how to plan a wedding: part one.

bryllup

når ein skal gifta seg skjer det tusen ting i hjerna og i kroppen, og berre medan eg skriv dette så er eg skjelven og litt kvalm fordi det er under eit halvt år til me er mann og kone. eit stressa sinn er eit sårbart sinn, og eg veit akkurat kor lett det kan vera å ønska seg eit perfekt pinterest-bryllup. heldigvis har eg vore i himla mange bryllup, og kan med handa på hjartet sei at det aldri blir som ein har planlagt. det blir alltid betre, på heilt fantastiske måtar som ein aldri kunne forutsett eller planlagt. eg gler meg til det kaoset, til eg og jostein skal sjå på kvarandre under festen og le av noko me har gløymt eller forsømt. men, for at eg skal kunna det så har eg gjort så mykje research og tenkt så mykje. her er nokre linkar til dykk som planlegg, eller dykk som er nysjerrige, men først ein liten pep talk til dykk som har bryllupsstress:

det kjem til å gå bra. lovar. ein må berre pusta med magen, ikkje la seg sjølv føla seg underlegen alle internett-bryllup og heller planlegga så mykje som det går. ikkje høyr så mykje på magasina; eit bryllup treng ikkje å kosta hundre tusen kroner. om noko ikkje er viktig for deg, ikkje bruk tid og pengar på det. til dømes lagar me kaka og buketten sjølv for å spara pengar og fordi det er meir personlig (og gøy!). men, hårpynten min er veldig dyr og veldig vakker, og det kunne eg ikkje laga sjølv. me funderer óg på å bruka ein ring me har frå før, sidan ringen me har hatt i tankane er litt dyr og me heller vil spara og kjøpa den seinare enn å hogga inn i bryllupsbudsjettet for den. føl deg fri til å laga ditt eige budsjett, ta pengar frå ein boks og legg dei i ein annan. så! til linkane! 100 layer cake
ekte bryllup og diy-inspo. også har dei mange fine hår-diys!

Skjermbilde 2015-02-05 kl. 08.31.11
refinery 29
dette er jo egentlig ei nettavis med masse forskjellige tema, men eg syns dei har så mykje fint bryllupsstoff, både ekte bryllup, kjendisbryllup (den einaste typen kjendisnyheter eg bryr meg om) og sånt ein kan lura på, typ: korleis skriv ein egentlig ein bryllupsinvitasjon.ruffled blog
mykje ekte bryllup-fint. dei produserar óg sjølv fotoseriar med bordsetting, kjolar og bukettar.

Skjermbilde 2015-02-04 kl. 13.01.25
bhldn
nesten alt på bhldn er dyrt, men så fint om ein vil kjøpa éin ny fin ting til bryllupet. eg kjøpte kakespaden og gjesteboka vår (den rosa på bildet over) her.

Skjermbilde 2015-02-04 kl. 12.58.57
etsy
etsy er det beste for å finna unike og personlige detaljar til bryllupet. eg har samla bryllupsgreier i ein samling som heiter weddings til dykk.

tumblr_ls6lykyG2w1r2mdbbo1_500
pinterest
JA. eg veit kva eg sa. det er ikkje sunt å browsa pinterest i timesvis og drukna i dei vakraste bryllup med dei største budsjetta. det som derimot kan vera lurt er å få input! det finst så mange ting ein kan gjera som ikkje kostar skjorta (og gjerne er billigare enn alternativet) som ein ikkje hadde komme på sjølv. her er mitt board: wedding bells. og her er boards eg følger som gir meg oppriktig glede: love & marriage. weddings. party pretties. let’s party. here comes the bride. get hitched. bridal shower. vintage bride. ruffles, lace and ribbons galore.

anton-diana-wedding
miss moss.
diana gifta seg for ei tid tilbake, ho hadde den vakraste kjolen og vanvittig fine bilder. ho skriv óg masse bra bryllupsstoff på bloggen sin.

AG12-1442a copy
fieldguided.
anabela blogga veldig ærlig om å vera brud og om presset også så herleg om bryllupet sitt.

IMG_4902copy
cupcakes & cashmere.
emily delte ikkje så innmari mykje fra sjølve planleggingen, så søket etter bryllup på bloggen hennar er godt og blanda: nyttige linkar, tankar om å gifta seg, mimring om dagen og sjølvsagt litt om alt som foregår på forhånd.

elsa
elsa billgren.
elsa gifta seg for nokre år sidan, og har ein veldig fin bryllupskategori på bloggen sin. pluss at ho leiger jo ut ein million brudekjolar gjennom selskapet sitt! perfekt for den som ikkje vil kjøpa og vil spara litt pengar men likevel vil sjå ut som ein jævla drøm. (obs: bilde nede til venstre av anna malmberg)

*translation:
when you’re getting married there are thousands of things going on in the brain and the body, and just as i’m writing this i’m shaky and slightly nauseous because our wedding is less than six months from now. a stressed out self is a vulnerable self, and i know just how easy it can be to wish for the perfect pinterest wedding. luckily, i’ve been to a lot of weddings and i can promise you it will never go as planned. it will be better, in ways that you never could have foreseen or planned. i’m looking forward to that chaos, but before we get there i want to have done a lot of research and thinking. here are some links for you planning your weddings, but first a little pep talk:

it will be ok. i promise. you have to remember to breathe, to not let yourself feel less than all the internet weddings and instead plan things that can be planned. a wedding doesn’t have to cost thousands of dollars. if something is less important to you, don’t spend time and money on it. for instance, we are making the cake and the bouquets ourselves to save money and because it’s more personal that way (and fun!). but, my headpiece is expensive and beautiful and there is no way we could have made that. we are also wondering about not getting me a new ring for the wedding, and instead save up to get it at a later point so as to not dent our wedding budget with something we don’t really need on the day. feel free to make your own budget and move the money around however it suits you best. so! to the links. click them!

 

Follow:

9 Comments

 1. Hilde Marie
  16:50, 09 Feb 2015 / 16:50

  Åh så mye fint! Tusen takk for inspirasjon<3 Kjæresten min og jeg skal gifte oss i august! Jeg har også funnet mye finfin inspirasjon hos greenweddingshoes.com. Jeg har sittet i timesvis og sett på fine bilder fra deres real weddings kategori.

 2. 17:06, 09 Feb 2015 / 17:06

  Ååå, dån. Jeg føler dette er en verden jeg enda ikke har besøkt. Har aldri vært lykkelig forelsket i noen, ‘dessverre’, og det å gifte meg ligger (foreløpig) veeeldig langt inn i framtida, MEN gud hvor jeg gleder meg til akkurat dét. Den dagen, altså. Jeg ser fram til den- når dem kommer.

  Takk for mange fine linker- syns du er så utrolig dyktig til å spre masse blogglede i dette internettuniverset!!! <3

 3. 18:40, 09 Feb 2015 / 18:40

  Så fin lista Mariell, tack för att jag och mina klänningar fick vara med! <3

 4. Linn
  20:07, 09 Feb 2015 / 20:07

  Her var det mye fint! Takk! Gleder meg så mye til jeg gifter meg i sommer at jeg blir helt varm i magen :)

 5. 11:54, 10 Feb 2015 / 11:54

  takk for at du la så mykje arbeid i å laga dette!<3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *