wedding Q + A.

weddings 2011.

hei, de fine folk! i dag fotograferar eg bryllup igjen, og tenkte å lansera idéen om ein spørsmålsrunde med bryllupsspørsmål. eg har ei sånn kløe etter å skriva om bryllupet, men eg finn ikkje heilt fokus og klarar ikkje å komma på idéar til innlegg og den slags. så kan ikkje de legga igjen eit spørsmål eller fem i kommentarfeltet (blir så glad av det), også svarar eg neste veke? kanskje eg får idéar til innlegg å skriva om bryllupet óg. uansett, ha ein framleis nydeleg laurdag!

*translation:
hello, lovely people! today, i am photographing a wedding again and i thought i’d launch the idea of doing a wedding themed q+a for you. i’m itching to write about the wedding, but i can’t really find the focus to do so and i don’t really know what to write about. so, please leave a comment with a question or five (it makes me so happy), and i’ll reply to you next week? maybe i’ll get some new ideas too. have a wonderful saturday!

Follow:
Share:

21 Comments

 1. Sofie
  11:37, 23 May 2015 / 11:37

  Er så glad på dine og Jostein sine vegne!! Håper vi får se masse bilder fra dagen <3 Hva slags musikk skal dere spille? Og hvilken mat skal dere ha? Er det dere som pynter, eller gjør de på Operagården det? Og skal dere holde tale til hverandre? Har alltid synes det virker så skummelt å snakke om hvorfor man elsker hverandre foran så mange, og det å finne en balanse mellom å være oppriktig men ikke for personlig… Gleder meg til flere bryllupsinnlegg :))

 2. Stine
  13:13, 23 May 2015 / 13:13

  Åh, jeg syns bryllup er så utrolig trivelig og gleder meg til å høre mer om det! Men det jeg lurer på er hvordan Jostein fridde?

 3. M
  15:16, 23 May 2015 / 15:16

  Hvem skal fotografere bryllupet?

 4. Selma
  17:28, 23 May 2015 / 17:28

  Åh, hurra for kjærligheten, hurra for dere! Noe av det fineste med bloggen din er at man føler at du tar oss på alvor, du virker så genuin og “ekte”. Om mulig har det blitt enda bedre etter du og Sara har startet podcastene, er så fint å høre på mens man putler rundt hjemme om morgenen♥
  Hva bryllupet anngår:
  – Du er jo miljøbevist til vanlig, er det noe dere tenker på iforhold til bryllupet også?
  – Hvordan velger man hvem som får komme? (Det er noe jeg selv synes er vrient når man inviterer uansett, så forestiller meg at det er en utfordring når det kommer til bryllup). Får for eksempel barn komme?
  – Hva ser du mest frem til? Hva ser Jostein mest frem til?
  – Sosial media & bryllup: etikette?

  Gleder meg til å lese mer om bryllup, det er så utrolig hyggelig å se at noen elsker hverandre!

 5. Kristin uten blogg
  17:55, 23 May 2015 / 17:55

  kjolen? blomstrene? maten? drinkene? antall gjester, hvordan er sammensetningen, hvor godt kjenner gjestene hverandre fra før? hvordan skal vielsen være?

 6. 19:00, 23 May 2015 / 19:00

  – Hva er dine tanker omkring utdrikningslag?
  – Gifte seg i bunad, yey or ney?
  – Hva putter man på hodet?
  – Vurderte du å fri selv? (Mener å ha lest det var Jostein som poppa spørmsålet?)
  – Hva har du lyst til på frokost på brylluppsdagen?

 7. Linn
  19:16, 23 May 2015 / 19:16

  Jeg troooor vi gifter oss helgen før dere så kjenner enormt på spenningen nå!
  Skal du holde tale til Jostein? Hva er dine tanker rundt dette med taler på bryllupsdagen? Håper du på overraskelsesutdrikningslag?

  Masse lykke til!!

 8. Renate
  19:35, 23 May 2015 / 19:35

  Hva slags mat skal dere ha og hvorfor? Hva slags musikk skal dere ha? Hva er det viktigste elementet i bryllupet? Hva er det viktigste dere ønsker at gjestene skal huske? Åh gleder meg til mer om bryllupet da jeg skal gifte meg om en måned selv:-)

 9. Anne Berit
  20:18, 23 May 2015 / 20:18

  Hvordan balanserer dere meninger og drømmer om bryllupet, du og Jostein? Vi jenter er jo kjent for å drømme lenge om bryllup, og jeg har selv plukket inspirasjon siden jeg var sånn ca 8. Kan tenke meg at du har gjort det samme. Gutter blir så ofte glemt eller stigmatisert når de snakker om bryllup, og det er sjelden de blir spurt sånn generelt før de er forlovet elelr noe slikt om hva de drømmer om. Skjønner at dere kommer til å ha ett fint tradisjonelt og familie/venne sentrert bryllup i fine omgivelser, men hvordan er det å planlegge så begge føler de får det de vil? Har du følt at du har hatt mesteparten av “idéene”, eller sittet og tenkt mer på det enn ham?

 10. 23:35, 23 May 2015 / 23:35

  et spørsmål eller fem: hva tenker du om forventninger vs. virkelighet, litt som du snakket om med bursdager på podcasten? dette er jo noe man tenker umåtelig mye på og planlegger og ser frem til lenge i forveien. og hvordan velge sine forlovere? det tenker jeg meg at jeg ville syns var skikkelig vanskelig om jeg skulle gifte meg. det, og hvem som skulle bli invitert. og hvor mange. ja, egentlig lurer jeg på tanker du har rundt alt dette. og det store: hvem skal fotografere bryllupsfotografens bryllup?
  gleder meg til bryllupsinnlegg! god helg!

 11. Eline
  02:59, 24 May 2015 / 02:59

  Jeg satt på en hotellseng i Barcelona da jeg leste at Jostein hadde fridd til deg. Selv om jeg ikke kjenner deg, ble jeg liksom så utrolig superglad og stolt og varm inn i meg. Nysgjerrig på tankene dine rundt det å gifte seg i bunad (min samboer har foreslått det for meg, enda vi ikke er forlovet…?), og rundt morgengave!

  Og det jeg lurer mest på: har det gått opp for deg at dere skal gifte dere? Hvordan føles det å skulle leve som mann og kone? Blir hverdagen forandret på noe sett?

  Ellers vil jeg bare si LYKKE TIL og heia kjærligheten. <3

 12. R
  13:12, 24 May 2015 / 13:12

  Gratulrerer så mye med bryllupet som kommer! Jeg lurer på:
  Hvordan setter dere sammen gjestelisten? (går alle overens/kjenner hverandre?)
  Tenker dere miljø i forberedelsene og gjennomføring (gjenbruk, vegetarmat etc)?
  Hvordan opplever dere det å bryte med bryllupstradisjoner (tenker på måten dere arrangerer dagen med vielse og midag bare med de nærmeste og fest med slekta etterpå) fra familie, slekt og venner?

 13. Tuva
  19:09, 24 May 2015 / 19:09

  Hei! Jeg lurer på om dere skal på bryllupsreise?
  Ha en fin dag videre!

 14. 21:52, 24 May 2015 / 21:52

  Jeg er nysgjerrig på hvordan musikklisten for bryllupet deres ser ut. Skal dere ha musikkinnslag under vielsen, og hva med festen? Skal du og Jostein dele en første dans, i så fall til hvilken sang og hvilken dans? :)

 15. 10:39, 25 May 2015 / 10:39

  Hei! fy søren så flink du er, utrolig fine bilder.

  Jeg lurte på, jeg skal starte å ta bryllupsbilder selv, har mitt første nå i juni. Jeg har canon 5d mark iii med 50mm linsen som hører til fullformat. Men jeg tenker på å skaffe meg en linse til, hvilken mener du? en zoom? eller den 85 mm som jeg så du hadde lyst på i et annet innlegg, og som jeg vet andre har, men er usikker, jeg har brukt mest 50mm, så når det kommer til zoom osv, hva som slipper inn godt lys i kirke osv, burde jeg heller ha vidvinkel? aah, haha hva ville du gjort? :)

  • mariell.
   Author
   13:43, 26 May 2015 / 13:43

   hei, lillian! tusen takk! eg svarar deg her sidan det er meir eit fotospørsmål! i mi meining er det absolutt nødvendig å ha eit sjukt lyssterkt objektiv. mi er 50mm f/1.2, men eg ønskar meg óg veldig eit 85mm f/1.2. eg må óg ha ei zoom-linse, mi er 70-200 f/2.8, den er passe lyssterk til å vera såpass mykje zoom på og lar meg vera mindre merkbar under vielsen sidan eg ikkje må bevega meg så mykje. har aldri følt behovet for vidvinkel til bryllup, både sidan eg heller beveger meg bakover men óg sidan folk blir finare med standard eller lett tele. :) håpar det hjalp!

 16. Marit
  23:50, 25 May 2015 / 23:50

  Skal dere ha like eller forskjellige gifteringer? :-)

 17. Ida
  08:56, 26 May 2015 / 08:56

  Gleder meg til å lese om bryllupet deres! Skal dere og gjestene bo på Operagården? Hvis gjestene betaler for overnatting, hva tenker dere om bryllupsgave? Blir det i tilfelle reise og opphold? Og hva står egentlig på ønskelisten deres? :) Hvordan skal dere pynte til bryllupet og festen? Skal vielsen være innendørs eller utendørs? :)

 18. Tonje
  13:41, 26 May 2015 / 13:41

  Hva er dine tips for å lage budsjett til bryllup? Hva synes du er viktigst å bruke penger på? Blir seremonien ute eller inne? Hva står øverst på ønskelista? Skal dere holde taler? Pynter og fikser dere lokalet selv? Hva skal dere spise? Hvor mange gjester har dere invitert? Skal dere på bryllupsreise? Skal du ha både forlovelsesring og giftering, eller er det bare en ring? Har du noen fine pinterest boards til inspirasjon?

 19. M
  07:57, 27 May 2015 / 07:57

  Skal dere vies av en prest? Beklager hvis det er et dumt spørsmål, det er lenge siden jeg har vært på bryllup!! God dag til deg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *