scentless.

Untitled

eg elskar at for folk rundt meg luktar eg som miss dior cherie. i den finaste flaska, som sit på heile dagen og gjer at både jostein og venner sniffar litt ekstra i håret mitt når dei får sjansen. frøy sender melding og skriv “nokon lukta som deg på bussen, saknar deg ekstra”. tenkjer på kokos-parfymen frå marc jacobs fredrik brukte då me budde ilag, korleis janne la ei sky av sitrus frå body shop etter seg i gangane på skulen, og deep red frå hugo boss som eg brukte då eg og jostein vart ihop. eg kjem til å bruka den til eg blir gamal og verdig med grått hår og perler. derfor har det vore så himla rart det siste året utan parfyme, av den enkle grunn at me kuttar litt tilbake på sånt no som me sparar til bryllup (eit lite offer). eg har ei tom flaske ståande som luktar så utrulig godt, og går eg forbi eit handelshus kan det henda eg snik meg innom, sprayar på eit testpapir og gøymer det i lomma.

*translation:
i love the fact that, for the people around me, i smell like miss dior cherie. in the prettiest bottle, that stays on all day and makes both jostein and my friends sniff extra at my hair when they get the chance. frøy texts me to say “someone on the bus smells like you, miss you extra”. it makes me think of the coconut marc jacobs perfume that fredrik had when we lived together, the citrussy cloud that followed janne around school or deep read of hugo boss when j and i first became an item. i will use it until i grow old and dignified with gray hair and pearls. and that’s why it’s been so strange not having perfume for the past year, of the simple reason that we are cutting back a little whilst saving for the wedding (a small sacrifice, really). i have an empty bottle that smells amazing, and if i should happen to pass by a department store, i’m sure to stop by, spray a test paper and put it in my pocket.

Share:

11 Comments

 1. 13:37, 26 Nov 2014 / 13:37

  Jeg brukte også Hugo Boss – Deep Red når jeg og kjæresten min ble sammen! :D
  Kanskje det er noe magisk oppi den.

 2. 14:58, 26 Nov 2014 / 14:58

  Jeg kan ikke bruke parfyme, det er litt leit. Litt misunnelig på alle som kan ha en signaturduft. Jeg har noen fine flasker stående, da, men det blir mest til at jeg bare sniffer litt på dem i blant :)

  • mariell.
   Author
   18:13, 26 Nov 2014 / 18:13

   om eg hadde vore deg hadde eg prøvd meg på produkt frå aesop! milde, miljøvennlige produkt (altså kremar og sånt) som luktar SÅ godt og lenge.

 3. 15:40, 26 Nov 2014 / 15:40

  I understand you completely. I think our sense of smell is the stongest sense for emotions and memories so I’ve been using the same perfume (Caroline Herrera 212 sexy for that matter) for YEARS. It’s been so long that I don’t remember when I first started using it but now people tell me the smell reminds them of me. I don’t want to change it even for this reason when I have doubts. And I hope you’ll have it soon. Had to go sometime like that for economical reasons as well but found a bottle as a gift at the end.

 4. Josefine
  17:23, 26 Nov 2014 / 17:23

  Du kan jo ønske deg en flaske til jul :)
  Miss Dior Cherie og Coco Mademoiselle er de duftene jeg alltid vender tilbake til, men jeg bruker andre parfymer også.

  • mariell.
   Author
   18:13, 26 Nov 2014 / 18:13

   den er så himla dyr, det er det som er saken. likar ikkje å ønska meg så dyre ting til jul! men eg får berre holda ut litt lenger. :)

 5. 18:41, 26 Nov 2014 / 18:41

  I don’t use perfume, but I use essential oils and that might as well be perfume! People always tell me that they know I’m approaching not from seeing me, not from hearing my footsteps, but from smelling my essential oils :P -Audrey | Brunch at Audrey’s

 6. Ingebjørg
  19:42, 26 Nov 2014 / 19:42

  Synes tanken om at man har èn parfyme som er “sin” er så fin, en parfyme som alle forbinder deg med. Jeg har dessverre ikke sjans til å holde meg til bare en, haha. Er en skikkelig parfymenerd, og elsker å velge dagens lukt ut fra humøret og hvordan jeg føler meg. Ingenting er som å finne frem til nisjeparfymeriene og få lukte på parfymer jeg ikke har luktet andre steder. Tidenes dyreste hobby though, men kan ikke hjelpe for det. Synes det er fint at vi er litt forskjellige alle sammen :-)

 7. 20:20, 26 Nov 2014 / 20:20

  åh, den brukar eg og, dior har så monge gode, men miss dior cherie er favoritten min i årevis no.

 8. 11:07, 27 Nov 2014 / 11:07

  Åh, forstår savn etter parfymer! Jeg kan ikke bruke parfyme i jobben min, og siden det setter seg litt i klær så blir det sjeldent brukt. Når jeg da først kan bruke parfyme syns jeg det er ekstra fint.

 9. Renate
  19:37, 27 Nov 2014 / 19:37

  Åh, jeh bruker den og har lett på parfymeri og taxfree over aaaalt men jeg finner den ikke mer:-(((

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *