10 recipes for your meatless monday.

om ein er så flink at ein køyrer minst ein dag i veka utan kjøtt så kan ein vel gjera det til ein kjøttlaus fest? køyr tacos på ein måndag, eller ein herleg pizza med karamellisert lauk eller kvifor ikkje ein burger? veit du at søtpotet er det beste som finst?

me er så flinke til å utforska verda, sjå nye tv-program, høyra ein podcast me ikkje har høyrt før og snakka med folk me aldri før har møtt. kan me ikkje utforska litt meir i kjøkenet óg? opna opp sansane litt, læra oss noko nytt? kva er det verste som kan skje? her er litt inspirasjon til deg som treng det, ti oppskrifter til min og din kjøttlause måndag.

 

11. indisk dhal med roti-brød. 2. pastagrateng med fire ostar, spinat og soltørka tomater. denne står definitivt på mi liste for denne veka.

23. polenta med sopp og posjert egg. å, polenta, du trøystande herlege maispute. 4. herlege vegetariske enchiladas.

35. enda ei enchiladas-oppskrift, denne med butternut squash (men bedre med søtpotet!) og svarte bønner, åhgud så godt. 6. ein vegetarburger som ser sjukt god ut, med ein deilig sennepssaus til.

47. søtpotetsuppe med koriander og sprø svarte linser. 8. ein lasagne bakt i steikepanne, minimal oppvask maksimalt godt.

59. martha stewart sin mac and cheese, denne har eg laga og den var så god som dei seier at den er. me skrapa panna med gaflane våre sjølv om den var heilt tom. 10. salat med grønne linser, ovnsbakte grønnsaker, eple og mandel.

 

*translation:
if you’re so great that you keep at least one meatless day a week, make it into a meatless party? do tacos on a monday, or a lovely pizza with caramelized onion, why not a burger? do you know that sweet potato is one of the best things ever?

we are so good at exploring the world, watching new tv programs, listening to a new podcast and talk to people we’ve never met before. why don’t we try and explore the kitchen more? open up our senses, learn something new? what is the worst that can happen? here is some inspiration for anyone who needs it, ten recipes for your and my meatless monday.

1. indian dhal with roti bread.
2. a pasta gratin with four cheeses, spinach and sun dried tomatoes. this is on my list for this week!
3. polenta with mushrooms and a poached egg. oh, polenta, you comforting pillow of corn.
4. lovely vegetarian enchiladas.
5. another enchilada recipe, this one is with butternut squash (but i prefer sweet potato) and black beans, oh my gooood looks so good.
6. a vegetarian burger that looks delicious with an omnomnom mustard sauce.
7. sweet potato soup with coriander and crispy black lentils.
8. a lasagne baked in the skillet, minimal amount of dishes, maximum amount delicious.
9. martha stewart’s mac and cheese, which i have made and it’s as good as they say. we scraped the pan clean with our forks.
10. a salad with green lentils, oven baked vegetables, apple and almond.

Follow:
Share:

10 Comments

 1. 09:43, 31 Aug 2015 / 09:43

  Fine oppskrifter!

 2. 10:20, 31 Aug 2015 / 10:20

  Så mye deilig inspirasjon :-) Søtpotet er faktisk det beste som fins <3

 3. Frida
  10:33, 31 Aug 2015 / 10:33

  ahh takk! Akkurat da eg trengte. (Prøver å få foreldra mine til å eta meir vegetarmat.. detta burde gjera susen)

 4. Andrea
  12:14, 31 Aug 2015 / 12:14

  nå har jeg brukt de siste tre timene på å lese meg gjennom det du skriver mens jeg hører på den nye spillelista di for høsten. og jeg vil bare du skal vite at livet mitt føles så fint når jeg leser bloggen din. rett i koppen suppe smaker som en delikatesse og jeg gleder meg til å vaske klær. alt blir så fint.

 5. 16:18, 31 Aug 2015 / 16:18

  Så nice med lit input! Spiser nesten ikke kjøtt til middagen lenger, og er alltid digg med litt nye impulser :D

 6. 16:58, 31 Aug 2015 / 16:58

  Yum, the polenta and sweet potato soup look so good! And omgg I’m always up for mac & cheese. I was just telling my friends how I often order mac & cheese when I’m out, which they think is really weird, because it’s “one of those foods you make and eat at home but don’t go out to eat.” They’re probably right haha -Audrey | Brunch at Audrey’s

 7. 17:07, 31 Aug 2015 / 17:07

  Nam, så godt! den pastagrateng høyrtes himmelsk ut.

 8. 19:07, 01 Sep 2015 / 19:07

  tusen takk for oppskrifter! digger når du kommer med inspirasjon til meatless mondays (og kjøttfrie dager generelt), jeg finner ofte nye sider med oppskrifter galore og så blir det mye morsommere å lage middag. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *