books i’m reading in 2015.

books.
i år skal bli eit interessant leseår for min del, sidan eg allereie har ein plan for kva bøker eg skal lesa! det er eit forsøk på å ikkje kjøpa så mange bøker men heller lesa sånt som me har heime. jostein og eg har óg bestemt oss for å lesa kvarandre sine favorittar, så derfor har eg dickens og fosse på mi.

eg skal lesa: 
helioskatastrofen av linda boström knausgård
mrs. dalloway av virginia woolf
the secret history av donna tartt
trilogien av jon fosse
a tale of two cities av charles dickens
men explain things to me av rebecca solnit
not that kind of girl av lena dunham
yes please av amy poehler
tove jansson – work and love av tuula karjalainen

i tillegg til desse skal eg lesa bøkene som frøy og eg les i bokklubben. akkurat no les me emma av jane austen, kven veit kvar 2015 vil ta oss!

kva skal de lesa i år?

*translation:
this year will be a great reading year for me, but a little different since i already know which books i’ll be reading. in addition to these, i’ll be reading the books in my bookclub with frøy. right now we are reading emma by jane austen! the books i’ll be reading (that are in english):
mrs. dalloway av virginia woolf
the secret history av donna tartt
a tale of two cities av charles dickens
men explain things to me av rebecca solnit
not that kind of girl av lena dunham
yes please av amy poehler
tove jansson – work and love av tuula karjalainen

what are you guys reading this year?

Follow:
Share:

19 Comments

 1. 11:43, 19 Jan 2015 / 11:43

  Vad kul att se!
  Americanah av Chimamanda Gnozi Adichie och Beckomberga av Sara Stridsberg läser jag just nu. SÅÅÅÅ bra båda två.

 2. 11:55, 19 Jan 2015 / 11:55

  I’m looking forward to reading Almost Famous Women by Megan Mayhew Bergman, The First Bad Man by Miranda July (her first novel!), Binary Star by Sarah Gerard, Get in Trouble by Kelly Link and The Poser by Jacob Rubin. Just to name a few. There are so many wonderful-looking books being released this year. I wish there was more time in a day…

 3. 12:07, 19 Jan 2015 / 12:07

  Jeg leser søstrene makioka av Jun’ichiro Tanizaki, Madame Bovary av Gustave Flaubert, Americanah av Chimamanda Gnozi Adichie (som Flora<3). Så vil jeg prøve å lese Här ligger jag och blöder, Franny and Zoey, Not that kind of girl og Maken.
  Åj, plutselig var det en del bøker på lista!

 4. 12:22, 19 Jan 2015 / 12:22

  Mitt leseår 2015 startet med &med skal bli omskapte, som jeg ønsket meg og fikk til jul! Dere har vært så flinke! Den er så fiiin. Jeg leste den på under en uke! Klarte ikke å stoppe.

  Ellers skal jeg lese
  Marguerite Dyras – Elskeren
  Hetta Müller – Hjertedyr
  Tomas Espedal – vet ikke hvem, men forhåpentligvis flere enn en.
  Og noe mer Tarjei Vesaas.

  Og masse mer! Noen forslag? Jeg er så lesegira for tiden!

 5. 13:11, 19 Jan 2015 / 13:11

  Så fin leseliste! Jeg har som mål å lese en bok i måneden. Den første jeg leser er Jeg skal gjøre deg så lykkelig av Anne B. Ragde, som jeg fikk til jul. Tror ikke jeg ville plukket den opp i bokhandelen selv, men den er riktig fin! Ellers skal jeg også lese biografien om Tove Jansson. Resten vet jeg ikke enda.

 6. Vilde
  13:44, 19 Jan 2015 / 13:44

  Oj, monge bra bøker her! Akkurat no ventar eg på Not that Kind of Girl og The Humans av Matt Haig i posten. Ellers trur eg det blir nokre gamle gode som To Kill A Mockinbird og Jane Eyre.

  God mandag! :))

 7. 14:22, 19 Jan 2015 / 14:22

  Tova Jansson-biografien kan du glede deg til, en så flott bok og jeg ble enda mer glad i henne enn jeg var fra før !
  Ellers tror jeg det blir en del Grytten, Fosse og Moren Vesaas :)

 8. Kathrine
  14:30, 19 Jan 2015 / 14:30

  Har ikkje laga ei ferdig leseliste enda, men eg skal i alle fall lese ferdig “Og fjellene ga gjenlyd”, som eg nett byrja på. Ellers har eg planar om å istaden for å kjøpa skal eg låna på biblioteket og lese bøker som allereie står på lista over “skal lese”, og ikkje berre eg finn på “måfå”.

 9. 18:14, 19 Jan 2015 / 18:14

  Det ser ut som om du har mye bra i vente! Jeg må også få lest de bøkene som står uleste i bokhylla mi. Første prosjekt er Wuthering Heights, men den krever at jeg legger inn en innsats.

 10. 18:33, 19 Jan 2015 / 18:33

  Det var en fin stabel, tror det er en del fint der.
  Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal lese i år, mest mulig fra stablene(!) jeg har med uleste bøker. Skal til med Kjære av Linnéa Myhre nå, etter det vet jeg ikke. Enten To the Lighthouse eller Orlando av Virginia Woolf tror jeg, har lest Mrs. Dalloway og en del essays av henne før og vil lese mer mer mer. Velger stort sett etter humøret og tar den boka som frister mest i øyeblikket.

 11. 00:03, 20 Jan 2015 / 00:03

  hih, har også planer om ”not that kind of girl” – den ser feelgood ut! Tror også jeg må få lest bøkene til Nicholas sparks:-)

 12. Irene Pene
  08:56, 20 Jan 2015 / 08:56

  kan du ikkje legge ut ei liste med bøkene du las i fjor? Eg har forsett å lese minst 12 bøker i 2015 og treng all kinds of inspirasjon! Meiner å hugse du har et boktips og fem eg vil følgje opp, men hadde vore greit å ha alt på ein stad óg!

 13. 10:01, 20 Jan 2015 / 10:01

  Oh…The Secret History. very interesting read. good choice! I have yet to read The Goldfinch, which is on my list for 2015. Also: A room with a view (E.M. Forster), Brideshead Revisited (Evelyn Waugh), Lolita (Nabokov)…Angelica Huston’s memoirs, Diane von Fürstenberg’s The Woman I Wanted to Be, Just Kids by Patti Smith and Shopgirl by Steve Martin.

 14. 12:58, 20 Jan 2015 / 12:58

  Stikk innom vår rykende ferske bokblogg!
  Skriver anmeldelser av bøker med allemulige sjangre, og også andre bokrelaterte greier.

 15. 15:37, 20 Jan 2015 / 15:37

  Skal lese første boka i A Song of Ice and Fire-serien: Game of Thrones (: Og hvis jeg blir ferdig me den skal jeg fortsette på Harry Potter and the Chamber of Secrets ^_^

 16. T
  15:25, 22 Jan 2015 / 15:25

  Jane Eyre, Anna Karenina, Mio min Mio, Stoner, Wuthering Heights og kanskje Oliver Twist. Og så skal jeg lese boken til kjæresten min i sin helhet, for den er snart ferdig, og så skal jeg fortsette å mase om at han må sende den til et forlag. Det blir fint!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *