your tips.

Untitled

då eg blogga om mine tips og triks for nokre veker sidan, kom de med så mange gode greier i kommentarfeltet! her kjem dei beste:

praktisk og triks for livet
– samle alle kabler med en hårstrikk, eller flere, når du er ute å reiser så slipper du kabelfloker som tar hundre år å løsne opp.

– kjøp en boks og samle alt pålegget i kjøleskapet i, så slipper du at det flyter pålegg og påleggsesker og majonestuber over hele kjøleskapet.

– Hvis du føler deg litt dårlig, enten bilsyk eller på fest med litt for mye drikke, ta en sterk tyggis! Det hjelper mot kvalmen :)

– Putt mobilen i et glass før du legger deg, glasset fungerer som en slags høytaler så vekkerklokken ringer høyere

– Vask med husholdningseddik! Fyll en tom sprayflaske med ca 1/3 eddik og resten vann bruk som vanlig vindusspray og tørk av med kjøkkenpapir. Vinduer, kran, badegulv og toalettskål blir skinnende rent. I tillegg har jeg hørt at den er desinfiserende. Billig og jeg innbiller meg at det er bedre for miljø enn vanlig baderumsspray (uten at jeg vet dette sikkert).

– Planlegg neste ukes middagshandling i lys av hva du har igjen fra uken som var kjøleskapet. Sparer penger og kaser mindre mat.

 

interiør, heimeliv og mat
– bruk kaffikopper som blomsterpotter. finere og billigere og enklere.

– Ha tørrvarer i glasskrukker stående fremme. Da vet man hva man har og hvor mye man har igjen til en enhver tid.

– Ha en “søppel”skål stående fremme ved fjøla når man lager mat, så slipper man alle turene frem og tilbake til søpla.

– Egg skal oppbevares i romtemperatur! Da blir de enklere å bake med og det går dessuten raskere å koke dem da. Pluss at halve eggehviten ikke sitter fast inni skallet.

– Slipe kniver hver søndag så blir den neste uka så bra.

– Lag nye lys av stearinrester. Så enkelt, billig og miljøvennlig.

– Livet blei så mykje lettare etter at eg innførte tre skittentøyskurvar istaden for ein. Ein for 40 grader, ein for 60 grader og ein for ull. Så når eg skal sette på ein vask er det berre å hive i maskina.

– Del avokadoen opp i biter og frys den. Den holder seg kjempebra i fryseren.

– Når du skjærer løk, del den i to langs og fjern skallet, men la “rotdelen” under løken være på mens du ruter opp. Da unngår du at løklagene sklir å gjør det vanskelig for deg å skjære. Når du er ferdig kutter du av “rotdelen”.

– Når du skal stivpiske eggehvite, ha noen få saltkorn og noen dråper sitron oppi før du begynner å piske. Mye bedre resultat.

 

kropp, klede og beauty
– Finn et bra multiprodukt. Mitt er “easy does it” fra one love organics som fungerer både som ansiktsrens, kroppssåpe, intimvask (fordi den er så mild), sjampo og barberingsgel. Vips, fire flasker mindre på badet.

– * Kokosolje, bruk det til alt. Hud, hår, mat osv. Jeg har en minikrukke med Cocosa stående i skapet på badet. Får jeg eksem i ørene bruker jeg det. Er jeg forkjøla og blir sår rundt/i nesa bruker jeg det. Jeg lager også hjemmelaget peeling av kokosolje og salt og diverse dufter

– Ha alltid fliseklemmer og smertestillende i lommeboka (du vet aldri når du eller noen andre trenger det)

– Menns barberhøvler er bedre for sensitiv hud (fordi bladene sitter tettere)

– Om du har ei strømpebukse som er litt kort i beina eller som har lett for å skli ned (hater det når man kjenner at den begynner å sige nedover, og når man må dra den opp igjen hele tida!): Bruk bikinitruse utenpå! Altså blir rekkefølgen undertøy, strømpebukse, bikinutruse, skjørt eller kjole. Det synes ikke under klærne (med mindre de er heeelt ettersittende), og det holder strømpebuksa oppe hele dagen!

– Jeg vet det er mange jenter som som har hatt/har urinveisinfeksjon. Jeg hadde det av og på i flere måneder i begynnelsen av mitt første forhold og skjønte ikke hvorfor. Det gjorde så vondt og uansett hva jeg gjorde, kom det tilbake. Helt til en venn fortalte meg at man må tisse etter sex, for å rengjøre, altså. Siden den gang har jeg ikke hatt en eneste urinveisinfeksjon, ikke engang litt, og det er 3 år siden.

 

*translation:
readers’ tips in my comments section.

Follow:
Share:

8 Comments

 1. Emma
  13:35, 26 Mar 2015 / 13:35

  Trevliga tips! Har dock en fråga kring det där med urinvägsinfektion och att kissa efter sex. Hur kan det funka? Man kissar ju inte med samma hål som man haft sex i? Urinröret och vaginan är ju separata, alltså kan det ju inte rengöra som i att skölja ur, eller hur tänker du? Eller är det bara för att man varit i närheten av urinrörets öppning?

  • Emma
   13:36, 26 Mar 2015 / 13:36

   Jag menar att slidöppningen och urinröret är separata.

  • T
   16:10, 26 Mar 2015 / 16:10

   Når man har sex kan bakterier lett bevege seg opp i urinrøret og mot blæren. De kan også gå gjennom skjedeveggen (har jeg hørt). Kvinner har kortere urinrør enn menn, derfor får de også lettere urinveisinfeksjon. Å tisse skyller ut bakteriene så de ikke går opp i blæren :)

 2. 16:28, 26 Mar 2015 / 16:28

  Ei fin-fin liste :-)

 3. Ingrid
  23:47, 26 Mar 2015 / 23:47

  kokosolje funker også utmerket som glidemiddel!! Det har gjort underverker for MINE urinveier ;)

 4. kaffemarte
  14:08, 27 Mar 2015 / 14:08

  Takk!

 5. 23:22, 03 Apr 2015 / 23:22

  Super liste! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *