sia.


eg har elska sia sidan eg var ein rar og usikker tenåring som stort sett berre fant trøst i andre merkelege folk. denne vaksne kvinna som ikkje lot seg definera av nokon, som deita menn og kvinner og såg mest ut som eit forvokst barn, alt medan ho tjente fjell av pengar av å skriva songar for popstjerner. så så så verdifullt for nokon som følte seg verdilaus å sjå andre weirdos klara seg bra i vaksenverda. <3 ho slutta å turnera for nokre år sidan, men skriv framleis musikk, og eg er (som resten av verda) totalforelska i den nye singelen. fordi den er fantastisk, men óg fordi dei to live-framføringane ho har gjort har vore så unike og så kompromisslause. den første, hjå ellen degeneres, der ho syng med ryggen til kamera medan 11 år gamle maddie ziegler (som óg dansar i musikkvideoen) dansar. og den andre, med dansande lena dunham, der ho syng liggande på magen i ei seng. så fint!


 

*translation:
i’ve had a crush on sia since i was an insecure weirdo teenager who thought she was the most amazing person ever: a grown-up woman who looked kind of childlike, who wasn’t anything like the others but was still respected and successful. so valuable for someone like me who felt out of place to see other weirdos making it big. <3 i am, as the rest of the world, in love with her latest single, both because it’s amazing but also because the two live performances i’ve seen have been so 100% my-way-or-the-highway. the first one, at ellen degeneres’ show, where she faces a corner while 11 year old maddie ziegler (from the music video) dances, the other one with a dancing lena dunham whilst sia is face down on a bed.  i love it. 

Follow:
Share:

11 Comments

 1. Åsa
  18:57, 11 Jun 2014 / 18:57

  Elskar den songen! Fekk meg gjennom pugging til matte- og fysikkeksamen (aldri meir, hehe), og toppa eksamensfesten! :)

 2. 19:30, 11 Jun 2014 / 19:30

  Sia is so great. I’m obsessed with this song as well.

  -molly
  mollyseee.blogspot.com

 3. Kathrine
  21:34, 11 Jun 2014 / 21:34

  nydeleg song

 4. Kaja
  21:37, 11 Jun 2014 / 21:37

  AHHH, takk for at du fikk meg til å sjekke ut disse! Og musikkvideoen. Sjelden jeg blir virkelig grepet av dans.

 5. Irina
  01:26, 12 Jun 2014 / 01:26

  Woah, thanks for sharing. I’m in love now.

 6. 09:34, 12 Jun 2014 / 09:34

  Åh, den videoen er noko av det mest inspirerande eg har sett på fleire år! Mannen min blei så røyrd at han grein! :D

 7. Maria
  10:34, 12 Jun 2014 / 10:34

  Jeg måtte bare kommentere her – for jeg hadde det på akkurat samme måten. Husker jeg fikk sangen “Sweet potato” og “electric bird” som gikk på repeat på iPoden. Hun var bare fascinerende, rar, og pen. Litt som en voksen versjon av Alice i Eventyrland.

 8. 13:23, 14 Jun 2014 / 13:23

  I’ve had a crush on Sia as well ever since a friend of mine introduced me to her. Her music is so amazing. I saw her live only once (she doesn’t visit Belgium that often unfortunately) a couple of years ago in a small concert hall and it was such a magical experience. I was so blown away by her positivity and her amazing voice! (Yup, I have a little girl crush you could say!)

 9. 23:13, 14 Jun 2014 / 23:13

  åh så nydeleg! takk for at du delte desse filmane!

 10. 01:37, 15 Jun 2014 / 01:37

  Wow, disse filmene var fantaastiske. Sangen er lagt til i spillelista (jeg har vært treig skjønner jeg!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *