varmt under skjørtet.

Untitledphoto.

kjære kjole- og skjørtpersonar! kanskje er du kald på rumpa eller på magen i desember? det er ikkje eg. eg har nemlig ein vidunderkur. la oss starta med strømpebuksene. eg brukar nokre  fra asos i 200 denier, det finst litt forskjellige der men eg har dei fra curve-kolleksjonen, dei er høge i midja og supergode. nokre av dei har óg fleece på innsida! strømpebukser er kanskje mitt største problem som forbrukar, sidan eg har vondt i magen av kor kjapt dei fleste strømpebukser går ifra kvarandre. men desse tjukke fantastiske held i evighetar! når det er som kaldast har eg på meg to. eg handvaskar strømpebukser med litt vaskemiddel i vasken, og vaskar i vaskemaskin ein sjeldan gong. noko anna som er lurt er å passa på at ein ikkje har flisete negler, for det er verkeleg døden for strømpisar.

også må ein ha noko å ha over strømpebuksene! sidan tre-fire år tilbake har eg brukt tjukke spanx, dei har mange funksjonar: held magen og midja varm (tenk på det: om du ikkje har noko der er det faktisk rett inn til huden!) og held strømpebuksa oppe. det er det aller viktigaste for meg, sidan eg kan få dagen øydelagt av strømpebukseirritasjon om eg må gå og holda den oppe heile dagen. eg brukar sånne som går ned til kneet og opp til midja, det gjer óg at strømpebuksa held seg mykje lenger sidan ein får mindre slitasje mellom låra. så er det jo opp til den enkelte om ein vil ha trang og kroppsformande eller berre vera varm (og kunna pusta/sitta). for eit meir estetisk alternativ kan ein jo prøva mamelukkar!

korleis kler du deg under skjørtet om vinteren? vil gjerne ha alt av tips i kommentarfeltet!

obs: gløymte å sei det først, så her kjem ei oppdatering: eg har óg alltid på meg ein underkjole i silke, året rundt, det varmar i tillegg til å holda kleda reine så dei kan gå lenger mellom vask og ikkje bli slitt!

*translation:
i wear tights every day, since i don’t own a single pair of pants. your but or belly might be cold in december, but not mine! because i’ve got the perfect recipe. i use tights from  asos in 200 denier, there are several different ones but mine are from the curve collection, they are high waisted and very comfortable. some of them even have fleece on the inside! tights are my one biggest issue being a consumer since they tend to fall apart so easily, but these are sturdy and last a very long time. when it’s super cold, i wear two at the same time. i hand wash them in the sink with some detergent, and in the washer sometimes. 

and then you’ll need something to put over the tights! since three or four years ago i’ve used spanx (the thick kind), they have a lot of functions: keeps the stomach and waist warm (if you don’t have anything going up to your bra area, you’re basically naked in the waist!) and it holds the tights up. that’s the most important thing for me since i can have my day ruined by being annoyed by sagging tights. i use the kind that go down to the knee and up to the waist, it also makes the tights last longer since the wear between the thighs is minimized. then it’s up to you if you want one that is tight and shaping or just be warm (and able to breathe). for a more aesthetic alternativ you can try bloomers!

how do you deal with winter creeping in under your skirt? please leave all tips in the comments!

Follow:
Share:

25 Comments

 1. 13:13, 09 Dec 2014 / 13:13

  Ull! Går med masse ullundertøy stort sett hele vinterhalvåret. Cubus har hatt ganske bra, rimelige greier de siste åra, så bruker stort sett alltid en singlet derfra og minst ett par ullstrømpebukser, av og til shorts eller litt mer langerma trøye, og helst er jo skjørtet/kjolen også ull, da kan shortsen evt. Ligge hjemme. De mest slitne strømpebuksene får være innerst på minusgradsdager de varmer jo selv om de ikke er så fine å se på. Og så tørker jeg alltid strømpebuksene flatt, ellers har de en tendens til å bli fryktelig lange.

 2. Ingebjørg
  13:24, 09 Dec 2014 / 13:24

  Jeg er sånn en frossenpinne at jeg er avhengig av å ha to strømpebukser på meg på vinteren, alltid. Men så liker jeg best at strømpebuksene ikke er helt opaque, jeg vil at huden skal skinne litt gjennom, og det er jo i utgangspunktet vanskelig å få til når man har på seg to strømpiser. Men bare én er jo alt for kaldt. Så derfor har jeg kommet med en veldig lur idé – jeg bruker lyse strømpebukser under! Da ser det ut som at huden skinner litt gjennom, og jeg holder meg samtidig god og varm. Har kjøpt meg et par beige i merinoull fra Falke, de er kjempegode, og nupper ikke så lenge jeg har de under. Har dessverre enda ikke funnet noen gode strømpebukser til å ha over enda, alt nupper jo etter to dager, så jeg må teste de fra Asos!
  Ellers er mine to gode tips en sånn sykkelshortsliknende ting fra Calida i ull/silke (som høres ut som noe liknende som den du bruker fra Spanx?), og et superbehagelig kort, tettsittende skjørt i 100% lammeull fra Cathrine Hammel. Disse er fine å ha under skjørt og kjoler for ekstra varme, særlig de gangene man skal på fest og er gal fordi man bare har på seg tynn-sort-gjennomsiktig-strømpis, da slipper man urinveisinfeksjon i alle fall :-)

 3. Andrea
  13:50, 09 Dec 2014 / 13:50

  Bruker helt sjukt mye ull, men skjørt blir fortsatt for kaldt for meg, kunne ønske jeg ikke var så frossen! Men kanskje jeg skulle prøvd strømpebuksene med fleece! OG ullskjørtet fra Calida ;)

 4. maria
  14:07, 09 Dec 2014 / 14:07

  hm har strømpis med fleece til hundre og femti kroner! jeg bruker mine hver dag, og kaster de i vaskemaskinen uten at det er verdenes undergang.

 5. Veronika
  14:48, 09 Dec 2014 / 14:48

  Jeg bruker alltid ull innerst. Ulltrøye (Pierre Robert har bra) pluss ullstrømpebukse som jeg drar opp over magen (over trøya, så det ikke blir glipe). Er det ekstra kaldt, har jeg enda en strømpebukse over (den trenger ikke å være i ull). Er det ekstra ekstra kaldt, bruker jeg av og til “sykkelshorts” i ull, eller ullboksershorts (tror det sistnevnte egentlig er ment som treningstøy, f.eks når en går på ski). Har som regel alltid ullsokker også, det er viktig å ikke fryse på føttene (pluss at sokkene skjuler hull på tærne i strømpebuksa…). Har lagt merke til at det er lettere å holde seg varm i kort skjørt om jeg har ullsokker, votter, skjerf osv i tillegg!
  Jeg vasker ull på 30 grader ullprogram med ullvaskemiddel.

 6. Marit
  14:54, 09 Dec 2014 / 14:54

  Kan tipse om at på Primark har de 300denier tights med fleece som er rimelige, og som holder seg like fine selv etter MYE bruk og mange vask.

  • 16:54, 09 Dec 2014 / 16:54

   Ja, de kan virkelig anbefales. Også de uten fleece.

  • Emilie
   20:19, 09 Dec 2014 / 20:19

   Enig! Primark er faktisk skikkelig flinke på strømpebukser, til tross for at jeg får helt vondt i magen og blir helt svimmel av hvor kommersielt og masseprodusert det er.

 7. Josefine
  15:02, 09 Dec 2014 / 15:02

  Jeg har de siste årene investert i ullstrømpebukser fra Woldorf. De er dyre, men veldig gode og varme. Jeg kjøper alltid de i merinoull, for de er mest slitesterke, de jeg har nå er på andre vinteren :) Nå som det begynner å bli minusgrader her i Oslo har jeg på meg to stykker. Jeg bruker også tynne ulltrøyer fra Pierre Robert, som jeg tar strømpebuksa utenpå. Det hjelper å holde strømpebuksa oppe, også sklir ikke toppen opp heller :) Det hender jeg også har en tights shorts i bomull over strømpebuksene for å beksytte mot trekk og urinveisinfeksjon. Har også en liten superundertøyshorts som jeg drar over på kalde dager.

  Når jeg har ull på meg innerst kan jeg fint bruke sommerkjoler hele året, kombinert med en varm genser.

 8. Aurora Andersen
  15:08, 09 Dec 2014 / 15:08

  Bruker også ullsinglet i 85% ull og 15% silke fra Pierre Robert, så dyre men åh så bra. Og ullstrømpebukser innerst, gjør ikke noe om de ikke er så pene for jeg har alltid noen andre utenpå. Skal helt klart vurdere å kjøpe inn sånn “sykkelshorts” andre snakker om her!

 9. Charlotte
  15:20, 09 Dec 2014 / 15:20

  Å, takk for mange gode tips, Mariell! Berre ein liten ting: Har du link til kor ein kan kjøpe spanx?

  • mariell.
   Author
   16:07, 09 Dec 2014 / 16:07

   eg har kjøpt på figleaves, men det kostar jo da litt pengar i toll å få dei til norge. eg kjøper dei dyre, dei held seg i typ 1-2 år.

 10. 16:49, 09 Dec 2014 / 16:49

  Hurra for skjørt og kjoler hele året!
  Jeg peiser også på med tykke strømpebukser! Gleder meg faktisk til å finne dem frem hvert år, for de er så myke og varme. Jeg takler ikke ull mot kroppen i det hele tatt, men jeg synes det går fint med bomull. På skikkelig kalde dager kan jeg ha flere par utenpå hverandre.
  Har også enkelte skjørt og kjoler som jeg bare bruker om vinteren, rett og slett fordi de er for varme til resten av året!
  Bruker alltid underskjørt i silkestoff – har fire stykker som jeg bytter på, alt ettersom hvor mye volum jeg vil ha og hvilken lengde jeg trenger.
  Bruker gode, gamle leggvarmere for å dekke eventuelle glipper mellom sko/støvler og skjørtekant når jeg er ute.
  Svinsing året rundt <3

 11. 17:05, 09 Dec 2014 / 17:05

  Tights med fleece er en virkelig bra oppfinnelse.
  Når jeg kjøper tights passer jeg generellt på at materialet kan lett fikses med nål og tråd, når det en gang skulle skje at man får et hul. Flest ved stortåen hos meg. ;)
  Jeg bruker også noe som likner på spanks, som jeg alltid har under strømpebuksene. Men det er visst en personlig sak. I år har jeg også begynnt med over knees, når det er ekstra kald.

 12. Anne
  17:45, 09 Dec 2014 / 17:45

  Jeg pleier å ha både to og tre strømpebukser utenpå hverandre, avhengig av hvor kaldt det er. Pleier som regel å ha en av ull innerst. Ellers går jeg gjerne med ulltrøye og ullsokker også. Det er viktig å holde seg varm :-)

 13. 17:51, 09 Dec 2014 / 17:51

  Jag använder avklippta leggings under hela året. Slipper bli kall om rumpan på vintern och att strumpbyxorna glider ned och på sommaren slipper jag sår mellan låren och visa underkläderna när jag rör på mig/det blåser.

 14. Maria
  18:03, 09 Dec 2014 / 18:03

  Takk for fine tips – jeg skal definitivt prøve Spanx.

  Jeg kjenner godt til “strømpebuksen-siger”-problematikken, men jeg begynte å kjøpe XL-størrelser (til nød Large), selv om jeg ellers er størrelse medium, og jeg har aldri sett meg tilbake. Det hjalp også på muffin-top-problemet som ofte kommer med strømpebukser som strammer i livet – så vinn-vinn.

 15. 01:51, 10 Dec 2014 / 01:51

  Eg brukar fleece strømpisar, også har eg sykkelshorts oppå, haha! har gjort det i monge år no, synes det er så behageleg:)

 16. Marit
  14:31, 10 Dec 2014 / 14:31

  Ullsinglet og ullstrømpebukse fra Pierre Robert, alltid. Praktisk for late mennesker som meg å kunne kjøpe bra ullundertøy sammen med melk og brød ;)

 17. 22:40, 10 Dec 2014 / 22:40

  jeg bruker ull- og mohairstrømper eller strømper med fleece inni som du nevner overfor. mine er fra primark og er også supergode.

 18. Trine
  00:11, 11 Dec 2014 / 00:11

  I år fann eg merinoullshorts med høgt liv på Lindex til å ha under alle lag med stillongs/strømpebukser! Det fine med ein slik shorts er at den kan brukast over tynne strømpebukser på kalde sommarkveldar óg når den tid kjem!

 19. Ingrid
  07:00, 11 Dec 2014 / 07:00

  Hello! Mener du Spanx som i strømpebukse? Bruker du to strømpiker, eller er det de der lange sykkelbuksene som går fra låret og opp til midjen? Jeg bruker kun Spanx-strømpebukse og så silkeunderkjole som sitter relativt løst, men kroppsnært, så eventuelt et underskjørt under et skjørt/kjole som går til forbi knærne. Får helt noia av trange og tykke hold-in sykkelbukser :P Standard Spanx-strømper holder inn uten å stramme, så man kan spise og drikke og sitte uten å få hodepine. Synes jeg :) Alt etter hva man er komfortabel med, og det synes jo ikke uansett. Keep warm :)

 20. ragnhild
  12:17, 11 Dec 2014 / 12:17

  Eg kan anbefale ullundertøy frå Cubus. Det er rimelegare enn mykje anna, og er oeko-tex-merka. Dei har mellom anna ullboksarar som går godt nedover låra, som ein sykkelshorts, og trøyer som går langt nedover rompa. supert under strømpebuksa og under kjolar! Men storleikane er rare – eg har ulike delar i alle slags storleikar. Elles synes eg Pierre Robert har gode, ganske haldbare strømpebukser, og dei beste over-kne-strmpene.

 21. ragnhild
  12:33, 11 Dec 2014 / 12:33

  Kom på eit merke til: Vera&William. Norsk merke, superlekkert, miljøvennleg og retroinspirert ullundertøy.

 22. Mari
  18:17, 14 Dec 2014 / 18:17

  Ull er best! Eg brukar ullsinglet og ullstrømpebukse. Har eit par som eg roterer på, så dei ikkje blir sure. Ull er nemleg eit fiber som skjeldan trengs å vaskast om ein ikkje skitnar det ordentleg ut. Eg har både toppar og strømpebukser frå cubus, men likar best den lange ulltoppen frå nøstebarn, den dekker rumpa! Har stort sett ikkje fryse sida eg fekk den. Er alltid på jakt etter solide strømpebukser. Min cotton velvet frå wolford har vart med mykje bruk i 2 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *