it’s all going very well no problems at all

shri_ak_7962god måndag, alle saman! helga mi var kort og rar, fredag jobba me for seint og laurdag gjekk eg ikkje eingong ut av huset. eg gjekk inn i eit slags midlertidig mørke då eg innsåg at a) me hadde ingen planar for hausten som var oss-planar og ikkje jobb-planar og b) dei som i utgangspunktet skulle henga med på tur til paris i haust kunne ikkje det pga. livet. så då gjorde eg det einaste eg kunne: sendte melding til synne, den største ja-seiaren av dei alle, og spurte om ho ville bli med til københavn i haust. og ho sa ja, såklart. på ein time hadde me booka både fly og leilighet, og no er hjartet fullt av reiselyst og google maps-kart. har de tips til københavn?

og medan eg har dykk her: har de tips til toscana? jostein og eg stikk på bryllupsreise i haust/vinter og tenkte å utforska toscana, mest fordi jostein har lyst til å sjå korleis dei laga marmor (<3). tips? tankar?

*translation:
happy monday everyone! my weekend was short and weird, we worked too late on friday and on saturday i didn’t even leave the house. i penetrated a darkness temporarily when realizing we didn’t really have any plans for us for the fall, only for work, and we were supposed to go to paris with friends but then noone could go with us. so i did what i had to do, i messaged synne, who is the yaysayer of all yaysayers, to see if she wanted to come to copenhagen with us this fall and she said yes! of course. so in less than an hour we had booked the tickets and the airbnb, and my heart is filled with wanderlust and google maps. do you have any copenhagen tips?

on another note: do you have any tuscany tips? jostein and i are going on a honeymoon there this fall/winter, and thought we’d explore tuscany mostly because jostein wants to see the marble quarries. tips? thoughts?

Follow:
Share:

20 Comments

 1. 14:02, 24 Aug 2015 / 14:02

  Så morsomt det er å reise litt! Kjenner jeg har en indre wanderlust nesten hele tiden. Har ingen tips dessverre, da jeg ikke har vært på noen av stedene selv. Men om du ønsker en billig weekendtur en plass kan jeg anbefale Warszawa! En vakker og billig by! :-)

 2. 14:26, 24 Aug 2015 / 14:26

  Leste på en blogg i sted om Copenhagen Street Food! Det så veldig kult ut – en hall med 33 “food-trucks” der du kan kjøpe forskjellig digg mat. Ellers er jo tivoli veldig hyggelig!

 3. 14:31, 24 Aug 2015 / 14:31

  Hei – jeg elsker din blog ! Den har så fin fin energi.
  Jeg er akkurat flyttet hjem igjen til København og er på oppdagelse i “min” egen by igjen. Dette er mine favoriter akkurat nå:
  #1. Pluto – bestil 12 retter som dere deler til 450 kr per person – det kanskje litt mye kjøtt men det er så koselig å dele alle rettene og det føles veldig storby aktig ! Hipt og fantastisk. Husk å bestill bord :) Adr: Borgergade 16.
  #2. Møller på Nørrebrogade 160 er et veldig bra frokost sted ! Masse små skåler i fin keramik – husk å bestill grapefruit !
  #3. Istid på Jægersborggade 13 – de lager is med nitrogen. Det er kanskje ikke så miljøvennlig men veldig fancy or morsomt …
  #4. Atelier September på Gothersgade 30- litt dyrt men så enkelt og veldig veldig godt ! Dejlig frokost og ikke minst insagram venlig dandering – husk å bestil kartoffelmad og avocadomad !
  #5. TACOS !!! Ved Torvehallerne – Hija de Sánchez heter det. Det er en tidligere Noma Kokk – en fantatsisk dame så inmari godt !

  Kos dere – og husk å sykkle på de nye by sykklene – det er så fantatsisk å oppleve denne byen på sykkel !
  Hej Hej

 4. 14:41, 24 Aug 2015 / 14:41

  Så bra at det ble København-tur! Jeg har masse tips siden jeg bodde der i tre år (og savner byen sårt):

  – Øl på Tjili pop (Rantzausgade)
  – Cocktails på Gilt (Rantzausgade). Det ser stengt ut, men gå inn, så befinner du deg plutselig i en helt annen verden :)
  – Confit de carnard (himmelsk andesandwich) på Ma poule i Torvehallerne
  – Take-away pizza fra pizzastedet ved siden av Kioskh på Sønder Boulevard
  – Papirøen (matboder inne i en gammel papirfabrikk) – helst på en solfylt dag så dere kan sitte i strandstoler ved vannet
  – Loppemarked på Gamle Carlsberg (Vesterbro) hver søndag. Det er stort sett loppemarked hver søndag i København. De som er første søndagen i måneden på Studenterhuset i Købmagergade er bra!
  – Brunch nesten hvor som helst – anbefaler f.eks kafeene rundt Enghave Plads/Istedgade
  – Is på Islands Brygge
  – Surdeigspizza på Mother i Kødbyen (Kødbyen er uansett verdt et besøk) – bestill bord i forveien!

  Og listen fortsetter… Mail meg hvis det er noe spesifikt du vil ha tips om :)

 5. 16:13, 24 Aug 2015 / 16:13

  Når dere har lyst på kaffe :), Forloren Espresso (Store Kongensgade 32).

 6. 16:43, 24 Aug 2015 / 16:43

  Jeg bor i København! Mine bedste steder er Kølsters Tolv Haner (Rantzausgade) for økologisk øl i små glas (smag dem alle!), Nordisk brødhus (også Rantzausgade, lige overfor) for morgenmad (brød, ost, æg, hjemmelavet marmelade, kage, helt basic og vildt lækkert), La Petanque (Israels Plads) for franske pandekager og tør cider, at gå tur rundt om søerne og i Assistens Kirkegården, at spise is hos Nicecream i Elmegade, og i det hele taget at være så meget som muligt på Nørrebro, byens deljigste kvarter :)

  Der er altid vildt mange mennesker på papirøen, det skal man lige være klar til. At tage på kanalrundfart er en virkelig fin måde at se den gamle indre by på. Og hvis I tager op i tårnet på Christiansborg eller i Vor Frelser Kirke, så kan I se hele byen.

  Ellers vil jeg anbefale dig at følge @kseberlin på instagram, hun hænger ud alle de gode steder. GOD TUR, send en mail hvis I har spørgsmål til andre ting :)

  • 16:44, 24 Aug 2015 / 16:44

   Uh og Mikeller i Stefansgade har også vildt god øl, og dürumbar på Nørrebrogade laver byens bedste falafler.

 7. 16:53, 24 Aug 2015 / 16:53

  Og København: Nå er du vel vant til tesalonger fra London, men det er noen hyggelige i Køben som er verdt et besøk. Tante T på Vesterbro (prøv “Cool Mint”!), og Perchs Tearoom i Kronprinsensgade. Ellers har de veldig god epleingefærmynte-juice hos Wagamama. Bra vegetarmat også.

 8. Hanneelise
  17:42, 24 Aug 2015 / 17:42

  42°RAW i Pilestræde, den beste kafeen/frokost og lunsj plassen med tanke på raw og vegetarmat. Veldig god kaffi og juicer.
  Mother som ligger ved Kødbyen, den beste surdeigs-pizzaen du kan få! (Kan være lurt å bestille bord)

 9. 18:01, 24 Aug 2015 / 18:01

  Var i Toscana nå i sommer! Lå mest i en stol og leste bok, men rakk å se litt også:
  – Gå til toppen av domen av katedralen i Firenze. Det er verdt de 450 trappetrinnene. Den første etappen er tyngst, mens de restrerende 70% er null stress. Se innsiden av kirken også. Det er gratis inngang, og køen går ganske fort.
  – Hvis dere er i Firenze: Kjøp fast pass til museumskøene på forhånd! Jeg hadde så lyst til å se Davidsstatuen og Ufizzi-galleriet men vi måtte bare gi opp å stå i kø. De var så lange at vi ikke hadde rukket å inn før stengetid.
  – Drikk veldig veldig mye vin fra Chianti
  – San Gimignano er en søt liten fjellby som er verdt å ta turen innom, men butikkene der er dyrere enn ellers siden det er ganske turist-sted. Men utsikten derifra er kjempefin!
  – Spis all mozarellaen dere kommer over

  Er sikkert mye finere å være der på høsten enn midt på sommeren. Det ble litt for varmt og fuktig for min del. Vi bodde i et hus mens vi var der så vi handla masse på supermarkedene som var billige. Kokte også denne raguen mens vi var der og anbefaler den på det varmeste! http://www.bbc.co.uk/food/recipes/rag_alla_napoletana_76351

 10. 22:46, 24 Aug 2015 / 22:46

  Elsker København! Anbefaler Tante T i Havesalen ved Københavns museum. Ellers setter de opp The Sound of Music ved Det Ny Teater :)

 11. Eva
  22:52, 24 Aug 2015 / 22:52

  Klosteret Sant Anna i nærheten av Pienza. Her er det en fantastisk sitrontrehage hvor du kan ligge hele dagen og lese bøker og se utover duvende åser med røde valmuer. I Pienza får du verdens beste paninier.

  http://www.camprena.it

 12. Sunniva
  23:50, 24 Aug 2015 / 23:50

  Hei!

  København: Grød! http://groed.com/
  En kafe/restaurant som har åpent fra morgen til kveld og bare selger forskjellige typer grøt – alt fra havregrøt til risotto til grøt-frikadeller – det er jo perfekt for alle som liker noe som ligner på grøt :)

 13. martha
  00:10, 25 Aug 2015 / 00:10

  I en kjeller i Skindergade ikke så langt fra Rundetårn ligger verdens søteste lille bruktbokhandel. Han som eier den hører på jazz og diskuterer musikk med kundene, og butikken har så mange kriker og kroker at man føler man kan utforske i all evighet. Jeg elsker den, og anbefaler å ta en tur innom der!

 14. Stéphanie
  12:13, 25 Aug 2015 / 12:13

  The Italian i Vester Voldgade for sykt god italiensk, vietnamesisk streetfood fra LêLê street kitchen ved siden av Hotel Alexandra på H.C. Andersens Boulevard, frokost på Grød i Torvehallerne der du kan hente deg kaffe fra Coffee Collective mens du venter på maten. Og et besøk til Ny Carlsberg Glyptotek!

 15. Jenny
  12:17, 25 Aug 2015 / 12:17

  I lived for two years in Copenhagen – back in Britain for three weeks and missing my Danish life. Have lunch at Told og Snaps off Nyhavn. The lemon snaps with a rejer smorrebrod is lovely. A weekend brunch at Restaurant Julian at Nationalmuseet is a must. Do the Netto Badene boat trip or rent a floating hot-tub and sail round the harbour in your swimsuit. Walk through Kongens Have and see the Rosenborg Slot. Have a look at the design museum on Bredgade. Go up the tower of the Christiansborg Slot and look at the views. Eat everything from Lagkagehuset. Go on the Scandlines Helsingor-Helsingborg ferry and have a meal on the Aurora. Wander around hyggelig Helsingor looking at the old street then have lunch at Madam Sprunke. Have a great trip!

 16. 17:32, 25 Aug 2015 / 17:32

  ét på restauranten höst i nørre farimagsgade 41! her spiste eg eit av dei beste måltida i mitt liv.

 17. Ane
  13:17, 27 Aug 2015 / 13:17

  Anbefalar å leige bil om de skal til små stader i Italia. Offentleg transport er svært vanskeleg. Både fordi det er lite av den og fordi den er svært frustrerande/sjarmerande på italiensk måte (ikkje-eksisterande rutetider, umerka busstopp, forseinkingar, osb). Eg har tidlegare budd i Umbria (og no bur eg faktisk i Lærdal!) og anbefaler å vurdere å iallefall legge deler av turen din. Minst like vakkert som Toscana, men mindre hypa og folksamt. Eg syns dessverre Firenze er heilt forferdeleg – full av breiale amerikanske turistar. Umbria har fine stader som Spoleto, Spello, Gubbio, osb. Perugia har masse utanlandske studentar, Terni er dessverre ganske stygt (bomba under 2. verdskrigen) men har mykje gode restaurantar! Har aldri vore i nord-Toscana (som Carrara), så veit ikkje så mykje om korleis det er der. Italia er jo fantastisk uansett då, bra destinasjon for bryllupsreise!

 18. 21:02, 12 Sep 2015 / 21:02

  Butikktips til København: En fin fotobutikk med mye diverse som heter Photografica, ligger et lite kvartal “opp” fra den ene enden på Strøget. Nettside – http://www.photografica.com/ (:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *