mariell & sara #8 – kakorakarofobia.

8

her er den åttande podcasten vår! me snakkar om film og tv, om biene og eg finn på nye navn på mange fobiar. de kan høyra den under her eller alle stader der podcastar finst. om de legg ut bilder på instagram av kva de driv med medan de høyrer gjennom podcasten, merk gjerne med #mariellogsara så me kan sjå! 


 

*translation:
the eight episode of our podcast.

9 Comments

 1. 14:22, 28 May 2015 / 14:22

  Veldig fint at dere setter fokus på bier! En ting som faktisk er ganske viktig er også at man kjøper økologisk honning.

  * Skilnaden på øko-honning og vanleg honning ligg i at biene våre kun flyg i områder som det ikkje vert brukt sprøytemiddel. (me kan ikkje flytta dei rundt om kring, kun faste godkjende plassar).
  * Området rundt bigarden må godkjennast i ein radius på 3 km (den avstanden biene vanlegvis flyg). Det må ikkje vera fruktgardar eller bærhagar som brukar sprøytemiddel i nærleiken.
  * Vidare må me vinterfora dei med økologisk sukker og så må ikkje bigarden liggja for ved tungt trafikkert veg.
  * For å verte godkjent som øko-produsent må ein og vera registrert med organisasjonsnr. og føra rekneskap.
  * Alt dette vert kontrollert årleg av DEBIO. Dei som er godkjende av DEBIO må alltid ha alt tilgjengeleg for inspeksjonar kan det bli nårsomhelst.
  * Når alle krav er oppfylt, og bigarden er godkjend, er det eitt år karenstid før ein kan selja honningen som økologisk.

 2. Linn
  14:55, 29 May 2015 / 14:55

  blir så glad av dere to<3

 3. 10:59, 30 May 2015 / 10:59

  Og humlehotell! Det har de faktisk i botanisk hage i Oslo. Synes å huske det vr i nærheten av urtehagen.
  Det er ikke bier overalt i Norge, men humlene er hardføre stainger.
  Vi har et humlebol(eller hva det enn heter) utenfor stuevinduet, liksom inni vårt hus, i taket, med sin egen inngang utenfra.
  Noen ganger forviller de tunge humlene seg inn i stua, nesten som om de er for slitne til å finne den lille inngangsdøra til sitt eget, eller som om de er høye på all nektaren de nettopp har sugd i seg. Men de finner veien ut igjen, og ingen av oss vil fjerne dem. Ikke at vi vet hvordan. Skadedyrutrensking antakeligvis?
  “Humla er viktig!”, stemmer vi alle i, i affekt over den tanken.
  De er koselig naboer å ha. Feite og lodne. <3

 4. Trulte
  11:11, 30 May 2015 / 11:11

  Hei! Sitter å hører på dere nå, dere snakker om tv og film og at tv har en større aksept nå og storhetstid. Jeg antar at dere kanskje er for unge til å ha opplevd 80-tallet med Dallas og Dynastiet. Hvordan det faktisk nesten stoppet opp flere land når episodene gikk, og hvor bevoktet den episoden med Dallas var når det skulle avsløres hvem det var som faktisk hadde skutt J.R. Det var snakk om at denne kofferten med filmrullen ble fløyet fra USA til London med vakt.
  I Norge var det sterke krefter som fikk stoppet Dynastiet på NRK fordi man mente at det moralsk korrumperte folk, les: bl.a Jon MIchelet.
  Så tv har hatt makt og kraft lenge er det ingen tvil om. TV er ikke så veldig annerledes i dag enn det var før… faktisk :)

  • mariell.
   Author
   10:02, 02 Jun 2015 / 10:02

   skjønnar akkurat kva du meinar! men så kom det ein periode av mellomgode såpeseriar og latterboks-sitcoms, og den verkeleg gode tv-en lot vente på seg. no blir det jo laga så utrulig mykje god tv. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *