Grey Gardens is oozing with romance, ghosts, and other things.

04-the-costumes-1024 01-the-makeup-1280 grey-gardens-1280

den første kvelden heime etter bryllupet, satt eg og jostein oss til i sofaen i gamlahuset med to gigantiske glas vin og alvorlig mykje gåver å pakka ut. i det mørke, stille, smilte me mot våre nye eigedelar (litt forvirra over at me får beholda alt) og filmen eg hadde satt på utan å eigentleg merka det. i ein og ein halv time tulla me oss inn i universet i og rundt grey gardens, eg forelska meg i drew barrymore på nytt og fekk enda meir lyst til å pussa opp med supergamle tapet med romantiske mønster.

grey gardens handlar om (den sanne historien) big edie og little edie, mor og datter, og deira veldig komplekse og kompliserte forhold. big edie er kusina til jackie kennedy som lever eit kompromisslaust liv som får ho til å mista nesten alt. little edie hadde draumar om å bli stjerne men vart fanga av både mor si og huset. det får bli mitt vesle tysdagstips. tips meg om filmar her under, så blir eg så glad!

 

 

og JA: PS!!!!! til neste podcast, som sara og eg spelar inn neste veke (om du ikkje har fått med deg at eg har ein podcast enda: du kan høyra alle episodane her), tenkte me å køyra ein spørsmål-og-svar. så, om du har spørsmål til meg og sara eller berre ein av oss om kva som helst så svarar me på det! send spørsmål til mariellogsara@gmail.com, eller skriv dei under her såklart. takk og takk! 

 

 

 

*translation:
the first night back home after the wedding, j and i poured two huge glasses of wine and opened our gifts, smiling at our new belongings (kind of shocked we get to keep them) and the movie i put on without even thinking. we watched grey gardens, i fell in love with drew barrymore all over again and it made me want to put up beautiful wallpaper all over the house. grey gardens is the (true) story about big edie and little edie, mother and daughter, and their complex and complicated relationship with both eachother and the house they live in. 

Follow:
Share:

12 Comments

 1. Ida Cathrine Holme Nielsen
  19:43, 11 Aug 2015 / 19:43

  Hei Mariell !

  Har du sett dokumentarfilmen ‘Grey Gardens’ av Maysles-brødrene som spillefilmen bygger på? Den er FANTASTISK!
  De var jo, om mulig, enda bedre i virkeligheten :-) Den ligger i sin helhet (I Criterion-utgave, ja, takk) på YouTube her: https://www.youtube.com/watch?v=GP2KjNge1FY

  Kh
  Ida Cathrine

 2. Ida
  20:43, 11 Aug 2015 / 20:43

  1) Gratulerer med bryllup!

  2) Et spørsmål til podden: Jeg er ei helt normal jente på 25 år. Jeg har ingen særskilt sosial angst eller noe, både kjæreste og gode venner. Det er ikke superviktig spørsmål jeg stiller her, men jeg tenkte at dere som er fotografer kanskje hadde noen tips eller tanker. Problemet mitt er som følger: Jeg mister all selvtillit når jeg skal bli tatt bilde av. Å si det er ukomfortabelt er et understatement. Jeg har brukt å kamuflere dette ved å heller ta masse bilder av andre, men jeg synes på et vis at det er synd at jeg ikke skal kunne være med på noen bilder heller. Jeg føler jeg ser rar, stygg og ekstremt anstrengt ut. Jeg pleier å tulle det bort, og folk sier forsåvidt, ja, du er penere i virkeligheten enn på bilder, og så blir sperren min mot å oppføre meg normalt foran kamera enda sterkere. Jeg synes det er rett ut kleint å posere. Så, hva pleier dere å si til folk dere skal ta bilde av? Hva gjør dere for at de skal føle seg komfortabel? Kanskje jeg kan si noe av det dere sier til meg selv neste gang noen finner frem iPhonen. På forhånd, tusen takk! Hilsen Ida.

 3. 22:06, 11 Aug 2015 / 22:06

  For en fin måte å tilbringe den første kvelden som nygifte på! Hurra for vin og god underholdning!

  Jeg tipset om noen filmer hos meg forleden, og noen av dem vet jeg at du også har sett, men kanskje ikke In the Loop? Med kjæreste James Gandolfini, britisk og amerikansk politikk og humor i kollisjon, og ikke minst utrolig mye fargerik banning. Skikkelig gøyal, synes jeg!

  Drew Barrymore er kanskje min favorittskuespillerinne, forresten, og nå kom jeg på et tips til! Dokumentaren My Date With Drew, om du ikke har sett den? Veldig søt, morsom og inspirerende!

 4. 22:20, 11 Aug 2015 / 22:20

  Jeg har spørsmål! Mange, faktisk, så dere får svare på det som dere får tid til.

  1) Kan dere dele deres topp tre dokumentarer?
  2) Hva brenner dere for? Type dyrevern, miljø osv.
  3) Hva er deres mening om sunnhet? Om å trene, spise mindre sukker, spise sunt?
  4) Er dere perfeksjonister?
  5) Kan dere dele deres topp tre TV-serier?
  6) Vet dere om noen gode brettspill?
  7) Hvor ønsker dere mest å reise akkurat nå?
  8) Er det viktig for dere å bo på fine hoteller osv. når dere er på ferie?
  9) Hva mener dere er det verste i det norske samfunn?
  10) Nevn tre ting hver som engasjerer dere politisk.

  Elsker podcasten!

 5. åshild
  22:30, 11 Aug 2015 / 22:30

  1. Hva liker dere å gjøre når dere er alene hjemme?
  2. Hva er favorittbøkene deres, og hvorfor?
  3. Hvilke kvaliteter mener dere er viktige i andre mennesker?
  4. Hva synes dere om kroppshysteriet?
  5. Hva savner dere mest og minst med Norge når dere er på reise?
  6. Om dere kunne bo 6 måneder i et annet land gratis, hvor hadde det vært?

  Håper dere svarer på noen av spørsmålene! :-)

 6. M
  11:08, 12 Aug 2015 / 11:08

  3 spørsmål til podcasten:
  -Var det kjærligheten ved første blikk mellom Mariell og Sara?
  -I et parallelt liv om dere skulle ha bodd sammen i hvilken som helst by/land/verdensdel, hvor hadde det vært?
  -Velg mellom kun saltmat eller kun søtmat resten av livet?

  Gleder meg til svar :)

 7. J
  13:07, 12 Aug 2015 / 13:07

  1. Hvordan vil dere beskrive deres egen smak/stil når det kommer til klær og interiør?
  2. Hvilke samtaleemner blir dere glade av å snakke om??
  3. Hvordan synes dere Norge ligger an ift likestilling?
  4. Ønsker dere å få barn? Isf. har dere tenkt ut noen favorittnavn?

 8. Märtha
  13:59, 12 Aug 2015 / 13:59

  Safety not guaranteed : med beste aubrey plaza om tidsreiser og gamle crushar og beste filmmusikken.
  Whish I were here: om barn og foreldre og død og selvindentitet
  St.Vincent: Bill Murray i all sin perfeksjon

 9. 00:22, 13 Aug 2015 / 00:22

  Har akkurat sett Ruby Sparks på tv- en søt sak fra 2012 som har gått meg hus forbi!
  Whiplash – en film om en ung trommeslager og hans dirigent, med knallbra skuespill og tromming :)
  Flight – Denzel Washington spiller en fyll og fest pilot hvor moral blir satt på prøve…

  (Du har gjerne sett alle, men gode er de uansett!)

 10. Nora
  13:53, 13 Aug 2015 / 13:53

  Jeg elsker podcasten deres, og er den første jeg har funnet som jeg hører på (og jeg elsker den). Har dere noen gode tips til andre podcaster man burde få med seg?

 11. Leah
  18:26, 18 Aug 2015 / 18:26

  Hei! Blir alltid glad, trygg og inspirert av å høre på podcastet deres <3 Har nettopp begynt på ny skole, og stresser en del med det å skulle bli kjent med nye folk, gjøre et godt inntrykk, komme inn i arbeidsrutiner igjen osv. Pleier ofte å overtenke ting, særlig hvordan jeg framstår for andre, og da kan jeg også bli sjenert. :( Noen råd?

 12. Veronica
  18:16, 26 Aug 2015 / 18:16

  Hei Mariell :) Jeg hørte på podcatsen deres, og da nevnte du at du likte visuelt fine filmer som ga en litt ubehagelig følelse. Har du sett Upstream Color? Den er akkurat sånn, og helt fantastisk synes jeg! Så fin å se på, og så utrolig ubehagelig. Det samme synes jeg om Under your skin med Scarlett Johansson!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *