Bébé!

Untitled

!!!!! OI. Kor heldig får ein vera, egentlig, at ein kan våkna til at så mange folk har vore glade på mine og våre vegne? Det er så innmari godt å ha det sagt, sjølv om det har vore gøy å vera snikete og holda det for oss sjølve så har det óg vore så kjipt å ikkje kunna dela og å utelukka såpass mykje av livet.

Å vera gravid for første gong er jo ein sånn ting som verkeleg tek over livet og pregar absolutt alt. Eg våkna så mange gonger i natt, som eit barn før julaftan, og håpa at klokka skulle vera der. Har feira dagen med ein smoltring, ein blomsterbukett og eit nytt stripete ullplagg til den lille. No ligg eg under dyna og funderer på om ein kanskje skulle tatt ein lur? Eg er jo tross alt gravid..

Det er jo så mykje eg kan dela, men eg tenkte at de kunne få bestemma litt kva de vil vita og stilla spørsmål under her? Så tek me det som spørsmål og svar med både meg og Jostein? Svar kjem måndag!

Om du har lyst til å vita meir om all of the feelings og då me fann ut at me var gravide, blir eg veldig glad om du vil lesa teksten min hos Kvinneguiden eller høyra på podcasten til meg og Sara som óg kom ut i dag.

!!!! WOW. I feel like the luckiest person alive, to have this many people feel happy for me and for us. It feels so amazing to have said it, despite it being kind of fun sneaking around and keeping secrets (i treasure that time as well), it’s also been a little boring not getting to share the fun and hard things we’ve been going through.

Being pregnant for the first time is one of these things that take over your life and claims everything. I woke up so many times last night, like a kid before christmas, hoping the time would be there. I’ve celebrated today by eating a donut, getting flowers and also a new stripey wool onesie for the little one. Now I’m back under the covers, contemplating a nap maybe? I am pregnant, after all..

There are so many things I could share, but I thought you could decide for me by asking in the comments on what interests you, and J and I could both answer? Answers on monday!

Share:

35 Comments

 1. Anita
  18:30, 21 Jan 2016 / 18:30

  Hurra! Gratulerer så mye!

 2. Thea
  18:48, 21 Jan 2016 / 18:48

  OMG! Gratulerer!

 3. J.
  19:21, 21 Jan 2016 / 19:21

  er såååå gøy at dere skal få baby! Hørte på podcasten og håper du føler deg komfortabel med å dele litt om fødselen og sånt :)

  Jeg freelancer også i London og lurer på hvordan du synes det engelske systemet er ift oppfølging igjennom graviditeten? Har dere tenkt til at barnet skal gå på engelsk skole og snakke norsk hjemme? (Jeg er selv trespråkelig og vi snakka en blanding hjemme)

 4. 19:26, 21 Jan 2016 / 19:26

  Dette er så gøy!
  – Hvilken matvare er det kjipest om barnet ender opp med å ikke like?
  – Blir dere boende i leiligheta, eller tenker dere å flytte?
  – Hvor mange barn har dere lyst på? (Kanskje rart å svare på når ikke nummer en er ute i verden enda, men gøy å høre hvilke tanker dere har om familie.)

 5. My
  19:52, 21 Jan 2016 / 19:52

  Gratulerer!

  Prøvde dere lenge før dere ble gravide?

  Hva tenker dere om å bo så langt unna familien når det kommer en liten baby til verden?

  Har dere magefølelse på kjønn?

 6. Irene
  20:06, 21 Jan 2016 / 20:06

  Gratulerer så mykje og all lukke framover!

 7. 20:10, 21 Jan 2016 / 20:10

  Jeg husker følelsen for 18 år siden da jeg først tok testen, og så heiv meg på sykkelen og syklet til mamma og pappa og spurte forvirret “Går det her an?”. Mannen min fikk jo selvfølgelig se testen først, men skjønte ingenting da jeg sprang ut ytterdøra, hi hi. Hva var det første du tenkte etter at det virkelig gikk opp for deg?

 8. 20:13, 21 Jan 2016 / 20:13

  åh åh åh åh grattis grattis grattis! Har följt din blogg så himla länge, och du och jostein verkar vara världens finaste par, och det är så jäkla fint när fina människor får fina nyheter <333 grattis grattis grattis!

 9. 20:15, 21 Jan 2016 / 20:15

  herregud, dette er så gøy!!! gratulerer SÅ mykje, de kjem til å bli den finaste vesle familien.

  – korleis trur du graviditeten kjem til å påverke bloggen og innhaldet?
  – kva personlighetstrekk håpar du babyen arvar av deg og jostein? nevn gjerne éin på kvar!
  – kva sa familien dykkar når de fortalde nyheita? blei dei superoverraska eller hadde dei sett den komme ei stund?
  – kjem du til å kreve mindre av deg sjølv som gravid enn til vanleg, trur du? mtp. jobb og liknande?

  ha ein fin og roleg torsdagskveld!

 10. Renate
  20:18, 21 Jan 2016 / 20:18

  Ååååå nei så fantastisk, gratulerer så mye!! Åh nå ble jeg glad<3

 11. 20:47, 21 Jan 2016 / 20:47

  Hurra! Å lage eit bittelite menneske er noko av det kuleste kroppen kan brukast til. (Og brått er dei store slakt som ligg i sofaen og ser søppeltv, men det er fint det òg).

 12. 20:58, 21 Jan 2016 / 20:58

  så fint du har skrevet på kvinneguiden, igjen! gleder meg til å høre på podcast på vei til jobb i morgen tidlig :)
  takk for at du vil dele med oss. jeg gleder meg til å følge med.
  <3

 13. 20:59, 21 Jan 2016 / 20:59

  Hurrahurra! Gratulerer så mye til dere begge! :D

 14. Isabel
  21:16, 21 Jan 2016 / 21:16

  Gratulerer! Så koseleg å lese! Tenk at to av mine favorittbloggarar (du og Elsa) er gravide for første gong samtidig som meg! Eg kan følgje dokker og kanskje kjenne meg igjen, og glede meg ilag med dokker, fordi eg óg skal bli mamma <3 så fint og flott og magisk! <3

 15. Hanna
  21:19, 21 Jan 2016 / 21:19

  Det er utvilsomt veldig mange positive følelser som er ute og flyr, men jeg lurer på hvilke tanker dere har om økonomi og hvordan det kommer til å bli med en ny en i huset. Hva som vil endres, om dere må reprioritere veldig, om dere er bekymret, om dere føler at dere er på et stabilt sted hvor det passer godt eller at det kanskje aldri passer godt men man må kaste seg inn i det likevel?

 16. Erle
  21:45, 21 Jan 2016 / 21:45

  Gratulerer så utrolig mye!
  Vil dere bli boende i London videre, nå som dere venter en liten krabat? (Vil dere hjem til Norge og familie, eller virker London som en fin by å oppdra et barn i?)

  Hvorfor trodde du at du var gravid, hva fikk deg til å ta graviditet testen?

  Jeg gleder meg til å følge deg videre i ditt nye liv som gravid :-)

 17. 22:22, 21 Jan 2016 / 22:22

  ååååh! Så koselig :D Gratulerer :D

 18. åshild
  23:20, 21 Jan 2016 / 23:20

  Ååå! Gratulerer så masse til dere begge!!! Har lest bloggen så lenge og føler at det er ei god venninne som skal ha baby. Undertegna måtte nemlig felle noen tårer I glede på deres vegne!:’) Spørsmålet mitt blir sikkert som mange andre sitt… Hvordan er helsesystemet rundt graviditet og fødsel i England? Og navn! Internasjonale eller typisk norsk? :)

 19. 23:45, 21 Jan 2016 / 23:45

  I just wanted to say I hope you have a healthy, happy pregnancy and congratulations to your husband as well :) I didn’t have a chance to say much yesterday because I was at work.

  Oh and my question is – will you be staying in London or go back to Norway for a bit at any time?

 20. Emilie
  00:57, 22 Jan 2016 / 00:57

  Åå gratulerer så mye!! Har fulgt bloggen din helt siden jeg var 13-14, og nå er jeg 20 og ble mamma til en liten gutt i fjor. Dere har så mye fint i vente!! Tenk så heldig den lille er som får slike fantastiske foreldre. Hjerte til dere

 21. 03:07, 22 Jan 2016 / 03:07

  Blogglesing skjer litt senere her over atlanteren så her er en litt forsinket hilsen; Gratulerer så masse med baby! Fpr en utrolig fin nyhet altså, jeg har fulgt bloggen din en stund så nå ble jeg så glad på dine vegne.
  Jeg lurer på om du kan beskrive litt hva tanker du gjør deg om livet før og etter baby, hvordan ser din fremtid ut?
  Og siden du er fotograf, har du mange gode ideer og tanker til å kunne fange oppveksten til h*n?

 22. Stine
  06:39, 22 Jan 2016 / 06:39

  Gratulerer! Spørsmål til Jostein: er du litt misunnelig på Mariell fordi hun får lov til å være gravid?

 23. Ingvild
  09:12, 22 Jan 2016 / 09:12

  Gratulerer så mye! :)

 24. Johanne
  12:28, 22 Jan 2016 / 12:28

  Jeg lurer på om du får cravings på mor spesiell mat? Kanskje det er noe du kjenner på senere i ssvangerskapet, men det er likevel artig å høre ;) og gratulerer!! :D

  • Johanne
   12:30, 22 Jan 2016 / 12:30

   *noe spesiell mat

 25. Emy
  12:30, 22 Jan 2016 / 12:30

  Hurra och grattis, vilka underbara nyheter! Mina frågor till dig/er är:

  När är bebisen beräknad att komma?
  Har du tänkt att föda i Norge eller England?
  Och hur mår du som gravid?

  Kärlek till er! <3

 26. 13:24, 22 Jan 2016 / 13:24

  Så flott! Greatulerer så mye!!

 27. Åsa
  15:29, 22 Jan 2016 / 15:29

  Gratulere så mykje til dykk begge! Etter å ha følgt bloggen din i mange år, føles det som ei god veninne deler nyheiten!
  Så eg måtte ta eit par sekund å ta innover meg den fantastiske nyheiten! Håpar de nyter dagane og ventetida,
  og at de kan sjå tilbake på tida som noko heilt spesielt fint. <3

 28. Cathrine
  22:55, 22 Jan 2016 / 22:55

  Som en som aldri har kommentert på bloggen din, men allikevel lest den i mange år, så ble jeg helt varm inni meg og glad da jeg leste om at dere skal bli foreldre ☺️ Gratulerer så mye! Hurra! Nå blir livet snudd på hodet! ☺️❤️

 29. 23:18, 22 Jan 2016 / 23:18

  Gratulerer! Da jeg leste dette, føltes det ut som en venninne av meg var gravid, så glad på deres vegen :) Lest bloggen din fra starten og fulgt med så lenge.
  Tenker dere å bli der dere bor nå i London, eller tenker dere på å få et nytt sted eller evt flytte tilbake til Norge?
  Har du også vanlige rettigheter som engelske kvinner som er gravide iforhold til lege, støtte, etc? Eller er det annerledes siden du jobber frilans?

 30. Sofie
  15:29, 23 Jan 2016 / 15:29

  Kjære Mariell!

  Jeg er så genuint lykkelig på dine vegne. Har fulgt bloggen din siden jeg startet på videregående, og jeg husker at du og “han der fine” var i Markveien på Løkka, og jeg husker at dere først flyttet til London og var redde, og at jeg reiste til Ghan og var redd, og jeg husker at du dro til Paris alene, og at jeg fulgte med og gikk gjennom det samme samtidig. Nå har jeg flyttet til London og startet på min bachelor, og herregud, nå er du gravid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeg ble så rørt da jeg leste det, og åh, guri malla, jeg er så glad, så glad.

  Hurra, hurra, hurra!

 31. Linn
  11:45, 24 Jan 2016 / 11:45

  gratulerer så mye! Blir morsomt å følge videre:)

  Jeg lurer på om du har dager/perioder der du absolutt ikke orker å gjøre noe som helst, særlig jobbrelatert, og hvordan du kommer deg videre fra sånne stunder?

 32. Anne Kirsti
  21:43, 24 Jan 2016 / 21:43

  Gratulerer så mye til dere begge! Så stort! Jeg er overrasket over at ikke flere har kommentert at de hadde en liten mistanke. Jeg begynte å spekulere litt da du skrev noe om “det som skulle komme” i et desemberinnlegg. For min egen del har opplevde jeg å finne ut at jeg var gravid i jula, for deretter å miste i januar, i uke 6. Jeg ble veldig lei meg, for dette var noe vi har vært klar for siden i sommer. Jeg bekymret meg veldig lite og tok nesten for gitt at det skulle gå bra. Derfor ble det et ekstra hardt slag da det ikke ble noe av den babyen vi gledet oss til. Fordi jeg akkurat har opplevd dette, suger jeg til meg alle andre sine erfaringer og tanker rundt spontanabort. Jeg har en venninne som også mistet på samme tid, men for hennevar det mer som et skuldertrekk/ingen sorgreaksjon, siden hun vet at det er normalt og at det er vanlig at det skjer. Til spørsmålsrunden lurer jeg derfor på? Kjenner dere noen som har opplevd spontanabort? Var du redd for å miste? Og hvordan var det å oppdage at du var gravid, “nesten før du hadde ventet på det”, som du skriver? Får man litt sjokkfølelse i tillegg til å bli glad? Eller var det bare pur glede? Og om du syns noen av spørsmålene var litt uhyggelige å komme med i slik en gledes stund, så er du velkommen til å se forbi den. Men jeg ble overrasket over hvor mye trøst jeg syntes det var i å tenke på Mark Zuckerberg og kona som var åpne om sine egne tap. Jeg tror åpnehet om temaet kan være til hjelp og støtte for mange. Jeg håper på masse koselige baby og graviditetstanker på bloggen framover!

 33. Anette
  22:07, 24 Jan 2016 / 22:07

  Gratulerer! Jeg lurer på hvor langt du er på vei?:-)

 34. 14:37, 01 Feb 2016 / 14:37

  stort grattis till er! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *