Q+A, my answers, four.

22230918719_9eb0764adf_h
foto.

hei, de fine folk! no sit eg på flyplassen i firenze og er klar for å komma heim til london. SÅ klar. det har vore verkeleg heilt ufatteleg magisk på bryllupsreise i toscana, ei reise me absolutt aldri kjem til å gløyma, og eg gler meg sånn til å visa bilder og skriva om alt fint me har gjort. linsa mi bestemte seg for at ho ikkje ville sjå firenze, så det blir eingangskamerafest! det var ganske deilig uansett, å berre ha eit lite eingangskamera i veska på alle slags utflukter. eg gler meg iallfall til å komma tilbake til det normale.

obs: i morgon klokka 18:00 kjem det 5 adventspakkar til opp for salg her på bloggen. så om du ønskar deg ein sånn, må du passa på da! det blir berre 5, for eg har allereie kjøpt inn produkta som skal sendast med i pakkane. som før kostar dei 350 kroner, det er inklusiv frakt og det er eitt julemagasin med i pakken. pakkane inneheld minst: noko søtt, noko å pynta med og noko til sjølvpleie.

 

 

Hei! Jeg lurer på om du og Jostein krangler og hvordan dere i så fall krangler og hvis du føler at dere er “gode” på å krangle om du kan gi noen tips til verdens mest konfliktskye person som ikke klarer å si ifra om noe til samboeren?
me er gode på å krangla om det er noko som er viktig, da er me alltid veldig forsiktige med kvarandre fordi me begge vil det samme og at me skal komma fram til noko klokt. me er óg sånne som stoppar opp i kranglingen for å klemma kvarandre. men, det tok år for meg å klara å sei ifra når eg var såra eller om noko vart feil, for eg var ganske redd for at alt berre skulle gå i grus om eg var ærlig om følelsane mine. sånn er det ikkje, såklart, og om eit forhold skal vara i lengden må ein læra seg å sei ifra og å krangla på ein rettferdig måte. og eg syns det er viktig å ha krangla litt før ein kjem til det stadiet i forholdet der ting blir messy og alvorlig også kan ein ikkje kvarandre sine kranglespråk. eg er aldri redd når jostein og eg kranglar, det er fordi eg er så innmari innmari trygg på at det ordnar seg uansett. det å ikkje våga å krangla er jo egentlig eit teikn på at ein ikkje har full tillit til den personen, og det er innmari vanskelig å få utan å krangla. ein må liksom sei ifra og la det eksplodera av og til, for å læra korleis det funkar.

Har du noen guilty pleasures?
dårlig tv og dyr sjokolade.

Hvilke kjøkkenredskaper klarer du deg ikke uten?
sleikepottar!

Hva må du alltid ha i kofferten når du skal ut og reise?
dei finaste brosjene og smertestillande. da er eg klar! (er så unormalt redd for hovudpine på ferie!)

Hva gjør du på dager der du egentlig bare vil gjemme deg under dyna og være i fred?
av og til gjer eg akkurat det, for av og til treng eg å gjera det og berre gløyma absolutt heile verden. men, om eg berre treng ein dytt så startar eg alltid med å rydda leiligheten og kle på meg og ta på leppestift. det får meg alltid til å føla meg samla og bra, og da kan eg lata som om eg er det.

Hei! du og Jostein har jo vært sammen i 10 (11?) år, så dette er kanskje ikke så lett for deg å svare på, men: Jeg er så kjærestesyk! haha :( merker at jeg konstant leter blant de jeg kjenner/i klassen/på treningen etter noen jeg kunne hatt det fint med. får lett crush, og føler at jeg derfor ofte overtenker/legger for mye i ting. Noen tips til hvordan slappe mer av når det kommer til gutter?
hei! eg trur du har god sjølvinnsikt her når du seier at du overtenker det. for eg trur det er vanskelig å finna ein bra match om ein er intenst på leiting etter den personen. det som ofte skjer da er at ein finn nokon som er i samme båt også bygger ein liksom om forventningane sine for at det skal gå, ei lita stund. når ein er veldig ung er jo sånne forhold meir som trening på framtidige forhold enn noko alvorlig, og det er kanskje óg viktig. eg har alltid syns det var så fascinerande, spesielt på VGS, når vennene mine som fekk kjærestar sa sånt som “me kjem jo ikkje til å vera ilag så lenge”. eg har aldri vore den personen, for det rakk eg ikkje. men ofte, når ein er veldig ung, er ein óg veldig usikker, og leiter meir etter bekreftelse enn det å faktisk å ha ein kjæreste. om det er tilfellet for deg, så kanskje du heller skal fokusera på dei tinga du interesserer deg for, bli meir kjent med og meir komfortabel i deg sjølv? så blir du som ein magnet for fine folk. :)

Har det vært perioder hvor det har vært vanskelig mellom deg og Jostein, typ så dere nesten har gått fra hverandre? Hvis ja, hva gjorde dere for å fikse det?
i tidlige stadie, typ frå 14 til 18, så følte eg kvar veke at me kom til å slå opp. ein gang låste eg han ute av huset midt på natta midt på vinteren. ein er jo ikkje heilt rett i hovudet av og til, og eg trøstar meg med at hjerna mi ikkje var ferdig utvikla. det er vanskelig for meg å sei no kva som har gjort at me har komt oss heilt hit, men mest av alt trur eg det var fordi me har vore så innmari innmari bestemte på at det skal funka, og alltid hatt eit langt perspektiv på ting. liksom, me må klara oss forbi den her dårlige fasen for å komma oss til alt me har sett for oss i framtida. vår situasjon er heilt spesiell fordi me tross alt møtte kvarandre då me var 14 år, og me spøkar ofte om kor vanskelig me ville hatt for kvarandre om me hadde møtt kvarandre før no. for oss er det viktigaste å alltid snakka om ting, å snakka ut og snakka mykje.

Hei! Husker at du for en stund tilbake skrev at du brukte en sånn rosa makeup-sponge. Bruker du den til concealer eller foundtation? Kunne du ha skrevet/filmet tutorial? :)
ja, ein beauty blender! eg brukar den både til concealer og foundation. brukar den spisse tuppen til concealer under auget og rundt nasen, også brukar eg den runde biten og liksom overflata på sidene til å “rulla” foundationen på. den skal bløytast med vatn før ein brukar den, det er da den blir bra.

Om du fikk en helt blank dag i morgen, fullstendig planfri, hvordan ville du brukt den?
da skulle eg baka brød, vaska klede og rydda i huset. heilt heilt kvardagslige ting som eg ikkje har gjort sidan me reiste på bryllupsreise. lengtar mot livet!

Om du ikke fikk hete Mariell lenger, hvilket nytt navn ville du valgt?
rooney! for rooney mara er så fin.

Follow:
Share:

6 Comments

 1. 15:12, 11 Nov 2015 / 15:12

  Jeg kjenner det er litt sårt å lese det du skriver om forholdet til deg og Jostein. Selvfølgelig er det kjempekoselig, helt utrolig fint å lese om, men jeg kjenner meg så igjen. Det du sier om at dere virkelig alltid har villet at det skulle fungere, at dere er så trygge på hverandre. For sånn hadde jeg det med min kjæreste. Jeg møtte han da jeg var 16, og jeg kjente så sterkt at “dette er rett, han er helt rett for meg, for alltid”, og jeg ville så veldig gjerne at det skulle fungere. Jeg gjorde alt, jeg elsket han virkelig, og han elsket meg tilbake, men han ville det ikke like sterkt. Han ville ikke hjelpe til med å få det til å fungere, og da måtte jeg bare gi opp. For uansett hvor mye man elsker noen, er det ikke nok med mindre den andre elsker like mye tilbake. Derfor er det litt sårt å lese om deg og Jostein, for jeg ville så gjerne at det skulle være på samme måte for meg og min kjære. Både du og Jostein er innmari heldige, som har hverandre, som elsker hverandre, som begge vil få det til å fungere sammen. Jeg heier på dere <3

 2. Mamma
  16:55, 11 Nov 2015 / 16:55

 3. 19:32, 11 Nov 2015 / 19:32

  Gleder meg til å se bilder med engangskamera ditt fra bryllupsreisen :)
  og gleder meg til adventspakka og magasinet også!!!

  :)

 4. 19:35, 12 Nov 2015 / 19:35

  Jeg liker bloggen din så godt; du skriver så fint, og bildene dine er fantastiske! Gleder meg masse til adventsmagasinet dumper ned i postkassa, som ble en noe impulsiv trøste-eksamensgave, haha. På forrige q+a-innlegg skrev du at du vurderte en bilderedigeringstutorial – jeg stemmer for! :D

 5. Maiken
  21:51, 26 Nov 2015 / 21:51

  Sleikepott! For eit ord! Eg har aldri tenkt over at det var eit nynorsk ord for sleikepott, dette skal eg fortelja mor om. Forresten er eg heilt einig, det er ikkje mogeleg å klare seg utan på kjøkkenet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *