the honeymoon journal, part four: the purchases.

i italia kjøpte me med oss nokre veldig herlege ting. me har hatt shoppingfilosofien: kjøpa ting det er fint at me kjøpte på bryllupsreise. som me kan bruka om tjue år og hugsa denne fine tida av livet, liksom.

 

things we bought on our honeymoon.krona
dette er kanskje mitt merkeligaste kjøp for i år, og eit som eg er så himla glad for. eg kom inn i ein drøm av ein butikk, og i toppen av eit tre såg eg denne krona og umiddelbart elska eg den. den er laga av eit dansk selskap som heiter walther&co, og den er av messing. eg gler meg sånn til å putta den i treet vårt i år og i mange år framover.

 

things we bought on our honeymoon.nattbordskaraffelen
i den samme butikken kjøpte eg óg denne. som ein person som våknar tørst omfavnar eg konseptet med vatn på nattbordet, men eg syns det skal vera fint. på åmot (der me gifta oss) har dei fine muggar med vatn ståande på nattborda, og då eg såg denne minna den meg om det, pluss at den fine kransen lignar på monogrammet vårt.

 

IMG_0725julebrosjen
eg kjøpte den finaste julebrosjen eg nokon gong har sett hos ei fin gamal dame på eit loppemarked i firenze. gler meg sånn til å bruka den til jul.

 

things we bought on our honeymoon.trebrettsamlinga
jostein og eg gjekk bananas i ein butikk i firenze der dei hadde desse bretta. ein kunne sjå gjennom butikken og bak i verkstaden der dei laga dei, dei er håndlaga og håndmåla og alle er heilt forskjellige, og eg berre syns dei er så fine. fekk hjarte-i-augene-emojis av dei.
things we bought on our honeymoon.
varmluftsballongen

òg eit fint julekjøp.

 

things we bought on our honeymoon.
essensar frå santa maria novella

i den himmelen som santa maria novella-butikken er gjekk eg rundt og snusa på ting lenge, lenge, litt redd for alle som jobba der fordi dei såg så proffe ut. endte opp med å kjøpa eit rosevatn, som har alle slags avslappande og rensande eigenskapar, og eit appelsinblomstvatn som er meir forfriskande. gler meg til å bruka dei badekaret dei kalde månadane som kjem.

 

*translation:
in italy we bought some beautiful things, things that will last us a lifetime and that i’m excited to be still using in 20 years, remembering this very special time in our lives. i bought a brass crown for our christmas tree, a carafe to keep on our bedside table that reminds me of where we got married, wooden trays in different sizes, all handmade and hand painted in florence. a hot air balloon ornament and, not so lifetime-lasting: rose water and orange blossom water from santa maria novella.

Follow:
Share:

4 Comments

 1. 13:29, 25 Nov 2015 / 13:29

  Alt du kjøper er så vakkert og så deg! Hadde jeg sett det hvor som helst, hadde jeg umiddelbart tenkt på deg.

 2. 14:27, 25 Nov 2015 / 14:27

  Nydelige kjøp! Så koselig å tenke på at det er noe man skal ta vare på resten av livet, sammen.

 3. 13:51, 26 Nov 2015 / 13:51

  Den brosjen var utrolig fin! Så julete og gammeldags <3 Også kronen da! <3

 4. 14:08, 26 Nov 2015 / 14:08

  Det är nästan som att du varit på skattjakt! Tokdiggar karaffen. Fin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *