bride + groom.

bride & groom.bride & groom.bride & groom.bride & groom.bride & groom.

det byrjar sakte å gå opp for meg at dette bryllupet skjer! denne veka har synne vore på besøk, og me brukte ein heil dag på å fiksa bryllupsting: me kjøpte stoff til brudekjolen (!!!) og vesten til jostein, skjorte til jostein og meter med fløyelsband. eg prøvde slør i fem sekund og vart litt trist sidan det er så fint, men eg er jo ikkje ei sånn brud. jostein er forøvrig så heit i smokingen sin at eg truleg bør slutta å skriva akkurat no.

*translation:
i’m slowly realizing that this wedding is happening! this week, synne has been here and we’ve spent a whole day fixing things for the wedding: buying fabrics for the wedding dress (!!!) and jostein’s vest, his shirt and meters of velvet ribbon. i tried a veil for five seconds and it made me a little sad because i’m not that kind of bride. jostein is so hot in his tux that i should probably stop writing this right now.

Follow:

6 Comments

 1. martha
  10:35, 04 Jun 2015 / 10:35

  Jeg skjønner ikke helt hvorfor du ikke vil ha slør, når du syns det er så fint. Altså, jeg syns det er kjempebra at dere er så klare på at dette er begge to sin dag, og at dere vil gjøre ting på deres måte. Beundrer dere skikkelig for det, og blir inspirert til å være så mye meg selv som mulig hvis jeg en gang gifter meg. Men, du blir vel ikke mindre deg selv om du bruker slør? Du elsker jo å pynte deg, og så vidt jeg kan forstå er det det eneste et slør handler om. Så jeg blir litt forvirra av dette innlegget, kan du si.

  • mariell.
   Author
   10:59, 04 Jun 2015 / 10:59

   eg syns det er dritekkelt med slør for kva sløret symboliserar, at jomfrua skal “avdukast” etter ein har inngått ekteskap, gives me the creeps heilt enkelt. og sidan jostein og eg skal gå ned mot alteret ihop er det óg merkeleg om eg skal komma ned med ein duk over hovudet og ikkje han? anyways. det er sååå mange ting som er fine som ein velger vekk i ein sånn prosess, anten av personlige eller estetiske grunnar. og eg er superfornøgd med valget mitt. :)

   • Marit
    11:34, 04 Jun 2015 / 11:34

    ååhå, nå fikk jeg et bilde i hodet hvor du og jostein går sammen mot alteret med en duk over hodene deres som et stort lakenspøkelse! :D forsåvidt er jeg helt enig i at det er mange ekle patriarkalske skikker forbundet med bryllup som det er merkelig at man fortsatt holder på. jeg synes det er supert at du faktisk reflekterer over disse tingene, for det tror jeg ikke de fleste andre blivende bruder gjør. :)

   • martha
    14:25, 04 Jun 2015 / 14:25

    Tusen takk for svar :) veldig god grunn, og var absolutt ikke ment som en kritikk. Tror bare ikke du har forklart det på den måten før, derfor jeg ble forvirra. Har aldri hørt om denne symbolikken før, men kan forstå at du ikke vil ha det med i bryllupet ditt :) som sagt, kjempebra at dere gjør egne valg og faktisk tenker over hva og hvorfor etc.

 2. 14:00, 04 Jun 2015 / 14:00

  Dere blir sikkert megafine, begge to, og det er så viktig å gjøre ting på en måte som føles riktig, og kutte ut sånt man ikke liker!
  (Selv synes jeg faktisk at hele den hvit kjole-tradisjonen er ganske kjip, for er ikke den opprinnelige meningen at bruden kler seg i uskyldshvitt fordi hun skal være jomfru inntil hun blir gift? Rart å tenke på i dag – jeg tror mange viderefører den skikken uten helt å vite hva som ligger bak, hoho!)
  Det er bra at dere tenker gjennom tingene og finner deres egen vei gjennom jungelen av tradisjoner og forventninger.
  Jah, smoking er så flott!

 3. carrie
  21:23, 04 Jun 2015 / 21:23

  This gives me happy feelings in my belly!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *