dagsformen & haustbloggen.

1

god kveld! i dag er eg ganske seinbloggande, eg tok helg i går og i dag sidan eg mista helga mi med reising til norge og jobbing, eg har vore på dagkino med pensjonistdamene også har sara og eg spelt inn podcast i ettermiddag. eg tenkte å snakka om noko spennande, nemlig haustbloggen!

på skrivebordet mitt har eg eit dokument som heiter “haustbloggen”. der skriv eg opp idéar som eg får til innlegg som gjerne tek litt lenger tid eller meir innsats. nokre idéar som eg har til innlegg er at eg skal:

 1. gjera eit foto-i-timen-innlegg med eit eingangskamera ein dag då jostein og eg er HEILT avkobla teknologi, altså me legg att mobilane heime.
 2. ei liste med spørsmål som eg kan svara på med bilder.
 3. ei liste med sånt ein kan gjera på søndagar som gjer veka framfor seg litt bedre.
 4. meir frukostbilder.
 5. fine instagram-folk ein kan følga.

eg syns det er så fint om me kan gjera denne hausten til den finaste blogghausten nokonsinne. så derfor tenkte eg at de kunne få hjelpa meg å fylla det dokumentet? kanskje har de ein idé til eit innlegg? ein tittel eg kan skriva noko ut ifrå? noko de vil lesa meir om? kanskje de har eit sånt spørsmål eg kan svara på med eit bilde? uansett så elskar eg det når de er med og seier kva de likar og ikkje, for da føler ein jo at ein gjer det her ihop. <3

 

 

*translation:
good evening! i’ve had some time off, pretending it’s the weekend with my husband since i lost a couple of days travelling and working in norway. we’ve relaxed, been to the movies in the daytime and this afternoon recorded a podcast with sara. i thought we could talk about the autumn blog!

on my desktop there is a document called “the autumn blog”. i write down ideas i get for entries that take a lot of time to write or more of an effort. some ideas i have are: 1. a photo an hour with a disposable camera. 2. a list of questions i can answer in photos. 3. a list of things to do on a sunday to make the week ahead seem simpler. 4. more breakfast photos. 5. nice instagram people to follow.

i love the feeling of doing this blog together, and i want to make this the coziest, warmest blog season yet, so i thought you guys could help me fill this document? maybe you have an idea for an entry? a title i can write something from? something you want to read more about? maybe one of those questions i can answer in a photo? i would really appreciate it. <3

Share:

23 Comments

 1. 20:01, 15 Sep 2015 / 20:01

  Video-Q&A med både deg og Jostein!

 2. Christine
  20:14, 15 Sep 2015 / 20:14

  DIY (eller ikke) julegavetips eller annet julete! Eks baking, pynt osv.. Hvis du ikke lager julemagasin igjen da! :) Så deilig med juletips som er alt annet enn amerikanske :)

 3. Ansley
  20:27, 15 Sep 2015 / 20:27

  Hi Mariell–I love your blog! And I would love to see a post about your tricks and routines for self-care, how you keep yourself centered when life gets really busy and stressful.

 4. 20:54, 15 Sep 2015 / 20:54

  ja ja ja ja ja til alt sammen!
  og mine forslag:
  tips tips tips tips! evige tips! til hverdagen, til mat & spising, til arbeid, til fritid, til resing. og lister – om så og si alt og ingenting. om barndommen din. om sånt som florerer i samfunnet – sånne tekster som får sånne usikkre sjeler (les: meg) til å bli litt høyere i hatten, litt mer pepp på at dette går bra, litt flinkere til å klappe seg selv på skuldra, litt flinkere til å få trua på at en ER bra nok. om sånt du har i kjøkkenskapene. om favorittantrekk/klesplagg/duppe-dingser. om middagstips.

  du er bloggdronninga over alle bloggere. liker bloggen din så himla godt åh <3

 5. emma
  21:21, 15 Sep 2015 / 21:21

  gleder meg til nr 1 & 3 ! jeg tenker også det hadde vært litt kult å lese om noe litt “stygt” faktisk, om noe som provoserer deg eller som du kjemper for. en film som endra deg uten at du helt vet hvorfor, eller en gang du gjorde noe du virkelig ikke turte. sånne ting!
  elsker konseptet forresten, kjempegøy med litt ekstra prosjekter om høsten <3 fortsett med ditt vidunderlige selv

 6. 21:26, 15 Sep 2015 / 21:26

  Fine tips! Det blir gøy å lese! Favorittkafeer i london er en finfin ting jeg gjerne leser mer om! :)

 7. Dish
  03:34, 16 Sep 2015 / 03:34

  Dine tanker om miljøet, om livet, livsfilosofi, hva som er viktig i livet, verden… Du skriver så fint! Takk for den beste bloggen!

 8. 09:13, 16 Sep 2015 / 09:13

  heia høstbloggen! jeg gleder meg allerede!

  idéer: ting som engasjerer deg (som denne https://hjartesmil.com/2013/09/24/killing-us-softly-stop-female-death-in-advertising/ ), tekster om hvordan ting føles (jeg liker så innmari godt når du skriver sånne, sånn som denne https://hjartesmil.com/2010/01/09/1263040570_velkommen_heimvelkomm/ ), tekster om det som er vanskelig å skrive om, hvordan det er å tørre å skrive ærlig på kvinneguiden og bloggen (husker du nevnte det i podcasten, at det er en utfordring), tekster om hverdagslivet, tekster om å ta plass og tro på seg selv.
  også kanskje enda mer tips, du er min tips-helt!

  <3 takk for at du lager verdens fineste blogg og for at du lar oss være med.

 9. Synne
  09:46, 16 Sep 2015 / 09:46

  Så utrolig mange fine ideer. Jeg elsker innlegg fulle av bilder, og da gjerne fra London! Kan du svare på hvorfor du har valgt å bo i byen, bare ved å bruke bilder? Hva gir deg skikkelige good vibes? Finnes det noen steder og/eller ting du misliker i London?
  Jeg gleder meg!

 10. 10:53, 16 Sep 2015 / 10:53

  jeg kunne ønsket meg noen innlegg der du samlet hva forskjellige venner og bekjente (og du!) mener om ulike temaer. Som aldersforskjell mellom par, frilansing, utroskap, poesi, kollektivtrafikk, intimbarbering, hva som helst.

 11. Kristin
  12:43, 16 Sep 2015 / 12:43

  Hei skjønneste Mariell! Jeg bor i London og skal ta mitt siste år på bacheloren. I sommer gikk det opp for meg hvor lei jeg er av England; maten, språket, folka, stresset, været, husa osv. Det virker som om du har det motsatt og er svært glad i London. Kanskje du kan skrive innlegg om hva man kan gjøre for se byen fra nye sider, endre innstilling og bryte ut at a4-hverdagen, London-tips som bare gjør en glad, ikke sliten? Eller kanskje du vil dele det hvis du også av og til føler som jeg. Er jo alltid fint å kjenne seg igjen og se at andre sliter med samme osv. Kanskje en liste over engelske irriterende ting? Hihi, det kunne vært morsomt. :)

  Snakkes! Digger deg :)

 12. Vilja
  13:34, 16 Sep 2015 / 13:34

  Hei! Støtter alle forslagene i de andre kommentarene! Jeg vil gjerne lese innlegg om reising. Hvor drømmer du om å reise, og hvorfor? Er det noen land eller byer du aldri kunne tenkt deg å dra til? Hvordan stiller du deg i forhold til reising og miljø? Kunne du tenkt deg å reise på backpacking? Et langt innlegg om slike ting hadde vært helt supert, gjerne fullt av inspirerende bilder! Klem

 13. Kjersti
  14:10, 16 Sep 2015 / 14:10

  Hei! Eg likar bloggen din veldig godt, og har titta innom støtt og stadig i mange år. Det eg saknar, er litt politisk engasjement i bloggen. No har det no til dømes vore val i Noreg. Kvifor ikkje skrive noko om dette? Du har hatt engasjerte innlegg før, til dømes om feminisme, og eg synst dei har vore veldig bra. Fine bilete er også inspirerande og fint å sjå på, men det hadde vore kjekt og av og til få som fekk ein til å stoppe opp å tenkje litt! :)

  • mariell.
   Author
   14:39, 16 Sep 2015 / 14:39

   hei, kjersti! egentlig har det ein logisk forklaring, nemlig at mykje av denne typen tankar får utløp i podcasten som eg har med sara. berre i podcasten som kjem ut i morgon snakkar me om valget og om feminisme. eg syns ofte det er så vanskeleg å skriva ein fiks ferdig tekst, det blir så statisk i forhold til det å kunna diskutera noko med nokon.

 14. Jenny
  14:43, 16 Sep 2015 / 14:43

  I would like an entry on the book that has influenced you most and why. Who gave you the book or recommended it? How did this book affect you when you read it and what impact has it had on the way you live your life?
  A book recommended to me by a teacher when I was eight years old has had an enormous impact on my life (and I have passed this on to my children) so I am interested to know what books have impacted on others.

  • Kjersti
   17:40, 16 Sep 2015 / 17:40

   Åh! Då bør eg rett og slett sjekke ut podcasten då, med andre ord! :)

   • Jenny
    13:19, 17 Sep 2015 / 13:19

    My Norwegian is even worse than my Danish. The podcast would need subtitles for me!

 15. June
  16:34, 16 Sep 2015 / 16:34

  Syns det hadde vært spennende med en egen post dedikert til den fantastiske brudekjolen! Hvor kom inspirasjonen fra? Hadde du konkrete ønsker? Hvor mye lot du Synne bestemme/designe? Gøy :D

 16. Maria
  17:33, 16 Sep 2015 / 17:33

  Åå, det hadde vært så fint om du kunne skrive noe om å bli “voksen”? Har nå fullført studier og leter etter jobb, og kjenner veldig mye på følelsene rundt dette, ettersom det er så merkelig å plutselig være “voksen” mens jeg inntil videre skal bo hjemme på jenterommet. Er forresten litt forelsket i podcasten – dere er den beste underholdningen mens jeg går gjennom skogen til jobb!

 17. Laura
  20:43, 16 Sep 2015 / 20:43

  Elsker “feel better”-innleggene, og inspirerende bilder, sitater og musikk! gleder meg alltid til å lese bloggen din <3

 18. Ane
  15:01, 17 Sep 2015 / 15:01

  Eg likar alle innlegga dine veldig godt. Spesielt bra syns eg det er når du tek opp eit tema og utfordrar tradisjonelle tankemønster litt. Feks det du hadde å seie rundt bryllup og ekteskap var veldig interessant syns eg – som brudeslør, navnebytte, osb. Dette er ting eg i etterkant har diskutert med fleire.

 19. johanne
  15:39, 21 Sep 2015 / 15:39

  hugsar du ein gong fikk folk til å tipse om bra bloggar! kva med dine favorittar frå det innlegget? (om du ikkje allereie har skrive det då, og eg berre har gått glipp av det..)

 20. Ida
  21:07, 25 Sep 2015 / 21:07

  jeg ønsker meg ett nytt innlegg med venne-matching :):)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *