smart girls have more fun.

smartgirls

eg elskar å lesa sånt som får meg til å føla meg smartare. kjendis.no er eit bra eksempel på sånt som eg kan bli fanga i og ikkje komma meg ut av og etterpå føler eg berre at verda har tygd meg og spytta meg ut att. heldigvis finst det tusen alternativ til sånt!

ROOKIE
ei side driven av, for det meste, unge smarte kvinner, med interessante artiklar og nye perspektiv. nokre høgdepunkt: serien “ask a grown man”, her med thom yorke og serien “dear diary” der ein får høyra ufiltrerte tankar om sinte døtre og skeive penisar.

UNDER ARBEID
superbra norsk side som er pro choice, pro feminism, pro cats.

SMART GIRLS
fantastiske amy poehler har starta denne nett-tv-serien der ho intervjuar eller frontar intelligente (ofte veldig) unge jenter. min favorittserie er “ask amy” der ho sjølv svarar på spørsmål frå sjåarar.

THE NEW YORKER
eg elskar new yorker, både i papirform og på nett; spesielt kultur-sidene og teknologi-sidene.

REFINERY29
som eit bra alternativ til eit nettmagasin med litt livsstil, helse, sex, produkt, mat og mote utan at det blir kvalmt.

NEW YORK MAGAZINE
så mange bra artiklar, i alle retningar, om alt fra forhold til politikk.

klassekampen har mykje bra kultur- og medier-stoff.

 

FACEBOOK
det siste året har eg begynt å bruka facebook meir som ein feed av interessante greier istadenfor berre eit botnlaust hol av kommunikasjon har slutta å følga enkeltpersonar på facebook og har no berre sider eg interesserar meg for der. eit bra tips er forresten å endra kjønnet sitt til mann på facebook, mykje mindre ufin reklame. her er nokre sider eg følger som publiserar bra og interessant mat for hjerna:
HUH.
regnskogfondet.
designlovefest.
økoprat.
the i paper.
fett.
kreativt forum.
the independent.
samlaget.
hello giggles.
BT meninger.
rookie.
geelmuyden.kiese.
the kitchn.
framtida.
frankie.
another.
the economist.
matchbook magazine.

så! kva nettsider besøker de når de treng mat til hjerna? kva bra greier følger de på facebook? instagram? twitter? bloggar?

*translation:
i love reading things that make me feel smarter. celebrity gossip sites make me feel trapped and like i can’t get out and when i do i feel like the world has chewed me and spit me out again. luckily, there are a lot of alternatives! ROOKIE: a site run by mostly young smart women with interesting articles and new perspectives. some highlights are the series “ask a grown man”, here with thom yorke and the series “dear diary” where you can peak into people’s most intimate thoughts on angry daughters and crooked penises. SMART GIRLS: the amazing amy poehler has started this youtube channel where she interviews or fronts intelligent and often very young girls. my favorite is the series“ask amy”, where she answers questions from readers and is very honest and emotionally intelligent. THE NEW YORKER: i love the new yorker, both on paper and on the web. especially the culture and the tech sections. REFINERY29: a good option to the online magazine with a little lifestyle, health, sex, products, food and fashion without feeling bad afterwards. NEW YORK MAGAZINE: great articles in all direction, from relationships to politics.

FACEBOOK
in the last year i have started to use facebook more as a feed of things that interest me instead of letting it be a bottomless hole of communication. i’ve stopped following my friends on facebook, just sites now. a good tip, by the way, is changing your sex to male on facebook; less horrible ads. here are some sites that publish good and interesting brain food:

HUH.
designlovefest.
the i paper.
the independent.
hello giggles.
rookie.
the kitchn.
frankie.
another.
the economist.
matchbook magazine.

so, what about you? where do you go to feed your brains? do you follow anyone good on facebook? instagram? twitter? blogs?

Share:

16 Comments

 1. 14:50, 29 Jan 2015 / 14:50

  Åh, dette er jo fantastisk! Føler det akkurat likens når det kommer til sider som kjendis.no og side2, eller tilogmed vg, jeg føler meg helt nedtrykt etterpå. Takk for dette innlegget, det er lagret!

 2. Linnea
  15:14, 29 Jan 2015 / 15:14

  Amazing, takk!

  Men du, vet ikke om du vil at det skal være sånn, men hver gang jeg åpner en av linkene i innleggene dine i en ny fane, sendes jeg rett ut av bloggen din. Jeg kommer inn på siden, men via bloglovin, så det er ikke mulig å bokmerke linkene for eksempel. Og så får jeg jo ikke fortsette å lese bloggen din heller, ettersom jeg er sendt vekk.

  Tenkte bare jeg skulle si det, ettersom du har så mange gode tips hele tiden og ting som jeg klikker på, og gjerne flere i ett innlegg.

  • mariell.
   Author
   15:36, 29 Jan 2015 / 15:36

   hei finis! veit, det står øverst på lista over sånt som skal fiksast, og det irriterar óg meg på daglig basis (er berre så sjukt kjedelig å fiksa sånt). men takk! <3

 3. 16:07, 29 Jan 2015 / 16:07

  Tusen takk for tips..! Det er virkelig ikke så enkelt bestandig å finne “jentelesning” med substans på nettet, som Rookie for eksempel (elsker dem).

  Rock on <3

 4. Emilie
  19:03, 29 Jan 2015 / 19:03

  Veldig veldig bra liste! Det gjør meg så glad. Synes faktisk det plutselig har poppet opp mange gode nettsider (spesielt myntet på jenter) de siste par årene. Heia det! Heia mer bevisst og politisk engasjert journalistikk. Og heia deg som deler så mye av de gode greiene!

 5. 19:14, 29 Jan 2015 / 19:14

  superbra tips! och tack för påminnelsen om amy poehlers grej, hade den nånstans långt back i hjärnan men hade glömt vad den hette. kan tipsa om podden you are not so smart. superintressant!!

 6. 19:56, 29 Jan 2015 / 19:56

  Jeg sluttet å lese tabloid-nettaviser for fire år siden, og det er så DEILIG å slippe å forholde seg til realitykjendiser og andre fullstendig uinteressante personer! Liker også New York Magazine og New Yorker, har abonnert på begge i flere perioder – og kjøper dem såklart alltid når jeg er i New York. Takk for gode tips! :)

 7. 20:28, 29 Jan 2015 / 20:28

  Takk for fin liste! :) (Har nå brukt en times tid på å lese artikler på Rookie i stedet for å lese til eksamen i morra. Føler meg smart! ;))

 8. ellen
  22:36, 29 Jan 2015 / 22:36

  Nå har jeg blitt heelt hekta på Two Dots! Takk skal du ha =P

 9. Nora
  03:51, 30 Jan 2015 / 03:51

  Haha nå lo jeg høyt, jeg skal jammen meg endre kjønnet mitt til mann og. Jeg bruker forresten Facebook til å oppdatere meg jeg og, og følger alt fra aviser til organisasjoner. Heldigvis har jeg også endel oppegående venner med mange interessante synspunkt rundt endel samfunnsdebatter. Kjekt.

  Ellers kan jeg tipse om harvest, et gratis nettmagasin som man abonnerer påvia epost. Mange fine og dype artikler som jeg iallefall setter pris på. Ekstra kos er det med de fine friluftsliv-sakene fra Norge, det varmer et hjerte i utlendighet :)

 10. 10:59, 31 Jan 2015 / 10:59

  Persephone Books sin Facebook-side er en av mine favoritter.

 11. 10:12, 04 Feb 2015 / 10:12

  takk for knallbra tips <3

 12. 13:52, 09 Feb 2015 / 13:52

  altså igjen: tusen takk! jeg elsker Hello Giggles, er nesten gjennom hele Smart girls at the party, og facebook er et mye hyggeligere sted nå som jeg har gjort de tingene du foreslo! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *