ikkje-sumaren.

unionoye

no reiser eg straks frå sunnmøre, denne helga har eg fotografert eit bryllup på magiske hotell union øye. den eviglange bussturen bleiknar fordi eg veit at eg kjem heim til eit fullt hus med fine folk.

eg lengtar sånn etter sommaridyllen, vil lesa ei bok med sand mellom tærne, vil finna vakre ting på loppemarknad som eg kjøper for pengar eg har spart til sommaren. vil ta trikken på språk eg ikkje forstår og sovna på eit tog fordi eg veit at eg skal av på endestasjonen. i år har eg ikkje ete ein einaste jævla softis, har ikkje hatt venner på feriebesøk, ingen jenter i graset. har ikkje vakna utan stress i kroppen, har ikkje krølla håret så mykje heller. istaden har eg gifta meg, vore så himla trøytt og lykkeligast i verda.

dei neste to vekene har eg fri, det er det lengste eg har fri samanhengande i heile sommar, eg skal eta ein softis, venta på at jordbæra i hagen modnar, nyta eit kjøleskap fullt av vin og tvinga jostein til å laga frukost på senga til meg. kanskje får ein plass til ein heil sommar på to veker? den som lever får sjå.

 

 

*translation:
i’m about to leave sunnmøre, where i’ve shot a wedding this weekend, at the magical hotel union øye. the crazy long bus ride fades away when faced with knowing the house is full of some of my favorite people.

i long for the idyllic summer, i want to read a book with sand between my toes, find beautiful things at flea markets that i buy for money i’ve saved up for the summer. i want to ride the tram in a language i don’t understand and fall asleep on a train because i know i’m getting off at the last stop. this year i haven’t had a single soft serve ice cream, haven’t had friends vacationing at my house, no girls in the grass. i haven’t woken up without stress, haven’t curled my hair too much either. in stead i’ve gotten married, been really tired and the happiest i’ve ever been.

the next two weeks i’m on holiday, the longest space of time without work for me this year. i’m going to eat ice cream, wait for the strawberries to ripen, enjoy a fridge full of wine and force jostein to make me breakfast in bed. maybe i can fit a whole summer in those two weeks? let’s see.

Follow:
Share:

6 Comments

 1. 11:56, 02 Aug 2015 / 11:56

  Ha en fin ferie, det fortjener du :)

 2. Stine
  12:23, 02 Aug 2015 / 12:23

  Så fine skildringar<3 God ferie, den er velfortent :)

 3. Emilie
  13:42, 02 Aug 2015 / 13:42

  Om sommeren jobber jeg 6-8 dager i strekk med bare én fridag mellom. Jeg kan love deg at det fint går an å skape sommeridyll på kort tid :)

 4. 09:45, 03 Aug 2015 / 09:45

  Kos deg! Man kan rekke masse feriefølelse på to uker!

 5. 16:28, 04 Aug 2015 / 16:28

  kos deg masse de neste ukene, håper softisen smaker magisk etter en sommer helt uten! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *