Q&A, one.

space curtain

takk for alle fine spørsmål! her kjem første runde! om de lurer på noko kan de framleis spørja i kommentarfeltet såklart, så svarar eg i neste runde!

Q: Nydelig blogg! Mye inspirasjon å hente. Mitt spørsmål: har bloggen din gjort at du får mange jobbtilbud? Har nye dører åpnet seg fordi du blogger?
(Fortsett å spre rosa blomster, glede og fine setninger!)
A: merci! merci! JA, definitivt. alle jobbar eg har no har eg via bloggen eller på grunn av bloggen, så eg er glad kvar dag for at eg starta då eg gjorde. eg tjenar jo ingen pengar direkte på bloggen, sidan eg ikkje har annonser (ihvertfall enn så lenge), men bloggen er som ein levande portefølje.

 

Q: Hva gråter du lettest av?
A: dyr og gamle menneske eller menneske som har det vondt.

 

Q: Om ikke London, hvilken by ville du og Jostein bodd i? Og tenker dere på London som noe permanent? Jeg tenker en del på f.eks. dette med å stifte familie og bosette seg permanent et annet sted enn man kommer fra, borte fra annen familie, så det hadde vært spennende å se hva andre tenker om det.
A: per akkurat no tenkjer me på london som noko permanent, men ein veit jo aldri. iblant fantaserer me om å kjøpa eit hus i kent og ha tomater og dela gårdsplass med fine venner. men det er ikkje så veldig realistisk, berre. om me skulle ha budd i noreg ville eg ha budd i oslo, iallfall i starten. men jostein vil aldri meir bu i oslo. så det er ikkje så lett uansett korleis ein vrir på det. enn så lenge har me det veldig bra her i london, og eg hadde elska å hatt små engelsktalande born.

 

Q: Har du ei bok du skriv fine tankar i for hand?
A: eg har tusenvis! eg skriv dagbok i ei kvit moleskine, planar og to do-lister i ei marmorbok. no for tiden skriv eg det meste av kreativ tekst i mobilen (utanfor macen da), faktisk. trur det er kontrasten som tiltrekk meg. liksom det motsatte av skrivemaskin med havutsikt.

 

Q: Er hårfargen din naturleg?
A: på ingen måte! betalar i dyre dommar på øko-frisørsalong for å få ein bra raudfarge!

 

Q: Hva er den fineste lukten du vet om?
A: syriner, å GUD så godt dei luktar. også syns eg jostein luktar så godt, og da meinar eg ikkje berre den søte lukta i nakken hans men eg syns han luktar heilt gudommelig når dei fleste andre syns han luktar skikkelig ekkelt.

 

Q: Hvor gammel var du da du flyttet til London?
A: 21.

 

Q: Hva er det første du gjør om morgenen?
A: sjekkar mail (ops). det er min største kamp akkurat no, å holda meg avskrudd til me egentlig startar arbeidsdagen klokka ti. om eg står opp før jostein lagar eg kaffi eller te, men det skjer nesten aldri.

 

Q: Hva er det beste og verste med å jobbe frilans og med jobben din?
A: det aller beste med å jobba frilans er å kunne jobba når og kvar eg vil. eg elskar å ha den friheten at eg kan plukka ihop tinga mine og stikka til paris i dag om eg har lyst, det kan ein jo ikkje om ein har ein vanlig jobb. det verste er å aldri vera heilt sikker, å av og til vera heilt blakk og ikkje vita når det kjem inn pengar. det er nok ikkje for alle.

 

Q: Brukar du ofte neglelakk på tærne?
A: alltid alltid alltid!

foto er linka. 
*translation:
round one of answers! if you have a question, just ask and i will answer. photo is linked. 

Share:

7 Comments

 1. Maren Johnsen
  14:44, 04 Mar 2015 / 14:44

  Kjære deg, bloggen din er den fineste i hele verden, syns du er så veldigveldig flink. Fortsett sånn, blir alltid kjempeglad når jeg ser du har oppdatert den :-)

 2. Julie
  15:14, 04 Mar 2015 / 15:14

  Hei Mariell! :)
  Jeg flyttet til London for noen måneder siden (bor faktiskt også i New Cross!) hvor jeg har en engelsk kjæreste. Vi snakker ofte om fremtiden og noe jeg har funnet ut er hvor utrolig vanlig det er å være hjemmeværende som mor her i England. Systemet her er lagt opp slik at det er mer lønnsomt at en forelder slutter å jobbe fremfor å sende ungene i barnehage eller å ha barnevakt. Jeg har enda ikke møtt en engelskmann som har hatt en mor i fulltidsarbeid, noe jeg synes er veldig trist. Flere kvinner jeg har snakket med har også sagt at de ikke vil ha barn i fremtiden, ikke fordi de ikke vil ha familie men fordi de som kvinne i England er nødt til å velge mellom barn og jobb (dette gjelder ikke super rike mennesker selvfølgelig).

  Grunnen til at jeg tar dette opp nå er fordi du sier du hadde ikke hatt noe imot å etablere familie i England, noe du selvfølgelig skal få lov til, men hvis normen her i England blir gjeldene for deg og Josteins fremtidige familie er spørsmålet mitt dette; er du (eller Jostein) villig til å være hjemmeværende hvis du blir nødt til det?

  Hilsen jente som ikke mener at hjemmeværende mødre er tapere, men mener at mange av dem er hjemmeværende fordi de ikke har noe valg :(

  • J
   23:55, 04 Mar 2015 / 23:55

   Tror nok det er mer et London-fenomen enn et UK fenomen. Har ikke vært borti at mødre blir hjemme i Liverpool som det som er normen.

  • 15:13, 06 Mar 2015 / 15:13

   Jeg har også en engelsk kjæreste, men vi bor i Kent, men jeg må alliekvel si at jeg er enig med deg i det med hjemmeværende mødre. Foreldrene til kjæresten min driver som child carers, og en del av barna de har, har ei delvis hjemmeværende mor. Etter hva jeg har blitt fortalt og erfart de siste to årene, er det veldig dyrt med barnehage o.l. rundt om i England, i tillegg til at det er en forholdsvis stor tradisjon for hjemmeværende mødre i dette landet. England er jo tross alt et forholdsvis konservativt land.

   Og til deg Mariell, angående spørsmålet om dere tenker at London er permanent – hvor i Kent har dere lyst til å bo? :) Jeg er helt forelska i Kent, det er så nydelig.

 3. Marie
  21:11, 04 Mar 2015 / 21:11

  Er det et bevisst valg at du ikke har noen innlegg (i hvertfall ikke som jeg har sett) som er sponset eller reklame på bloggen? Det er fantastisk som leser at bloggen din er helt fri og helt deg, som en av få, men og forståelig at man ønsker å tjene penger på innlegg.

 4. Kathrine
  10:06, 06 Mar 2015 / 10:06

  Elskar at du brukar neglelakk på tærne! Det er litt sånn luksus i kvardagen, samtstundes som det gjer at ein føler seg så bra :) Må byrje å gjera det meir sjølv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *