diary.

.

no har eg skrive dagbok i rundt eitt år. min fine kvite moleskine har blitt litt trøtt og sliten, men den er framleis med meg alle stader eg reiser. i den har eg skrive ikkje kvar dag, ikkje kvar veke, men kvar gong eg har hatt behov for å skriva ned tankar som ikkje er konstruktive i hovudet. kanskje er dei ikkje konstruktive på papir heller, men interessante for biografane, må vita. å skriva dagbok er noko av det luraste eg har gjort, det hjelper meg å setta ting i perspektiv og gå vidare når eg har grunna på noko unødvendig litt for lenge. eg trur dei fleste kunne hatt bra av å skriva ned litt tankar iblant, om så berre på ein post-it eller på baksida av ein konvolutt. å få det ut, ned på papiret, tvinga seg sjølv til å føla noko heilt ut istadenfor å skyndta seg vidare til neste grej.

*translation:
i’ve been writing a journal for about a year. my beautiful white moleskine isn’t as pristine anymore, but i still take it with me everywhere i go. i haven’t written in it every day or every week, but every time i’ve had thoughts that are not constructive inside my head. i love keeping a journal, it helps me put things in perspective and move on when i’ve spent too long pondering about something for too long. i think most of us could benefit from writing stuff down once in a while, if even just on a post-it or on backs of envelopes. to get it out, onto paper, force ourselves to feel something completely rather than hurrying to whatever’s next.

Follow:
Share:

13 Comments

 1. Kathrine
  14:06, 23 Mar 2014 / 14:06

  Det er så nyttig å skrive ned ting! Ikkje berre for å hugsa fine opplevingar, men for å prosessera vanskelege tankar eller kjensler. I haust skreiv eg for å få ut frustrasjon, og for å unngå å røske ut håret av, ja nettopp, frustrasjon. Og det hjalp. Det hjalp så veldig.

 2. 14:18, 23 Mar 2014 / 14:18

  Jeg begynte også å skrive dagbok i år og synes det er kjempegreit! Det er så greit å få litt orden på hva jeg tenker når det flyter litt over. :)

 3. 16:12, 23 Mar 2014 / 16:12

  Så uendelig sant. Jeg elsker dagbøker, dessverre klarer jeg ikke skrive regelmessig lenger :-( Tiden (og tankene?) strekker ikke til!

  • mariell.
   Author
   14:34, 24 Mar 2014 / 14:34

   eg skriv ganske sjeldan for tiden, men det er godt når ein kjenner at ein har tenkt seg inn i eit hjørne. :)

 4. M.
  19:37, 23 Mar 2014 / 19:37

  Jeg har skrevet dagbok siden jeg var 12 (jeg er 24 nå), og det har hjulpet meg så utrolig mye. Jeg bare elsker å skrive tankene mine ned på papiret.

 5. Aurora
  21:27, 23 Mar 2014 / 21:27

  Jeg skriver også dagbok på samme måte som du gjør, i en grønn moleskine! Den er med meg hvorenn i verden jeg er, man vet aldri når man får behov for å skrive litt.

  • mariell.
   Author
   14:32, 24 Mar 2014 / 14:32

   nei, det er akkurat det!

 6. 10:59, 24 Mar 2014 / 10:59

  Jeg kjenner meg så absolutt igjen der!
  Jeg har opptil flere notatbøker her og der stapfulle av små historier, tanker og ideer, som oftest ikke gir så mye mening når jeg leser de igjen etter noen måneder eller år. Gamlepcen min er og stappfulle av notater alt lagra på forskjellige plasser, nesten ett lite skattekammer nå.

  • mariell.
   Author
   14:32, 24 Mar 2014 / 14:32

   åh, skulle ønska eg turte å skriva på datamaskina, er livredd for sånne store tankar så lett tilgjengelig. enn så lenge er det fint med penn og papir! :)

 7. Maren
  18:10, 24 Mar 2014 / 18:10

  Jeg har en rød moleskine med nettopp samme formål. Noen dagboktekster, men også ønskelister, handlelister, sitater, huskelister og kruseduller har fått plass i den. Kjekt å ha :)

 8. 16:43, 25 Mar 2014 / 16:43

  I discovered the same thing (keeping a personal journal makes you think clearer) last year when I realized my travel journal became more of a diary. So I kept writing to a diary (mine is black), though not regularly which helps me to answer my own questions. Another thing that helps you to put things in perspective is writing a letter by the way. While I’m a big fan of e-mails and all tech stuff, there is few things more exciting than receiving (and writing of course) a hand-written letter. Also you take time to explain things and feelings to friends living far away. So I’d recommend it to anyone, if you’re not already doing it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *