boktips: ensomheten i lydia ernemans liv.

august.

ensomheten i lydia ernemans liv av rune christiansen
i sommar har eg ikkje lest så mykje som eg har ønska, men eit par har det blitt og denne er den eg har likt absolutt best. det er vanskeleg å skildre denne boka utan at den verkar handlingslaus, sidan den så stille og sakte tek for seg kjenslene i eitt menneske. det skjer store ting, liv og død og kjærleiken, og likevel trumfar språket og det får bestemma tonen. for språket er verkeleg alt i denne boka, og eg tok meg i å først tru at handlinga var satt i fortid heller enn i samtid på grunn av det skjøre i språket. har sjeldan lest ei så sart bok og følt at den gjerne kunne vera 1000 sider lang.

august.

 

 

 

*translation:
a book tip, not translated into english but i’m crossing my fingers because it was quite the delicious read.

Follow:
Share:

5 Comments

 1. 11:00, 08 Aug 2015 / 11:00

  Høyres bra ut! Eg har nett posta mine favorittbøker på bloggen, og ser no etter nye boktips :) Då kom dette til fin tid! :)

 2. E
  11:58, 08 Aug 2015 / 11:58

  Den boka er nydelig.

  og pssst hei oslojenter, selger masse billig pastellig vintage på Kulturhuset/Yougstorget i dag, kom kom.

 3. Kristin
  19:37, 08 Aug 2015 / 19:37

  Fineste boka i kvinnes minne!

 4. Lillan
  12:35, 09 Aug 2015 / 12:35

  Har ikkje lese den enno, men gler meg til det :) Om du ikkje har lese Krysantemum av same forfattar – gjer det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *