the goldfinch.

the goldfinch.

utan tvil den beste boka eg las i fjor (kanskje heile livet) var the goldfinch av donna tartt. eg brukar aldri å lesa bøker som er så lange, men etter å ha sett eit intervju og lest om forfattaren bestemte eg meg for at eg var klar. det tok meg to månader, på fly til new york, ved east river, på toget i london, i senga, i eit vinterdekt sogn og eit grått oslo, og eg elska alle 864 sider. eg elska den i fillebitar (som de kanskje ser).

the goldfinch handlar om theodore decker sitt liv (han er tolv år når boka startar), og korleis det dramatiske tapet av mora hans formar kvar einaste lille bit av livet hans deretter. boka handlar om tusen ting samtidig og skildrar alt med like mykje respekt og tyngd, den er så velartikulert men aldri utdatert i språket, og er like mykje spennande som den er vakker. eg ville aldri at den skulle ta slutt, eg sørga den frå starten av. og meir enn det vil eg ikkje sei. for eg vil at du skal lesa den, om det så tek deg heile året.

obs: om du vil ha meir informasjon om innholdet i boka, la óg sandra ut eit blogginnlegg om goldfinch forrige veke! så rart og morsomt når bloggverda er så samankøyrt og ein les og ser på det same. 

*translation:
the goldfinch by donna tartt was the best book i read last year, possibly ever. i fell completely in love with it, and i am now mourning not ever reading it for the first time again. it’s about so many things, written so masterfully and is as thrilling as it is beautiful. i never wanted it to end. read it. if it takes you all year, just read it. 

Follow:
Share:

6 Comments

 1. 14:10, 13 Jan 2015 / 14:10

  Everyone speaks so well about this book, I guess I’ll have to read it :) thanks for the tip!

 2. 14:54, 13 Jan 2015 / 14:54

  Denne vil eg og lese! Får bli etter Knausgård bind 3, som eg les nett no.

 3. 15:46, 13 Jan 2015 / 15:46

  Have you read The Secret History? It’s long been one of my top 5 books of all time, would highly recommend it if you liked The Goldfinch!

  • mariell.
   Author
   16:07, 13 Jan 2015 / 16:07

   i have it at home, going to read it this year! :)

 4. 04:09, 14 Jan 2015 / 04:09

  I just finished reading this huge book at the beginning of this year (on Jan 1 exactly). Donna Tartt is a master with words :) The whole novel was so beautifully written! -Audrey | Brunch at Audrey’s

  • mariell.
   Author
   10:00, 16 Jan 2015 / 10:00

   i agree! i’m excited to read more of her this year.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *