hasselblad, the lost rolls.

hasselblad.hasselblad.hasselblad.hasselblad.hasselblad.hasselblad.hasselblad.

då me kom heim etter sommarferien framkalte eg ein masse film. elskar egentlig at eg er litt seig med å få dei framkalt, for då er det alltid så morsomt å sjå kva som finst der. og når eg har henta filmen så brenn det mellom fingrane på meg å få komt meg heim og sett på bildene. denne rullen blanda påsken, då synne var på besøk og trea var nakne, med sommar og den frodige hagen med blomstersniffande nevø. portretta av meg og jostein er tekne dagen etter bryllupet, eg har framleis bryllupskrøller i håret og ser så sliten ut. og når eg ser det deilige kornet og den mjuke fine fokusen, og hugsar korleis folk blir annleis i møte med analoge kamera, så blir eg påmint kvifor eg elskar å vera fotograf.

 

*translation:
when we got home from our summer in norway, i got some rolls of film developed. i kind of love that i’m so slow at getting them developed because it’s always so much fun seeing what is on them. and when i’ve  picked up the developed film i am absolutely aching to get home and see the photos. this roll mixed easter, when synne came to visit and the trees were naked, with summer and the lush garden and flower sniffing nephew. the portraits of j and i are taken the day after the wedding, i still have wedding curls in my hair and i look so tired. and when i look at that delicious grain and the soft beautiful focus, when i remember how people act differently when in front of an analogue camera, it reminds me why i love being a photographer.

Follow:
Share:

4 Comments

 1. Charlotte
  11:09, 09 Sep 2015 / 11:09

  Så nydelig bilde av deg! Jeg elsker de store sløyfene!

 2. m
  14:43, 10 Sep 2015 / 14:43

  Hi, I live also in London and I have few rolls of film waiting to be developed. I’ve had those films a while now and I really liked to get them in to paper pictures, could you recommend a place? :-)

  Love your blog, always enjoy reading it. ^_^

 3. 22:50, 10 Sep 2015 / 22:50

  Hasselblad er så gøy! Alltid like spennende å se hvordan bildene blir!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *