back to life.

autumn.

TILBAKE TIL LIVET

eg føler sånn nostalgi for skulestarten og det pirret som alltid fulgte den. ein hadde nye klede, nyspissa blyantar og ferske flak med fliseklemmer. så alltid når september kjem blir eg rastlaus, får behov for noko nytt. så, medan eg spelar haustspelelista på repeat her, mailar om fine jobbar og fyller den mappa på skrivebordet mitt som heiter haustbloggen kan me vel ta ein titt på dei fine greiene som skal prega hausten min i år?

autumn.
eg gjorde ein storhandel hos rifle paper i august, kjøpte meg nye notatbøker, to do-lister og ein ny vekekalendar. den blå notatboka frå rifle paper er i perfekt polaroidbildestorleik, så eg tenkte å bruka den som reisedagbok på bryllupsreisen. i tillegg har eg omfavna barndommen og kjøpt gelépennar; ein i svart og ein i gull. leppestiften min frå chanel har eg såvidt snakka om, men det er iallfall rouge coco 452 emilienne. den perfekt rosa saken frå YSL er den nye greia deira som heiter blur perfector og glattar ut huden så perfekt. ikkje eit kvardagsprodukt, den ventar i sminkeveska mi til eg treng ei oppmuntring.

autumn.
på hovudet skal eg ha gull! desse to er nye, den med stjerner er frå anthropologie og den enkle i gull er frå asos.

autumn.
i koppen tenkte eg å ha den perfekte chai-teen, kashmir frå kusmi, som gjer at det ikkje er nøye om det regnar. tenk det.

autumn.
eg har til og med fått meg ny frisør i år! no går eg til anna hos glasshouse salon, og det er ein herleg og avslappa salong med alle magasin ein kan tenka seg og vin om ein vil ha. for eit par veker sidan farga ho håret mitt til denne mest voksne versjonen av ginger eg har vore nokonsinne. elskar det, føler meg veldig heime i det.

autumn.autumn.autumn.
og, no som eg har fått så langt hår kan eg gjera så mykje med det. derfor gjekk eg på vv rouleaux (ellllskar den plassen) og laga meg ein stabel av silke- og fløyelsbåndrullar og sa “one meter of each, please”. kan ikkje tenka meg noko meir skulestart enn det, rufsete oppsatt hår med silkebånd i.

autumn.
dei rastlause kjenslene har óg gjort at eg vil at kjøleskapet minnar om ein minibar på eit italiensk hotell. så eg har dratt med meg dette heim! småflasker med san pellegrino som står i bokhylla og er fine og små glas med syltetøy som berre ventar på at eg skal baka scones.

 

 

*translation:
i feel immense nostalgia for the back to school-butterflies. i always had new clothes, sharp pencils and new supplies of bobby pins. so when september arrives, i feel so restless and in need of change, something new. so, while i play my autumn playlist on repeat, email people about nice fall jobs and fill up my desktop folder named the fall blog, i thought we could look at the things that will put their mark on this season!

i did some damage at rifle paper in august, i bought new notebooks, to do lists and a new weekly calendar. the blue notebook from rifle paper is the perfect polaroid size so i thought i’d take it on our honeymoon. in addition to that i’ve embraced childhood and bought gel pens: one black, one gold. the lipstick from chanel is the rouge coco 452 emilienne. the pink prettyness from ysl is their new item, the blur perfector. not an everyday product but as a pick-me-up for when i need it.

on my head there will be gold! the one with the stars is from anthropologie, the simple one from asos.

in my mug, the perfect chai: kashmir from kusmi, it is so good it makes pouring rain fine weather.

i even got a new hairdresser! i now go to anna at the glasshouse salon, and it’s such a relaxed and lovely salon with all thinkable magazines and even wine if you’re up to it. a couple weeks ago she dyed my hair this very grown up ginger color, i feel very at home in it.

and, now that my hair is very long i can do lots of stuff with it. i went to vv rouleaux (loveeee that place) and stacked a bunch of velvet and silk band rolls on the counter and said “one meter of each, please”. it’s all very back to school.

the restlessness has also made me get some nice things to make my fridge seem like an italian hotel minibar. i got small bottles of san pellegrino (they’re on the bookshelf looking fine) and small jars of jam just waiting for me to make scones. 

Follow:
Share:

12 Comments

 1. Mamma
  16:39, 07 Sep 2015 / 16:39

  Rastlaus haust kjem til å følga deg resten av livet, men det er ei god kjensle.

 2. 17:10, 07 Sep 2015 / 17:10

  Åh jeg får også høstnostalgi. Da får jeg alltid så lyst å kjøpe nye bøker, notatblokker og penner :)

 3. 19:13, 07 Sep 2015 / 19:13

  Skolestart er så fint! Jeg har en stabel med uåpnede Moleskines i skuffen min, penner og ny sminke<3 Føler meg så voksen som ikke har kjøpt sminke på HM for en gangs skyld.

 4. G.
  19:23, 07 Sep 2015 / 19:23

  kanskje en rar ting å kommentere, men jeg elsker at vi har fått sett flere bilder av deg på bloggen i det siste! føles på en måte mer nærmt og intimt, for ikke å snakke om at du er så meget meget vakker (håret! øynene!) og god!

 5. 22:06, 07 Sep 2015 / 22:06

  Så mye inspirasjon! Håret ditt har aldri vært finere. Og jeg har også den følelsen av nytt år når høsten kommer. Så fint syns jeg.

 6. Linn
  22:47, 07 Sep 2015 / 22:47

  åh får jeg spøøre hvor din skinnende (gull?) eyeliner er fra? har lett som en gal

  • mariell.
   Author
   00:04, 08 Sep 2015 / 00:04

   den er frå eyeko og den er faaantastisk!

 7. 08:37, 08 Sep 2015 / 08:37

  å, så mange fine ting å gå inn i høsten med! nå vil jeg også kjøpe fløyelsbånd til å ha i håret. <3 god tirsdag!

 8. 09:12, 08 Sep 2015 / 09:12

  Åh, for et nydelig innlegg. Høsten kan også være en ny start, og jeg elsker både bøker, blokker, penner og deilige duftelys. Lykke til med alle dine spennende gjøremål i høst :)

 9. Karoline
  21:39, 09 Sep 2015 / 21:39

  Da får du og jeg akkurat samme følelse på denne tiden av året. Jeg har flytta til en stor by og savner litt å bo på en mindre plass.
  Men du minner meg på hvor fint det kan være å bo i en by, og hvor mye fint man kan skaffe seg som roper “høst”. <3

 10. Sigrid
  23:41, 22 Sep 2015 / 23:41

  Saksa! Tror du de har fler sånne der du fikk tak i den?

  • mariell.
   Author
   10:27, 23 Sep 2015 / 10:27

   den er frå hay, så tippar det er ganske enkelt å få tak i. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *