my guide to tuscany, part one: lucca.

lucca.

LUCCA

Lucca var vårt første stopp på bryllupsreisa, og der me var lengst. Det skulle visa seg å vera heilt perfekt for oss, å få litt ro og å rekka å kjeda oss litt før me reiste vidare mot større byar.

Me budde på eit B&B, Magnolia, som var lite og koseleg og komfortabelt. Frukosten var derimot ikkje noko å skryta av, som var heilt okei for oss sidan me likar å utforska til frukost uansett. Lucca er ein innmura by, og det finaste me gjorde der var å leiga syklar og sykla oppå bymuren heile vegen rundt og peika på hus me ville budd i.

Det var Jostein sitt ønske at me skulle reisa til Lucca, for han er jo ein operaperson, og da reiser ein til Puccini sin fødeby om ein kan! Eg hang med på Puccini-museum og på Puccini-konsert, og det var så herleg og så veldig italiensk.

Ein annan restaurant, som eg ikkje tok bilder av (men me åt der to gonger), var Osteria Piccola på Piazza San Frediano, der dei hadde megagod italiensk tapas og á la carte.

Lucca was the first stop on our honeymoon, and where we stayed the longest. It was just perfect for us, to get some peace and quiet and get bored a little before going to bigger cities.

We stayed in a B&B, Magnolia, that was small and cosy and comfortable. The breakfast was really nothing to shout about, which was fine with us since we like exploring for breakfast anyways. Lucca is a city inside walls, and the best thing we did there was renting bikes and biking all around the city walls and point at houses we could live in.

It was Jostein’s wish that we go go Lucca, because he’s an opera person, and they go to Puccini’s city of birth if they can! I came along to the Puccini museum and a Puccini concert and it was lovely and so very italian.

Another restaurant, that I didn’t take pictures of (but we ate there two times), was Osteria Piccola at Piazza San Frediano, they had super delicious italian tapas and á la carte.

lucca.Buca Di Sant’Antonio
Via Della Cervia

Vårt beste fin-måltid i Lucca, supergod mat, supergod vin og perfekte kelnarar. Det er alltid eit godt teikn når italienske store familiar og einsamme menn som kjenner kelnerane og les avisa til middag, fyller opp borda.
Our best fancy meal in Lucca, delicious food, delicious wine and perfect staff. It’s always a good sign when big, loud italian families and lonely men who know the waiters and read the paper at dinner, fill up the tables.

 

lucca.Casantica
Via S.Giorgio 24

Det var i denne butikken me kjøpte krona vår! Og 75% av det dei har her er på feil side av shabby chic-balansen, men så finst det nokre heilt nydelege greier som ein berre MÅ ha.
This is where we bought our crown! Like 75% of what they have here is on the wrong side of the shabby chic scale, but there are some just beautiful things there too, very worth exploring.

 

lucca.Villa Mansi
Via Galli Tassi 43

Dette var ikkje vårt førstevalg på palass, men det viste seg å vera så uendeleg mykje vakrare enn det stengte Palazzo Pfanner (men gå dit óg, mest for å sjå hagen!). Alt var gull og marmor, me gjekk sakte sakte gjennom alle rom og tok det heile inn.
Not our first choice for a palace, but it turned out to be so much more beautiful than the closed Palazzo Pfranner (go there too though, for the garden!). Everything was gold and marble, we walked slowly through all the rooms and took it all in.

 

lucca.Pizzeria Da Felice
Via Buia 12

Utanfor her var det kø til lunsjtid kvar dag, og me var i den køen. Eg vil estimera at 50% av måltida våre vart inntekne her, den typen obsessions som ein føler seg litt dårlig for men ikkje klarar å stoppa. Ein berre må ha den pizzaen.
There was a queue outside at lunch every day, and we were in that queue. I would estimate that 50% of our meals were here, it’s the kind of obsession you feel a little guilty about but it’s unstoppable. You just have to have that pizza.

 

lucca.Gelato: Grom + Pasticceria Gelateria Amorini
Via Fillungo 56 + Via Roma 1

Våre to gelato-favorittar i Lucca! Men altså, alle plassar er sikkert like bra!
Our two gelato faves in Lucca! But seriously, probably every place is good.
Follow:
Share:

9 Comments

 1. 15:09, 14 Jan 2016 / 15:09

  Så fin guide :)

  Krone? fortell, nå er det noe jeg ikke har fått med meg her… :)

 2. 18:05, 14 Jan 2016 / 18:05

  Jag älskar det här nya sättet du skriver dina inlägg på, med halva sidan av inläggen på engelska!

 3. 18:11, 14 Jan 2016 / 18:11

  Så bra at dere gikk på Puccini-konsert! Det gjorde vi også på bryllupsreisa vår – og vi var der av samme grunn som dere. Puccini er den største!

 4. 14:02, 15 Jan 2016 / 14:02

  Nå angrer jeg på at det ikke ble Lucca-tur da vi var rett i nærheten i sommer :( Neste gang! Vi så ikke Puccinni, men så barbereren i Sevilla i Firenze. Ikke veldig bra, men gøy å se gamle menn som sover gjennom forestillingen. Pluss for bra dirigent.

  • mariell.
   Author
   11:36, 18 Jan 2016 / 11:36

   Me var på ein kyrkjekonsert, i Siena, der det sat folk og snakka i telefon under konserten! Dei er eit interessant folk. :)

 5. 11:52, 16 Jan 2016 / 11:52

  Åh jag skulle kunna åka dit bara för maten….eller ja glassen! :)

  • mariell.
   Author
   11:35, 18 Jan 2016 / 11:35

   JA, det er vel derfor folk reiser til Italia? Haha. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *