sånn er det.

Untitledfoto.
høyrer på mi eiga stemme i podcasten og kjenner at angsten berre forsvinn for kvart minutt og tenkjer at eg kanskje skulle takka ja til juntafil den gongen for fire år sidan for kva var egentlig vitsen med å vera så redd.

bryllupsinvitasjonane ligg klare på datamaskina mi men me får ikkje sendt dei fordi det ligg papirarbeid og blokkerar, noko heilt uventa kom i vegen og me må passa på kvarandre for å ikkje mista all glede ved å snakka om bryllupet og ikkje havna i ein pøl av mine eigne tårer. istadenfor snakkar me om detaljar og ønskelista og kakene.

kjenner på at 2015 er eit så fantastisk og skapande år så langt, men brukar like mykje tid på å vera redd for at det skal gå over som å gleda meg over at ting er bra.

bekymrar meg for at eg ikkje får i meg nok fisk men er redd for å kjøpa sidan me fann ein ringorm i fisken sist gong.

hjerna som berre skrur seg av, fangar seg sjølv fordi eg har fri og istadenfor er eg stille, blir i pysjen og stirrar i taket på edderkoppen som bur der medan laurdagstimane renn vekk og eg veit at det kjem til å gå utover resten av veka at helga aldri får skje på ordentlig, at flak av havsalt på golvet kjem til å plaga meg men at det kjem til å handla om større ting som eg skulle ønska eg kunne støvsuga.

me ligg våkne i halvsøvne heile natta og kvar gong eg ser på deg er du våken og me trur det er ein spøk når alarmen ringer.

eg lagar potetstappe til middag og det får meg til å hugsa første gang eg laga potetstappe, på heimkunnskapen i sjette klasse, eg samanligna den med skyer og det er eit av mine tidligaste minne.

*translation:
it’s like this:
i listen to my own voice in the podcast and feel my anxiety melting away with every second and i think to myself i should have said yes to the radio show that time four years ago because what was the point of being so scared.

the wedding invitations are ready on my computer but we can’t send them because there is paper work blocking us, something unexpected came in the way and we have to be careful to take care of eachother to not lose all joy with talking about the weddin, not ending up in a puddle of my own tears. instead we try to talk about details and wish lists and the cakes. 

feeling like 2015 is such an amazing and creating year this far, but i spend as much time worrying about it running out than appreciating the fact that things are good.

i worry about not eating enough fish but i don’t want to buy any since the last time we found ring worms.

the brain turns itself off, catches itself because i have some time off and instead i’m quiet, i stay in my pyjamas and stare at the ceiling at the spider that lives there while the hours of my saturday get shorter and shorter and i know it’s going to affect my week that i won’t let the weekend in. i know that flakes of salt on the floor will bother me but still i know it’s about bigger things that i wish i could vacuum.

we lay half asleep all night and every time i look at you you’re awake and we both think it’s a joke when the alarm goes off.

i make mashed potatoes for dinner and it makes me remember the first time i made them, in home ec in sixth grade, i compared it to clouds and it’s one of my earliest memories.

Share:

18 Comments

 1. Andrea
  13:00, 24 Feb 2015 / 13:00

  Gode tanker din vei!

 2. 13:04, 24 Feb 2015 / 13:04

  Det løser seg om regel, gode vibber din vei <3

 3. 13:26, 24 Feb 2015 / 13:26

  Så mykje å kjenne seg att i! <3 Livet, enkelt og greit.

 4. 13:45, 24 Feb 2015 / 13:45

  Når fremtiden spiser opp nåtiden :/ Men du beskriver det vakkert!

 5. Marlene
  14:45, 24 Feb 2015 / 14:45

  Det vil helst gå godt til slutt! Heier på deg Mariell, du er blant mine favorittskribenter der ute. Det er godt å trekke dyna over hodet noen ganger.

 6. Signe
  14:59, 24 Feb 2015 / 14:59

  Åå, detta var så fint å lese. Gode tankar til dykk.

 7. Trine
  15:35, 24 Feb 2015 / 15:35

  Dei siste to åra har eg slitt med å nå måla mine. Eg har ikkje klart å samle overskudd til å ordne opp i stadig nye ting som må gjerast før eg kan gå vidare. Men det går bedre og bedre, og snart er eg der eg vil vere—berre enda sterkare.

  Sender fine tankar din veg, alt går bra til slutt <3

 8. 15:42, 24 Feb 2015 / 15:42

  Everything will fall in place eventually, I’m sure. Hang in there a bit longer, you two will manage to work everything out.
  Take care xx

 9. 16:13, 24 Feb 2015 / 16:13

  når du skriver sånn her: <3
  sånn er det.
  heier på deg, dere, og 2015.

 10. 16:24, 24 Feb 2015 / 16:24

  Glemte å gi et tips tilbake etter å he lest ditt innlegg med mange gode tips! Her er en fantastisk (og av og til veldig trist) nettside, hvor man også kan sende inn egne hemmeligheter: http://www.norske-hemmeligheter.blogspot.no/

 11. Henriette
  18:41, 24 Feb 2015 / 18:41

  Du er strålende <3

 12. 20:09, 24 Feb 2015 / 20:09

  Elsket podcasten! Gleder meg til neste :)

 13. Sofie
  22:05, 24 Feb 2015 / 22:05

  Stå på! Enten går det bra, eller så går det over! <3 Elsket podcasten og gleder meg til neste!

 14. mamma
  08:52, 25 Feb 2015 / 08:52

  <3

 15. KARI
  09:23, 25 Feb 2015 / 09:23

  jeg likte podcasten deres!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *