 / 12:43

  Skru av internett! Internett er det som stoppar meg mest frå å vere produktiv, så eg lastar ofte ned podcastar eg skal høyre på, før eg skrur av nettet.

 4. Anne H.
  13:41, 28 Jan 2016 / 13:41

  Lytt til barokkmusikk! Fekk tips om det her om dagen, då eg hadde store problem med å konsentrera meg om detaljarbeidet med å bygge ei ny nettside i eit delvis ope kontorlandskap. Det er visst noko med rytmen i musikk frå denne perioden som skal vera bra for konsentrasjon og effektivitet.

  Som deg sit eg med mykje skrivearbeid og klarar ikkje musikk med ord, men Vivaldi fungerer som berre det!

  Ps! Gratulerar så mykje med baby på veg

 5. Isabel
  14:23, 28 Jan 2016 / 14:23

  Veldig einig med alle tipsa! Slit sjølv med å konsentrere meg, og den der appen er veldig fin. Men ryddig pult… uansett kor mykje eg ryddar, så blir det bare eit einaste stort rot etter nokre minutt igjen uansett! x)

 6. Kathrine
  17:03, 28 Jan 2016 / 17:03

  Eg likar å lage lister over det eg skal gjere, gjerne i prioritert rekkjefølgje. Elskar å kunna kryssa av for kva som er gjort, så eg må ha dei på papir. Ellers jobbar eg gjerne i bolkar på 50 min med 10 min pause mellom, tredje bolk er 30 min med 30min påfølgjande pause, og så byrjar eg med to 50 min bolkar igjen. Brukar også å høyre på instrumentalar når eg les eller skal skrive :)

 7. Ragnhild
  19:12, 28 Jan 2016 / 19:12

  Enig med tipsene som blir gitt her — jeg lager lister, og deler oppgavene inn i så små deler at de skal kunne gjøres på et par pomodoro-intervall. Og så liker jeg å telle tidsbruk heller enn resultat, så status ikke blir “klarte ikke å bli ferdig med artikkelen” men heller “jobba i fire timer med artikkelen” – utrolig mye mer motiverende.

  Ellers er mitt supertriks å begynne med de kjipeste tingene først, og få det unnagjort om morgenen. Det er lett å begynne med noe enkelt eller gøy, og utsette den tingen du egentlig ikke har lyst til å jobbe med til ettermiddagen. Bare at da har jeg gjerne ikke konsentrasjon eller ork til å faktisk angripe det, og så utsetter jeg det til “i morgen”.

  Og selv om jeg liker lister og notater på papir, har livet mitt blitt utrolig mer effektivt etter at jeg gikk over til Evernote. Søkbare, tag-bare, linkbare notater = gull.

 8. 21:59, 28 Jan 2016 / 21:59

  Hvilke høretelefoner er det? :)

 9. Ingeborg
  22:30, 28 Jan 2016 / 22:30

  Nå er jeg student, så er kanskje ikke helt samme, men jeg kjenner meg igjen i det du skriver. 25 minutters bolker funker veldig bra for meg og, genialt når man får klaus over å kjenne at man skal sitte foran denne pulten i timesvis. Variasjon i løpet av dagen er også kjekt, så kan man kose seg med det gøye samtidig som det mindre morsomme blir lettere å få gjort. Et annet tips når jeg har masse å gjøre er å redigere listen med arbeidsoppgaver. Strykt alt man ikke MÅ gjøre nå. Så må man prioritere hva på listen som er viktigst å få gjort først, og jobbe seg nedover listen.

  Et annet tips, som kanskje ikke gjør meg mer produktiv, men iallfall mindre dårlig samvittighet, er å være åpen for at dagsformen kan bestemme hvor lenge og med hva jeg skal jobbe. Og som en annen skrev over, være fornøyd med det man har fått gjort, i stedet for å fokusere på det man ikke fikk gjort :)

 10. 21:43, 29 Jan 2016 / 21:43

  Da jeg leste til eksamen for et par år siden merket jeg at 25 min ble litt for lenge for meg, så jeg omformet metoden til 15-20 minutt med 5ish min pause. Jeg var kjempeeffektiv i de 15-20 minuttene nettopp fordi det ikke var så lenge og så gjorde jeg bare tøyseting i pausene (:

 11. 23:52, 29 Jan 2016 / 23:52

  Herlege tips!

  Det som fungerer aller best for meg er å byte miljø ofte – eg har til dømes funne ut at eg jobbar aller best dersom eg sit på ein full kafè. Det er noko spesielt med det å stenge ute alt bråket og sitje der i si eiga boble. Eg får det ikkje til på same måte dersom eg t.d. sit i eit grupperom på universitetet, eller åleine heime ved spisebordet. Ganske rart igrunn, men på kafear er det iallfall koseleg og varmt, og så har dei jo så mykje god motivasjon i hyllene…. (kaker)

 12. 20:29, 02 Feb 2016 / 20:29

  topp med tips! jeg har også lagra linken du delte en fredag til refinery 29 sine produktivitetstips. de er gull.
  <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *