5 things i want to get better at.

copenhagen, day two.

eg trur me alle har ting som ligg bak i hovudet og masar på oss, ting som me har lyst til å ta tak i men ikkje tør eller ikkje orkar. i vinter har eg nokre prosjekt, ting eg vil bli bedre på, som eg håpar eg kan klara å få gjort noko med.

 

stille kveldar
kvifor virkar det så umogleg å ha skjermfri ein halvtime før leggetid? eg kjenner separasjonsangsten krypa på berre eg vurderer det, pussa tennene utan youtube? eg trur eg ville vore eit litt meir produktivt menneske om eg tok meg 30 minutt, kvar kveld, til å lesa eller snakka med jostein eller spela kort.

surdeig
då me først flytta til england vart me ganske gode på surdeig, men etter kvart som me har reist meir og meir med jobb, går det liksom ikkje. i januar har me bestemt at me nektar å fly nokon plass, så da tenkte eg at det var perfekt å start ein ny surdeigsbaby.

fransk
etter å ha vore i italia med jostein så er eg så inspirert til å ta opp igjen fransken min. jostein har altså kun brukt duolingo-appen for å læra seg italiensk, trur han har drive med det i ca eit halvt år, kvar dag, og han kan fint føra ein samtale på italiensk. eg har ikkje lyst til å kasta vekk fleire år av livet mitt på å sei at eg vil læra meg fransk. let’s do this thang!

lesa magasin eg kjøper
sidan eg var tenåring har eg vore litt gal når det kjem til magasin. eg kjøper dyre magasin fordi dei er fine, også leser eg dei aldri. dei bygger seg opp som eit berg av skuldkjensle og tek opp enormt med plass. vil få inn ein vane der eg les, klypper ut det eg vil spara på også resirkulerer.

å fiksa sånt som må fiksast
skifta lyspærer, levera ting på reparasjon, sy hol i klede. i periodar der eg gjer desse tinga er eg så mykje meir fornøgd og glad. konstant administrasjonsjobbing i livet.

om du hadde meir tid, meir energi, om du våga, kva skulle du villa bli bedre på?

*translation:
i think we all have things in the back of our minds, gnawing at us, things we want to do but we don’t dare or we don’t have the energy. this winter, i have some projects, things i want to better myself in, that i hope i can do something about.

quiet nights
why does it seem so impossible to be free of screens for half an hour before bedtime? i can feel the separation anxiety creeping in, brushing my teeth without youtube? i think i would be so much more productive if i just took 30 minutes, every night, to read, talk to jostein or play cards.

sourdough
when we first moved to london we got pretty good at the sourdough game, but since we’ve been travelling so much it’s a no go. in january we’ve decided to not go anywhere at all, so it’s the perfect time to begin a new sourdough baby.

french
after being in italy with j i’m very inspired to pick my french back up. j has only used the duolingo app to learn italian, i think for about six months, every day, and he is perfectly able to converse in italian now. i don’t want to waste more years of my life saying i want to learn french. let’s do this thang!

read magazines i buy
since i was a teenager i have been a little nuts when it comes to magazines. i buy expensive magazines because they are pretty and i never read them. they build up to a tower of guilt and take up so much space in our home. i want to get the habit of reading, cutting out the things i want to save, and then recycle.

fixing things that need to be fixed.
change lightbulbs, handing things in to be repaired, mending clothes with holes in them. in the periods when i get things like these done, i’m so much more happy and content. constantly taking care of things.

if you had the time, the energy, the guts, what would you want to get better at?

Follow:
Share:

17 Comments

 1. S
  10:08, 18 Nov 2015 / 10:08

  Jeg har klart å la være å sjekke mobilen før leggetid, og det er faktisk som om hjernen girer ned! Jeg kommer fra jobb sent, og så gjør jeg det jeg vanligvis gjør, spiser kveldsmat, fjerner sminke, pusser tenner, snakker med den jeg bor med og legger frem klær til neste dag (også en ny vane jeg øver på). Uten å stoppe for å sjekke mobilen. Prøv det, allemann! Det hjelper å sette seg et tidspunkt en, senere kanskje to, timer før en skal legge seg, der det ikke lenger er lov å “bare sjekke” mobilen. Men blir jeg rastløs leser jeg en bok eller en avis når jeg spiser eller pusser tenna (det går overaskende bra å lese samtidig!) Jeg sovner også lettere når hjernen har fått slippe skjermlyset!

 2. 10:43, 18 Nov 2015 / 10:43

  Tid, energi og våge å bli bedre på:
  Tid har jeg nok av, jeg har full stilling, men for oss uten barn så synes jeg faktisk at tiden strekker greit til. Jeg rekker det jeg skal /må og ønsker å gjøre.
  Energi: Ja den er litt laber, jeg ville tatt meg selv litt mer i nakken og kanskje ikke sovet så mye om ettermiddagen som jeg kan gjøre noen ganger,. Brukt tiden til å gå ut og gå tur og få frisk luft kanskje? Trene litt mer strukturert?! Da får jeg mer energi. Jeg går på fast trening en gang i uken, men ellers trener jeg hjemme.
  Våge: Våge og følge drømmen min. Drømmen min er å slutte i jobben og bli fotograf på heltid, men jeg tør ikke når jeg har økonomiske forpliktelser som lån, husleie og så videre… men drømmen er der. Kanskje jeg vinner i Lotto? ;)

 3. 10:51, 18 Nov 2015 / 10:51

  Jeg vil bli bedre til å ta vare på klærne mine. Vaske nøyaktig etter vaskelappene, henge pent og stryke skjorter.

 4. Hilde
  10:59, 18 Nov 2015 / 10:59

  Å det er så masse jeg vil bli bedre på, det er så alt for masse. Jeg har innsett at jeg ikke klarer å være så bra og flink som jeg vil. Hver morgen dukker det opp noen nye blåmerker, fordi jeg har kræsjet i møbler i søvne etter å ha nattammet hver 2.time. Jeg tråkker på leker på gulvet, og oppvasken hoper seg opp, og det eneste jeg klarer er å stirre i veggen. Så det jeg tror jeg egentlig burde bli bedre på, er å godta at sånn er det bare nå, og det å gjøre mitt beste er bra nok. Tror egentlig ikke jeg klarer å godta det, sånn egentlig. Men det er jo verdt det, nå hører jeg ei blid jente som nettopp har våkna, og lykkefølelsen fjerner alle tanker om at jeg ikke er bra nok.

 5. ingridkrøll
  14:34, 18 Nov 2015 / 14:34

  Egentlig vil jeg bli flinkere på å kommentere på bloggen din. Jeg er jo innom her nesten daglig, men det kjennes så skummelt ut å skulle skrive noe, så tenkte å kaste den frykten på båten og bli flinkere til å kommentere alt det fine som faktisk finnes på internett og booste dere som sprer den gleden.

 6. Inga
  14:58, 18 Nov 2015 / 14:58

  Jeg vil gjerne bli flinkere til:

  – Å lage to do-lister og legge planer for dagene mine. Jeg trodde det skulle bli enklere å kombinere masteroppgave og jobb da jeg fikk meg en mye mer fleksibel jobb, men det har bare blitt vanskeligere. Jeg tror lister og dagsplaner kan hjelpe!

  – Å ringe fremmede. Dette synes jeg er skummelt og er noe jeg må øve på fordi det er viktig i jobben min. Jeg kan ha vondt i magen en time før jeg tar en helt vanlig jobbtelefon – ikke bra. Det går jo alltid fint så jeg skjønner ikke hva jeg er redd for.

  – Å ta ansvar for tekniske ting hjemme. Kjæresten min er IT-konsulent og elsker å finne ut hvordan tekniske ting henger sammen og ordner med alt av data, TV, strøm og alt det innebærer. Jeg er ikke spesielt interessert i hvordan tekniske ting henger sammen, men de viktigste tingene vil jeg lære meg hvordan fungerer.

 7. 15:15, 18 Nov 2015 / 15:15

  * å følge opp mitt eget språkprosjekt! jeg kommer liksom i gang og så dabber det av. men som du sier, let’s do this!
  * få lagt ut den der sofaen på finn så den ikke bare står i kjelleren til pappa og tar opp all plassen.
  * lete etter ting som på mystisk vis er blitt borte i leiligheten; en hengelås, et par nøkler, sånne ting.
  * skjermfri halvtime før leggetid høres jo ut som en fin idé. eller kanskje prøve teknofri søndagsformiddag. fikk det til én gang, det var digg.

  dette innlegget var skikkelig fint og inspirerende og passelig på en novemberonsdag! <3

 8. 17:03, 18 Nov 2015 / 17:03

  Jeg skulle ønske jeg var flinkere å si det jeg mener. Mange påstår at de gjør det, men det er veldig vanskelig å ikke ty til hyggelige omformuleringer når du egentlig burde si “Nei, vet du hva? Det der synes jeg faktisk ikke er så kult.”.

  Jeg skulle dessuten ønske jeg var bedre på å forhandle lønn, spise vegetarisk og se Dagsrevyen.

  Det er heldigvis mange ting jeg synes jeg er ganske bra på også, så da gå det nok bra at jeg ikke har sett TV-nyheter på et halvår.

 9. mari
  17:42, 18 Nov 2015 / 17:42

  for noen uker siden begynte jeg å slå av eller slå på flymodus på alle mine tekniske dupeditter klokka 21:30. plutselig har jeg lest bok, skrivi dagbok og fått nok søvn! det er skikkelig fint.

  jeg vil gjerne bli bedre på å ta meg tid til å gjøre ting som gjør meg ordentlig glad. jeg kan ofte tenke at jeg ikke har tid til å for eksempel bake cookies, men likevel har jeg mystisk nok tid til å se en ekstra episode av et eller annet på netflix, eller sjekke facebook.

 10. 18:20, 18 Nov 2015 / 18:20

  Duolingo <3! Jeg har lært fransk gjennom den siden april. Ikke alltid vært like flink til å øve, men jeg forstår mye mer av både fransk og språk generelt siden jeg begynte med det :) Anbefales!

 11. Margit
  22:40, 18 Nov 2015 / 22:40

  Eg er so glad for tipset om duolingo. ER allereie djupt inne i tysk, og ny motivasjon til å læra meir av språket. :)

 12. 22:42, 18 Nov 2015 / 22:42

  Så fine mål! Jeg vil bli flinkere til å spille piano, men jeg har ikke tangenter innen rekkevidde lenger, så akkurat dette må jeg nok jobbe videre med på et annet tidspunkt og et annet sted… Jeg vil også bli flinkere til å blande drinker, og til å ta bilder av folk jeg er glad i som jeg kan se tilbake på om tredve år.

 13. Sofie
  08:35, 19 Nov 2015 / 08:35

  Hei!
  Har sendt deg noen mailer. Sjekk søppelpost! Det gjelder London-guide :)

 14. Kristine
  10:13, 19 Nov 2015 / 10:13

  Jeg vil bli flinkere til å le av meg selv, ikke ta meg selv så høytidelig og ikke være så redd for å gjøre feil! Jobber med det hele tiden :)

 15. Anna Lisa
  13:31, 23 Nov 2015 / 13:31

  Nei, nå kommenterer jeg for første gang på nettet! Måtte bare, for du skriver så fantastisk fint og litt sårt og jeg blir så glad av å lese bloggen din. Det føles som om jeg sitter inni en slags ferskenfarget boble og jeg merker skuldrene senke seg. Takk!

  Føler det er et par ting jeg kan bli bedre på (gjør vi ikke alle?), men i hovedsak er jeg utrolig flink til å utsette ting, og spesielt viktige ting. Har kommet fram til at det kan være resultatet av en slags frykt for at ting ikke skal ordne seg. Så jeg vil bli flinkere på å bare hoppe i det og få ting gjort! Ellers vil jeg bli bedre på: å prøve nye oppskrifter, å ringe bestemor, å være mer bekymringsfri, å gå turer i nabolaget (bor i Polen, så mye fint å se på!), å lese bøkene i den store samlingen min, å holde tiden (skikkelig tidsopptimist her).

  Og sist men ikke minst, bli flinkere til ikke å sammenligne meg med andre og være fornøyd med alt jeg får se/oppleve :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *