the copenhagen journal, day two.

copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.

dag to var det søndag i københavn, ein dag då dei fleste held stengt og tek fri. me drakk ein utmerka kaffekopp før me tok oss vidare mot ein skikkeleg turistdag: vandring i botanisk hage og i hagane rundt rosenborg slott, også gjennom gamlebyen før me var framme ved kastellet. der satte me oss ned på ein benk og åt medbrakt hjernemat aka min beste raw bite (obs altså denne med peanøtt) som eg ikkje har sett nokon andre plassar enn i danmark? der sat me ei veldig lang stund, helste på hundar og overhøyrte private samtalar, såg ein hund som svømte i kanalen nedanfor. etterpå gjekk me mot kongens nyhavn og slo oss ned på ein teaterkafé med fantastisk chai latte, dagen vart avslutta med ein tur på magasin du nord, burger på haché og ein masse episodar av wet hot american summer.

*translation:
day two of our copenhagen trip, we did so many touristy things: wandering around the botanical gardens and the gardens around rosenborg castle, through the old part of town before we arrived at kastellet. we sat down and had a raw bite (my favorite brain food). we sat there for such a long time, greeted dogs and eavesdropped on private conversations, saw one dog swimming in the canal. after that, we walked towards kongens nyhavn where we had perfect chai lattes at the theatre café. our day ended with a trip to magasin du nord, a burger at haché and a lot of episodes of wet hot american summer.

Share:

17 Comments

 1. 14:20, 02 Oct 2015 / 14:20

  de har rawbite i sverige + synes jeg har sett de på økobutikken ved vika/akerbrygge/solliplass. økohjertet?

  • mariell.
   Author
   16:00, 02 Oct 2015 / 16:00

   åja, ja, kjøper rawbite all the time i london, men eg har aldri sett peanøtt. :)

 2. 16:22, 02 Oct 2015 / 16:22

  Vidste du at Rawbite er dansk? Måske er det derfor, den kun findes her indtil videre :) Det var så hyggeligt at se dine instagrambilleder fra København og gætte, hvor I var! Jeg studerer lige over for Botanisk Have, og der er virkelig dejligt.

 3. Tina
  18:33, 02 Oct 2015 / 18:33

  jeh syns jeg ser rawbite på Narvesen? Kanskje det bare er noe som ligner? Blir gjerne kun når dere er i Norge da, men… Finnes og nettbutikker som selger de, men husker ikke helt i farten hvilke…

 4. 13:51, 04 Oct 2015 / 13:51

  Hei, du Mariell! Jeg lurte på om du kunne ha skrevet en liste over dine favorittbøker på nynorsk? Hadde nynorsk som hovedmål i 10 år, men store deler av det skriftspråket har desverre gått i glemmeboken de siste 5 årene. Synes nynorsk er så pent og skulel ønske jeg var mer eksponert for det i hverdagen min. Ellers håper jeg du har en fin søndag.

 5. Trine
  16:02, 04 Oct 2015 / 16:02

  Vert så glad av å sjå bileta dine, takk for at du deler!

  • mariell.
   Author
   19:44, 05 Oct 2015 / 19:44

   takk, så fint!

 6. Ingrid
  19:31, 04 Oct 2015 / 19:31

  Men måtte ho dra på tur med deg og kjæresten? Klarer du virkelig ikke gjøre noe uten han?

  • mariell.
   Author
   19:48, 04 Oct 2015 / 19:48

   håpar veka di blir bedre enn søndagen din!

   • Ingrid
    23:46, 06 Oct 2015 / 23:46

    Ikke lov å stille spørsmål i denne pastellverdenen, forstår jeg..

    • mariell.
     Author
     12:01, 07 Oct 2015 / 12:01

     *pastelldiktaturet!
     :)

     det er heilt lov å stilla spørsmål, men galle forkledd i spørsmålsform er eg ikkje så interessert i å møta med konstruktive svar eller eingong informasjon.

 7. 19:41, 04 Oct 2015 / 19:41

  Love love love

 8. 18:32, 05 Oct 2015 / 18:32

  Syns det er fint at man kan ha felles venner jeg, da blir ikke det sosiale livet så adskilt fra den man tross alt deler livet sitt med. Hadde føltes weird å ikke kunne ta med kjæresten min for å møte eller reise med venner. Uansett: Utrolig fin Botanisk Hage! Har og veldig lyst til å se rosenborg slott. Må dra i Botanisk Hage i Oslo før deg blir vinter tror jeg.

  • mariell.
   Author
   19:46, 05 Oct 2015 / 19:46

   ja, den var fantastisk! eg syns nesten botanisk hage i oslo er vakrast om vinteren, for da er det så kaldt ute og så varmt der inne.

   never mind ingrid der over, det er ikkje den første halvsure kommentaren ho har lagt igjen og det blir nok ikkje den siste. :)

 9. 21:06, 05 Oct 2015 / 21:06

  Hoho, noen folk altså. Har aldri vært i botanisk hage om vinteren tror jeg! Og har bodd i Oslo i fire år nå. Ren og skjær latskap. Tar med meg kakao så fort snøen legger seg.

  • mariell.
   Author
   21:09, 05 Oct 2015 / 21:09

   åh, JA, det må du! og les deg opp om victorialiljer før du går! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *