Q&A, six.

upload

hei! har lyst til å prøve meg frem med å fotografere analogt, hvilket/hvilken type kamera anbefaler du å starte med?
hei! eg anbefalar å starta med eit enkelt 35mm-kamera, til dømes canon eos 500, det er eit fint og stødig startkamera som ein kan kjøpa ganske billig og som er enkelt å bruka.

I hope my question doesn’t sound indiscreet, but could you tell us if the jobs you both have are rewarding enough to get married and have a normal life in London? I’m only asking this because we dream of doing something similar with my boyfriend and we’d both love to be able to have more artistic jobs, but where I live now we got financial issues on a daily basis, let alone get married and live by ourselves. But I guess in UK chances of having a good job are higher, especially in a creative profession.
we’ve gotten quite a lot of help from jostein’s parents, especially the first year we lived here when he wasn’t working but doing his master’s degree. however, there is no trust fund, no mountain of money, just a lot of hard work. it helps that we mostly work freelance for norwegian companies and get paid in kroner, which is a good situation to be in anywhere in europe. it took a long time getting here and there has been a lot of panic and tears. it’s never easy being a young freelancer, but it’s really looking up for us. getting married doesn’t have to be super expensive, that’s really up to you. if we had just wanted to be man and wife, we’d gotten married four years ago when we got engaged. but because we wanted a wedding party and everything that comes with, we’ve waited until now.

hei hei mariell! frå ei vestlandsjente til ei anna så har eg nokre spørsmål angåande skriving. det har seg slik at eg drøymer om å kunne leva av å skriva, men eg skjønar jo at dette kan vere noko vanskeleg. eg har skrive ei bok om kjærleik, sorg og mennesket generelt, men veit ikkje heilt kva eg skal gjere vidare. lurte på om du har nokre tips angåande det neste steget – kven skal eg kontakte? kven kan hjelpe meg? boka er utruleg viktig for meg, noko som eg reknar med du av alle kan forstå, så eg vil så gjerne dela den – men det må gjerast rett. eg burde kanskje legge til at den er skrive på engelsk – blir det då urimeleg å kontakte eit norsk forlag? tar i mot alle tips og takkar for ein fantastisk blogg! klem vestlandsjente
hei! så fint at du har skrive ei bok og gjort det du ville. det blir, såvidt eg veit, ikkje gitt ut engelske bøker på norske forlag, men eg ville egentlig berre ringt opp eller maila nokon i eit forlag (kva forlag som helst) og spurt om dei kunne hjelpa deg med kvar du skal senda boka di.

litt seint ute, kanskje, men eg lurer på ein ting: kven skal du sjølv bruke som bryllaupsfotograf?
åh, det veit eg ikkje enda men eg håpar å få til ein deal med ein av dei beste in the business. så får me sjå! veldig spennande er det ihvertfall, og eg innser meir og meir at eg må ha nokon der som gjer den jobben så eg slepp å vera i bryllupsfotografmodus i mitt eige bryllup.

hva er den sangen du helst vil høre om morgenen disse dager?
denne.

jeg skal flytte til england, london fra trygge sørlandet her hjemme i norge. har du noen reisetips eller noe jeg burde tenke på å få gjort før jeg reiser? :)
velkommen til london! kjøp nok knekkebrød/brunost å ta med, det kjem til å hjelpa med noko som er litt heime når london er for hard mot deg. london er ikkje ein koselig by å flytta til, det tek litt tid å komma under huden men så er det fantastisk! lovar.

har du noen tips til hvordan gå til en god samtale med en person som du kunne tenke deg og bli bedre kjent med? sånn typ at dere nettopp har møtt hverandre, også begynner samtalen å stoppe opp og du leter febrilsk etter noe å si. du gjør en kjempejobb med bloggen din! stå på, jeg heier på deg! klem fra ingvild
eg stemmer for å berre vera modig og snakka. om det blir stilt, typ snakk om ei bok du har lest eller ein film du har sett eller noko du har høyrt, noko som er viktig eller noko som du lurer på. sannsynligheten for at det fører til ein interessant samtale er så mykje større enn om ein berre fyller stillheten med snakk om været.

først tenkte jeg “no question popestion.”, men så kom jeg på noe. jeg oppfatter deg som noen som nyter hverdagen sin på en bra måte – ikke bare den frie tiden eller ferie. og her kommer altså spørsmålet: har du tips til noen (meg) som ikke kommer til å ha fri i den neste tiden? jeg skriver masteroppgaven min denne sommeren og kommer ikke til å få fri før høsten. jeg har ikke tid til å dra på ferie eller ta noen dager med time-out fra skrivning. the deadline is huntig me down. hva ville du gjøre in en slik situasjon, for å ikke miste humøret?
eg er ganske flink til å finna på at eg har fri. typ, ta ein time i badekaret midt i arbeidsdagen eller bestemma at det er fredagskveld på ein onsdag (som forrige veke, når eg skulle reisa vekk og ikkje fekk helg med jostein). det treng ikkje å vera så drastisk heller, men for meg hjelper det å legga inn ting som er avslappande i to do-lista, typ lesa i ei bok i 10 minutt eller kjapp meditasjon som liksom resetter hjerna så det ikkje følast som ein ti timars arbeidsdag sjølv om det er det, liksom. også hjelper det alltid å komma seg ut, å ta med datamaskina på kafé eller i ein park eller heilt enkelt heim til ein venn som óg jobbar. utrulig kor effektivt det er å berre endra miljø for å bryta opp vekene litt. lykke til med masteren!

*translation:
my answers to your questions.

Share:

1 Comment

  1. 13:51, 01 Sep 2014 / 13:51

    Har nettopp begynt å jobbe selvstendig og finner både trøst og inspirasjon i svarene dine over – tusen takk :) du er så bra, stå på videre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *