week 40.

this morning we left paris for another week of work in norway, already missing the warm summery afternoons and most of all, @makingmagique.

i dag er det måndag, me stod opp i paris og skal legga oss i nordfjordeid, haleigh si stemme knirka så fint då me tok oss forsiktig ut av leiligheten hennar i dag tidlig. me skal vera i nordfjordeid nesten heile veka fordi bellini-operaen som jostein har oversatt fra italiensk til nynorsk, søner av sola, har premiere! det skal bli så utrulig gøy, og eg gler meg som eit lite barn. her er sånt som skal skje denne veka:

– måndag: no sit me på gardermoen og svarar på epost, ventar på flyet og et halslinser. eg har sjølvsagt blitt forkjøla og har alle planar om å sova som ei sjøstjerne i hotellseng medan jostein er på generalprøve i ettermiddag. ps eg elskar gardermoen, spesielt etter ein stressa og forvirrande morgon på charles de gaulle. ccc

– tysdag: eta frukost med jostein også bruka heile dagen på hotellrommet og redigera tusenvis av bilder frå to bryllup og fem andre fotograferingar, samt bilder frå dagane i paris.

– onsdag: det er premiere på opera! <3 <3 <3

– torsdag: jostein har foredrag og sånt medan eg skal jobba på hotellrommet og passa tantebarn medan foreldra er på opera.

– fredag: jostein og eg skal sjå fredrik i kjærleikens ferjereiser i sogn og fjordane teater. det er så lenge sidan eg har sett han på scena, og eg gler meg veldig.

– laurdag: eg skal ta bryllupsbilder i luster! og på natta hentar jostein og fredrik meg også reiser me på hytta!

– søndag: me startar filming av musikkvideo til jostein si nye plate(!), ihop med sara og synne og med klede som synne har sydd, søndag og måndag.

kva med dykk? kva handlar denne veka om?

*translation:
today it’s monday, and we woke up in paris and are going to bed in nordfjordeid in western norway. we’re staying there this week because the bellini opera that jostein translated is premiering on wednesday! it’s going to be so much fun, i really cannot wait to see this world that he’s created with all these other talented people. this is my plan for the week.

monday: we are at oslo airport gardermoen, replying to emails, waiting for the plane whilst eating lozenges. i have, of course, caught a cold and fully intend to spend the evening like a starfish in bed whilst jostein works.

tuesday: eat breakfast with jostein and then spend the rest of the day in the room editing photos from two weddings and five other photo shoots, and pictures from our days in paris. 

wednesday: the opera premiere! <3

thursday: jostein is doing opera work and i’ll be working at the hotel room and in the evening some babysitting my nephew while his parents go to the opera. 

friday: we’re going to see our friend fredrik in a musical production for the first time in year, i’m very much looking forward to it. 

saturday: shooting a wedding! and then, in the evening i will be picked up by fredrik and jostein to go to the cabin in the mountains.

sunday: we start filming a music video for jostein’s new album (!) with sara and synne with clothes that synne had made. 

what about you guys? what’s this week all about?

Share:

12 Comments

 1. Aleksandra
  16:13, 29 Sep 2014 / 16:13

  Denne veka handlar om haustferie (det er eigentleg studieveke, men eg kallar det haustferie) og eg er heime på Nordfjordeid for å jobbe til eksamen og vere med familien min. I helga skal eg vidare til kjærasten i Bergen, og eg gler meg sjukt masse! Ha ei fin veke her på fagre Eid! (Du burde sjekke ut sentrum og Eidsgata, for her er det veldig fint!)

 2. 17:04, 29 Sep 2014 / 17:04

  My week will be dedicated to continuing the work on my new site, I hope to be able to launch it soon! You’re such an inspiration :) I love visiting your site and read your posts <3

 3. 20:18, 29 Sep 2014 / 20:18

  Denne uken skal jeg jobbe hver dag, og utenom det håper jeg å få fikset 4 måneder med bilder som har hopet seg opp. Lykke til med bryllupsbilder og musikkvideo! Jeg skjønner ikke hvordan du får tid til alt.

 4. Camilla Elise
  20:38, 29 Sep 2014 / 20:38

  Det høres ut som en mye gøyere uke enn min. Ehe.

 5. b
  21:41, 29 Sep 2014 / 21:41

  denne uken begynner jeg i en ny jobb, hvor jeg har masse ansvar og regler jeg må følge, og derfor er jeg veldig redd for å rote det til/gjøre noe feil. det er mye skumlere enn jeg trodde, og idag tidlig gruet jeg meg for å gå på jobb, men så ombestemte jeg meg! jeg skal gjøre mitt aller beste hele tiden, fordi jeg vet at jeg er i stand til det. jeg fikk jo jobben fordi arb.giver mente jeg var den rette av over 100 (!!) søkere. ****dette kommer til å gå fint***

 6. Trude
  07:35, 30 Sep 2014 / 07:35

  Denne uken handler om eksamensforeberedelser, ettersom jeg har en (helvetes) statstikkeksamen førstkommende mandag. Også kommer min kjære bedre halvdel hjem fra nesten tre uker på jakt samme mandag, så: mandag <3 Kos deg masse med travel og artig uke!

 7. Kata
  08:52, 30 Sep 2014 / 08:52

  Congratulations to Jostein! And good luck for the music video and the wedding pictures of course! My week will be spent with my daughters (mostly in the playground or in the school), cooking, baking, and shopping new shoes for them! Have fun!

 8. 08:54, 30 Sep 2014 / 08:54

  Var på generalprøva til Søner av sola i går! Utruleg høgt nivå og kvalitet på det der altså! På onsdag skal eg også sjå Kjerleikens ferjereiser her på Sandane :) Gler meg verkeleg!

 9. Maiken
  14:47, 30 Sep 2014 / 14:47

  Eg skal lesa mykje, eg elskar å studere – men eg synes det er slitsomt innimellom. No er det mindre enn to veker til første eksamen, og eg grugledar meg. Etter eksamen er det nemleg lagt inn ein pustepause med tid til familien, kjærasten og frukost med mamma og koseøkt med katta. Eg gler meg sånn!

 10. 16:51, 30 Sep 2014 / 16:51

  Høres ut som en spennende uke! Håper du blir fort frisk av forkjølelsen :)

 11. 17:30, 30 Sep 2014 / 17:30

  Åh, Paris!!

 12. Kristine
  20:41, 30 Sep 2014 / 20:41

  Det høres ut som en fantastisk travel uke med mye fint innhold! Min uke kommer til å inneholde veldig mye nyrefysiologi og biokjemi ettersom jeg har eksamen både fredag og mandag. Men har likevel tenkt å klemme inn noen fine stunder; skal være dyrepasser for geiter, katter, kaniner og høner, dra på minst én fin ridetur i skogen full av farger og klar høstluft, ta én og annen kaffepause med masse kakao oppi og kysse en hel masse på kjæresten min. Gleder meg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *