Q&A, two.

I saw my reflection in the snow covered hills
anton e. philippov.

det virkar som du har nok pengar til å reise litt og leve godt, planlegg du pengebruken din mykje? klarar du å spare noko?
eg og jostein planlegg og evaluerer alltid. eg sparar 10% av alt eg tjenar, og det er dei pengane eg brukar til reise og sånt gøy. også reiser eg jo ein del med jobb óg, heldigvis, når eg fotograferer bryllup, skriv bok og reiseguidar.

skal dere på bryllupsreise?
ja! me vil berre reisa og ha det fint ihop ei veke eller to, eta ost og drikka vin. kjem litt an på kor mange andre bryllupsfotograferingsforespørslar eg får, har allereie begynt å booka for neste år, så det blir spennande å sjå og planlegga.

drømmer dere om å bo i andre land? hvordan og hvor vil dere bo når dere får barn?
akkurat no er min største draum å få bli i london og få mange ungar her. men kanskje eg får heimlengsel etter kvart, kven veit. når me blir gamle skal me bu i slott i frankrike, har me tenkt.

kommer jostein til å ta dreadsen til bryllupet?
kvifor skulle han det?

hva er favorittseriene dine?
the office (us), pushing daisies, sherlock, luther, 30 rock, parks and rec, modern family, girls, veep. elskar tv.

har du noen tips for å finne leilighet i paris? hvordan gikk du fram? hvilke papirer er viktig?
eg fann min leilighet gjennom craigslist! det var litt skummelt og ikkje heilt å anbefala, eg hadde ingen kontrakt og fekk aldri tilbake depositumet mitt (ho påstod at eg hadde stjelt eit par øyredobbar som tilfeldigvis kosta akkurat like mykje som depositumet var på, hoho), men eg slapp unna i live. eg anbefalar egentlig grupper på facebook, det finst typ «nordmenn i paris» og «svenskar i paris» med folk som leitar etter roomies.

såg du alltid for deg å arbeide med noko kreativt og som frilanser? har du tips til korleis ein skal tørre å velge det ein draumar om istaden for det som er det sikraste kortet?
eg visste at eg ville jobba som fotograf og at eg ikkje ville jobba for nokon andre, så ja. men alle dei andre jobbane har komme etterpå, og gjer livet mitt så mykje meir gøy! mitt beste tips er: berre gjer det! om ein ventar på å tørra så kjem ein aldri til å gjera det. ein må berre overstyra og gjera det likevel. mesteparten av tiden tør ikkje eg å ta fly, gå ut og møta folk, takka ja til jobbar. men ein blir ikkje, til trass for kva ein måtte tru, fysisk lamma av frykt rundt eit sånt valg. ein kan velga å gjera noko som er skummelt likevel, og slutta å venta på at alt skal vera perfekt før ein gjer det.

hvordan drikker du te? (med/uten sukker, melk,sitron, suketter, honning e.l.?)
spørs veldig på teen! ofte drikk eg den naken, utan noko. men tyngre svarte tear er best med litt sukker og kanskje mjølk.

hvilket redigerings-program bruker du, og hvilket filter blir brukt for å gjøre bildene så matte og fine?
eg redigerar kun bilene mine gjennom bridge, altså i camera raw-konverteren. er aldri innom photoshop eller lignande. finst ikkje noko filter, berre årevis med prøving og feiling.

hvordan lærte du deg å designe nettsider og hvilke programmer bruker du?
eg lærte meg webdesign på vidaregåande, eg gjekk media og me lærte grunnleggande html og css der. då brukte eg berre dreamweaver til å bygga, men no brukar eg berre wordpress, så ingen komplisert programvare utanom cyberduck/filezilla.

*translation:
some A’s to your Q’s.

Follow:
Share:

2 Comments

 1. Ida
  12:57, 11 Jul 2014 / 12:57

  Litt seint ute, kanskje, men eg lurer på ein ting: Kven skal du sjølv bruke som bryllaupsfotograf?

 2. 13:32, 11 Jul 2014 / 13:32

  Hei Mariell, jeg ville bare si at jeg synes du er umåtelig flink og dyktig, og en enorm inspirasjon og ikke minst et flott forbilde for alle kvinner. Du er tøff og du vet din egen verdi, og lar ingenting stoppe deg fra å gjøre akkurat det du vil. Alt du tar i oser kvalitet og pasjon, og dét kommer ikke av seg selv, så jeg vil si takk for alt arbeidet du legger i alle dine prosjekt, for det er det tydelig at du gjør!

  Du virker selvsikker på det du driver med, og det er så forfriskende å se. Jeg blir så glad (og stolt) når du skriver tekster om feminisme, men at du også beviser at kvinner kan være tøffe og ikke minst like flinke som menn til å drive bissniss, ved å faktisk lede frem som et feministisk prakteksempel. YES og HURRA til deg!

  Håper du får en strålende fredag! Sjøl skal jeg kose med hund, baby og mann.

  High-five fra en annen London-Nordmann.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *