Q+A, my answers, one.

Marion_Details_051
photo.

→ kan du dele noen vinfavoritter?
hei! ja, det kan eg! eg kan ikkje så veldig mykje om vin, vanligvis kjøper eg igjen og igjen dei flaskene me får servert av svigerinna mi og svogeren min, for dei elskar vin og har peiling elskar å drikka vin med dei og smaka skikkeleg. pappa er óg veldig interessert i vin og har alltid bra greier liggande, så når eg reiser heim drikk me fine flasker ihop. også utforskar jostein og eg mykje når me er på reise. men obs, må berre sei: det er berre dei siste 4-5 åra at eg har fått faktisk interesse for vin, så om du óg har drukke bøtter med kirsebærvin og black tower: high five!

i london elskar eg å handla vin hos borough wines på borough market, hos den strenge franskmannen som gjer at eg lærer meir om vin for kvar gong. elskar han! er det lov å óg få uttrykka min oppriktige kjærleik for vinmonopolet? elskar deg, vinmonopolet. vin er ein jungel som det er veldig herleg å få komma lenger inn i og læra meir om, og eg likar å tenka at eg lærer noko kvar gong eg kjøper ei ny flaske. om du vil læra meir om vin, anbefalar eg whitney adams sin youtube-kanal, ho er så awesome og kul.

eg tek det i favoritt etter kategori!
musserande: cremant de bourgogne, likar denne.
kvit: denne er min favoritt (den må vera kald, men ikkje for kald), også såklart den som eg tipsa om i september-favorittane.
rosé: det viser seg at eg likar alt som heiter rose d’anjou? denne drakk eg heile sommaren. den er litt søt, men ikkje sur! viktig viktig.
raud: chateau musar, ein libanesisk vin eg først drakk på åmot operagard og som eg lo når eg drakk fordi den var så god. også likar eg nebbiolo-vinar som barolo og barbaresco, men det trur eg dei fleste vil!

 

→ Hei Mariell. Dette er et ganske personlig spørsmål, så jeg skjønner om det ikke passer seg i denne sammenhengen, men jeg føler at du er en person som kan ha noen hjelpsomme tanker rundt dette. Jeg lurer på om du har noen venner fra hjemstedet ditt som du har kuttet kontakten med? Jeg har venner som jeg ser hver jul, påske og sommer men jeg føler meg ikke som meg selv når jeg er med dem. Jeg er tilbake til å være den stille og kjedelige jenta, men det er bare fordi jeg føler vi ikke har så mye til felles. Så jeg lurer på om du har noen erfaringer med å gi slipp på venner? Jeg vil ikke skape dramatikk eller såre noen, og jeg vet jeg er heldig som har venner i det hele tatt. Men dypt i meg selv føler jeg at jeg hadde følt meg bedre uten dem.
hei! eg har ingen personar heime som ikkje er familie. har såklart folk eg er på hei med og sånt, men ingen som eg møter opp og tek ein kaffe med. dette er absolutt noko som eg har valgt sjølv, og for ganske mange år sidan. eg har egentlig aldri hatt noko dramatisk break-up med ein venn, faktisk har eg nettopp skrive ein spalte til kvinneguiden om dette, skal linka når den kjem opp, men det poenget uansett er: du må ikkje ta den samtalen. du må ikkje forklara deg. eg skjønnar at det kan virka som den rette tingen å gjera, men du treng ikkje alltid å vera decent. kanskje finn du ut seinare, når du har blitt eldre og dei har blitt eldre, at det er noko der likevel, eller har vakse fram noko. det håpar iallefall eg for mitt liv. og da er eg glad for at eg ikkje sa alle dei tinga eg tenkte, sjølv kor tilfredsstillande det hadde vore der og da. oftast har mine venneslutt vore passive, berre gått over tid, forsvunne av seg sjølv. den einaste gongen eg har måtta svara på kvifor og komma med ein respons sa eg det einaste rette: eg må setta meg sjølv først, og det betyr at eg må ha andre folk rundt meg akkurat no. eg syns det er så viktig, noko av det viktigaste ein kan læra seg i livet, å ikkje leva for andre eller ofra seg sjølv så mykje for at andre skal ha det bra. det blir ein kun bitter og sliten av.

 

→ Har du fortsatt kontakt med venninna di fra Sogn og Fjordane, som het TrineMarie? Husker vi kunne se bilder og innlegg av dere to på bloggen for flere år siden, og dere så så fine ut sammen. Hvis ikke, har du noen tips til hvordan man kan la vennskap gå? Det kan være så vanskelig å finne ut hva man skal si til en man ikke vil være venn med lenger. For man vil jo ikke kutte kontakten uten å si i fra om det til vedkommende.
eg veit at det er mange som er nysjerrige på det, men eg kjem ikkje til å gå inn i det forbi det å sei at me ikkje har kontakt. svarar på fleire av spørsmåla dine i kommentaren over denne. :)

 

→ Kva er din beste haustoppskrift?
julia child sin boeuf bourgignon, som eg akkurat no fekk akutt lyst på!

 

→ Kva er ditt beste hudpleie/sminkeprodukt?
sminke: foundation frå laura mercier i kombinasjon med beauty blender = får meg til å sjå superbra ut uansett kor sjuk eller trøytt eg er.
hudpleie: cleansing balm frå emma hardy, brukar den kvar kveld og den luktar så godt. gjer huden min rein, men strippar ikkje og gir ikkje den stramme følelsen.

 

→ Hvis du kunne velge hvilket som helst i hele verden og teoretisk sett bodde et sted hvor dette hadde følt seg vel og hjemme passet; hvilket kjæledyr/husdyr ville du hatt?
ein hund. lengtar innmari mot ein hund.

 

→ Om du kunne tatt bilder av en “kjendis”, hvem ville du tatt bilde av?
akkurat no: adele!

 

→ Mitt nr.1 spørsmål er om du kjenner på denne “kvartlivskrisa” der man prøver å finne sin plass her i verden?
har absolutt kjent på kvartlivskrisa, men kanskje ikkje som dei fleste. eg veit veldig godt kven eg er og kva eg vil og er veldig heldig sånn, men eg har blitt mykje meir stressa med tid og det er først no at ein startar å planlegga livet fleire år fram i tid og det kan gi meg litt panikk. av ein eller annan grunn var det så mykje tryggare å vera 23? når ein er 23 og frilansar og klarar seg relativt bra er det imponerande, medan når ein er 25 er det berre forventa av ein at ein har eins shit together.

 

(OBS: disclaimer: desse siste spørsmåla er frå veslesøstra mi)

→ Har du tips til kva eg kan kjøpa til søstra mi til jul?
hei, renate! du kan få gi meg: salatbestikk frå ferm living, eyelash curler frå shu uemura og annie leibovitz si nye bok pilgrimage.

→ Kva gler du deg mest til med å komma heim til jul?
å hogga tre og stjela den beste twisten frå skåla.

→ Saknar du søstra di? Gler du deg til å sjå ho når du kjem heim? Kva skal de finne på i år?
saknar deg sånn passe! gler meg til å sjå deg sånn passe! me skal ha alene hjemme-maraton. you down?

→ Kor mange filmar og “klementiner” skal de eta?
10 & 100.  men eg gidd ikkje å sjå the holiday!

 

*translation:
answering some of your questions. all of these were in norwegian, but there are some english ones coming too!

Follow:
Share:

8 Comments

 1. 07:43, 04 Nov 2015 / 07:43

  Så fint skrevet om vennskap som fader ut. Jeg kjenner meg maks igjen, og det er seff noe jeg ikke bør bruke så mye tid på, men jeg tenker MASSE på det. Du fikk meg til å se på det med litt andre øyne, takk!

  Ha en fortryllende onsdag!

 2. Inga
  08:09, 04 Nov 2015 / 08:09

  Da jeg så vinspørsmålet så tenkte jeg “håper hun tipser om Muscadet igjen”, også gjorde du det! Og akkurat den du tipser om må være blant Vinmonopolets beste kjøp. Husker jeg syntes du var så kul da du syklet hjem fra Borough Market med Muscadet og blomster i kurven. Regner med at det blir mye bra vin i Toscana – krysser fingrene for et eget innlegg om det :)

 3. Sigrid
  11:46, 04 Nov 2015 / 11:46

  25 og ting på plass som frilanser eller hva det måtte være er også vanvittig imponerende. Hilsen 27 og fortsatt clueless

 4. 13:24, 04 Nov 2015 / 13:24

  Ja, hurra for Vinmonopolet! Der jobber det kunnskapsrike folk, som kan svare på spørsmål og gi en anbefalinger, og de har strenge kvalitetskontroller som skjermer oss for utroooolig mye dårlig vin (og annen alkohol). Det dårligste skvipet kommer ikke inn i landet, liksom! Dessuten kan man gjøre noen veldig gode vinkjøp, ettersom importavgiften er den samme for rimelige og dyre viner.
  Kan forresten tipse deg om en veldig gøyal og godt utstyrt vinhandel i Mayfair: Hedonism Wines! De har kult konsept og massssse godt.
  Håper dere nyter vinen og livet på tur!

 5. Kami
  14:14, 04 Nov 2015 / 14:14

  Jeg så det var del en, er det lov å fortsette å stille spørsmål?

  • mariell.
   Author
   15:46, 04 Nov 2015 / 15:46

   jepp! kjem mange fleire svar :)

 6. 14:50, 04 Nov 2015 / 14:50

  Takk for det du skrev om vennskap, det var berikende!

 7. m
  17:52, 04 Nov 2015 / 17:52

  Hei. Lurte på hvilken foundation fra Laura Mercier det er snakk om? : )

  På forhånd takk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *