book club update.

Untitled
i min og frøy sin bokklubb går det riktig bra! me har nettopp lest ut wuthering heigths som eg ikkje likte alls og syns var kjempetung. alle som kan noko om klassisk litteratur har sagt til meg at det er det dummaste i verda å starta med wuthering heights, og eg trur på dei. dette er nokre av bøkene me har lest i bokklubben!

min og frøy sin er ein mild mini-bokklubb på to personar som har møter over skype og gjer avtalar som at me pyntar oss eller drikk cola ut av vinglas. me pratar óg om andre ting både før og etter, men medan me har bokklubb snakkar me ganske konsentrert om kva me likte og ikkje, om forfattaren, om språk og om bøker me skal lesa etterpå. me har berre eitt bokmøte per bok. det er så fint å gjera det ein kan for å føla seg nære folk ein ikkje ser kvar dag.

denne skal me lesa no før jul:Untitledogså skal me ha julespesial-bok. nokon tips? det treng ikkje å handla om jul.

*translation:
just an update on the books frøy and i have read in our bookclub. the latest one we read was wuthering heights, which i really didn’t enjoy but everyone with any knowledge of classic literature have told me it’s dumb starting off with wuthering heights and i believe them. any tips for books we could read during christmas?

Follow:
Share:

23 Comments

 1. Synøve
  19:15, 04 Nov 2014 / 19:15

  Så fint! Charles Dickens sin “A Christmas Carol” er så fin! Men det har jo litt med at den minner meg veldig om pappa. Eller så er jo alt av Dickens ganske “julete” og enkelt å lese.

 2. Vanja
  19:18, 04 Nov 2014 / 19:18

  Les “of mice and men”! Det er kanskje den boka jeg liker aller best og den er jo nesten til og med for klassiker å regne :)

 3. Sabina
  21:18, 04 Nov 2014 / 21:18

  Åh, jag älskar ju Bronte systrarna men rekomenderar helt klart Jane Eyre före Wuthering heights. I vintertid och för en lättläst men berörande bok så tycker jag att The snow child av Eowyn Ivey var väldigt fin, tänkte läsa om den när vi julpyntat hemma för extra mysfaktor <3

 4. Jessica
  22:19, 04 Nov 2014 / 22:19

  Novellesamlingen til Helle Helle er ganske fin, og «Rødby-Puttgarden». Selv setter jeg i gang med å lese Trude Marstein og Kjell Askildsen nå, tror at jeg trygt kan anbefale dere det samme! Forøvrig er jeg enig med Sabina i at «Jane Eyre» burde leses først; den er nydelig.

 5. Georgina
  04:30, 05 Nov 2014 / 04:30

  Albert Camus, the Plague. On the Road, Jack Kerouac. Or, if you are looking at the classics currently, Northanger Abbey was the strangest book Jane Austen wrote and it is quite lovely

 6. 08:37, 05 Nov 2014 / 08:37

  Jeg leste Wuthering Heights når jeg gikk i åttende og hadde en Kate Bush-fase. Jeg ble kjempeskuffa og syntes den var slitsom og ingen av karakterene var relaterbare. Men det var jo ti år siden, kanskje det er på tide å gi den en sjanse til. Pride and Prejudice er jo en klassiker som tiltaler mange og for meg var det vel også første klassikeren jeg koste meg med. Den er morsom og spennende og Elizabeth tar ingen skit. I det siste har jeg også lest North and South av Elizabeth Gaskell (kort forklart er det Pride and Prejudice + skikkelig klassekamp) og the Age of innocence av Edith Wharton som jeg begge likte. Av litt mer moderne bøker har jeg blitt helt slått i bakken av Elfriede Jelineks elskerinnene og Toni Morrisons Sula. Men de er begge bra på en ganske vond måte så jeg ville kanskje spart dem til de blir lysere ute. Og så kan dere jo lese norske klassikere. Undset!

 7. M.
  09:21, 05 Nov 2014 / 09:21

  Charlotte Perkins Gilman sin novelle “The Yellow Wallpaper” er veldig interessant. Har du lest “The Handmaid’s Tale”, skrevet av Margaret Atwood? Boken er veldig interessant også. :)

 8. 09:54, 05 Nov 2014 / 09:54

  please share your christmas books, i’d love some new book ideas for the festive period :) x

 9. Caroline Kaspara
  09:59, 05 Nov 2014 / 09:59

  Ensomheten i Lydia Ernemanns liv

 10. Caroline Kaspara
  10:00, 05 Nov 2014 / 10:00

  – n :)

 11. yindamen
  12:58, 05 Nov 2014 / 12:58

  The Goldfinch av Donna Tart. Lettlest og fengende og en du vil lese i store jafs. Fint med lenge fri med andre ord. Ellers ville jeg lest alt av John Irving og etter det alt av Paul Auster. Ved å lese alt kan dere se store trekk og sammenhenger, og på den måten føle dere lure og kunskapsrike. Anbefales:)

 12. Kaja
  13:41, 05 Nov 2014 / 13:41

  Little women! får meg alltid varm inni, og minner meg på hvor mye jeg (egentlig) elsker søstrene mine.

 13. Susanne
  13:58, 05 Nov 2014 / 13:58

  Det jeg elsket av Siri Hustvedt. En tung bok både språklig og temamessig, men veldig verdt det!

 14. 14:01, 05 Nov 2014 / 14:01

  Et veldig koselig konsept!
  Jeg kan anbefale A Christmas Carol som julelesning!

 15. Ingrid
  16:34, 05 Nov 2014 / 16:34

  Nå dro jeg rett til biblioteket for å låne en bok av Helle Helle :)
  Gleder meg til å sette i gang!

 16. 16:47, 05 Nov 2014 / 16:47

  I know they are not definitely festive or christmas-y but I usually find myself reading darker novels in winter. I don’t know if you’re interested in the genre or not but I’d suggest Interview with the Vampire which is my go-to winter reread every year.

 17. Marianne
  20:59, 05 Nov 2014 / 20:59

  Trollvinter av Tove Jansson. Den er fin den!

 18. Åsa
  21:55, 05 Nov 2014 / 21:55

  Åh, så bra de har lese Monstermenneske av Kjersti Annesdatter Skomsvold. Syns det var ei god bok og absolutt til å kjenna seg att i av og til :) Kva syns du?
  Den første boka hennar er også veldig bra, “Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg”.
  Av klassiske bøker er kanskje Jane Austen ein plass å starte, med f.eks. “Pride and Prejudice”. Og så er BBC- filmen veldig bra, som ein anten kan sjå før for å få ein “feeling” på miljøet, tida og motane, eller som ein belønning etterpå (Colin Firth spelar i den :) ). Og så er filmen med Keira Knightly er heller ikkje så verst!
  Jane Eyre likt eg, på norsk i alle fall.
  God lesnad :)

 19. Ragne
  23:24, 06 Nov 2014 / 23:24

  Jeg har alltid vært glad i å lese, og har slukt den ene boken etter den andre i mange, mange år. Men tidligere i høst leste jeg Hele livet på en dag (Alyson Richman) – på mindre enn to dager, kun avbrutt av søvn og to arbeidsvakter på 7,5 timer.
  Den var så utrolig bra skrevet og jeg satt med tårer i øynene og klump i halsen gjennom store deler av boken. Mye skryt til oversetter Børge Lund for en fantastisk norsk versjon!
  Anbefales til alle!

 20. Josefine
  13:45, 16 Nov 2014 / 13:45

  Jeg tok et littearturfag på UiO for noen år siden, og da var Wuthering Heigths på pensum. Jeg likte den godt, men enig i at den er tung og absolutt ikke det beste stedet å starte om man er nybegynner som klassisk litteratur leser.

  Som Synne vil jeg anbefale A Christmas Carol som julelesing. Det er en klassiker, men lettlest og med humor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *