saturday at the electric.

sat.
laurdag, kvinnedagen, vakna eg med power-fletter og gjorde meg klar til å gå medan eg jobba litt samtidig.

sat.
me hadde ingen mat i huset, så jostein skulle kjøpa sandwichar på vår lokale kafé, men dei hadde ikkje så da kjøpte han kake og croissant istaden.

sat.
me reiste heilt til notting hill, for me skulle på kino! grand budapest hotel!

sat.
eg hadde reservert ein sofa, så me hadde det mjukt og koselig og fantastisk.

sat.sat.sat.
alt var så fint der inne.

sat.
og me drakk øl og åt is, og eg holdt på å dø av glede. heilt klart den beste wes anderson-filmen sidan royal tenenbaums.

sat.sat.sat.
etterpå kom me ut til blomstrande magnolia og andre tre.

sat.
me gjekk til holland park der me ikkje hadde vore sidan me flytta inn i denne leiligheten i april i fjor.

sat.sat.sat.sat.
det var som vanleg utrulig fint, me gjekk stiane og såg på folk i nokre timar.

sat.
etterpå gjekk me forbi rundt femti blomstrande tre på veg mot tubestasjonen og heim. me var så slitne og trøytte så me plukka med oss alt me hadde lyst på frå whole foods og reiste heim.

sat.
heime laga eg megaporsjon av frukostblanding.

sat.sat.
også åt me vegetartacos og to favorittar til dessert.

 

sei meg, kva gjorde de i helga? er så nyfiken!

*translation:
on saturday, international women’s day, i woke up with power braids. i got ready to go out whilst working a little from bed (such a treat). j was supposed to get sandwiches from our local café, but they didn’t have any so we had banana chocolate loaf and a croissant for breakfast. we got to notting hill and got our movie tickets, we were seeing grand budapest hotel! i almost died out of joy, really the best wes anderson since royal tenenbaums. after the film, we went to holland park and had such a lovely time there for a couple of hours, just walking and talking about people. after, we were exhausted, so we just got whatever we wanted at whole foods and went home where i promtly made granola to last us two weeks and tacos for dinner. for desert, we had two of my very favorites, cider from dunkerton and chocolate from valrhona. what did you get up to this weekend? i am a very nosy person.

Share:

18 Comments

 1. I
  12:42, 12 Mar 2014 / 12:42

  Lørdag tok jeg på meg skjørt før jeg gikk ut og sto i isende regn og vind for å høre på taler om kvinnedagen. Etterpå kjøpte jeg altfor dyr kaffe mokka for å varme meg, gikk jeg til en venn og hørte bandet deres spille fine sanger med gåsehud før jeg rakk siste buss hjem.

  Takk for inspirasjon til å se det fine i hverdagen!

 2. 13:02, 12 Mar 2014 / 13:02

  For et supert innlegg fra start til slutt! Dette må ha vært litt av en lørdag, hoho. Jeg gleder meg sånn til det rosa hotellet blir å se på norske kinolerret!
  Jeg hadde også en strålende lørdag. Jeg våknet til at kjæresten min hadde stått opp før meg og bakt scones, og vi spiste lang kosefrokost med granateplejuice og presskannekaffe og Mad Men til. Så gikk vi sammen til sentrum for å markere kvinnedagen ved å gå i tog, og de tror at vi var så mange som førti tusen, og det var så flott. Senere begynte jeg å skrive på en liten tekst om misforstått feminisme, og så gikk jeg i bursdagsselskap. Finkjolen på, sprudlevin i veska, ballonger og kake og mimeleken til sent på natt.
  Hurra for slike lørdager som er stappfulle av kos!

 3. Veronika
  13:36, 12 Mar 2014 / 13:36

  Gikk til byen og kjente på våren, møtte fine venner og gikk i tog med titusener av andre og kjente på glede og samhold og styrke og håp for fremtiden, så tusen episoder av “avatar -the last airbender” på netflix, kjøpte påskeliljer til balkongen og tulipaner til spisebordet, hadde svigersbesøk, lagde mat og glemte hjemmeeksamen for en stund. Nå er det vår! Kan ikke fatte det. Fy fader så ekstremt deilig det er at vinteren er over og at våren er her! Ser så frem til Budapest hotel, elsker Wes Anderson.

 4. 14:27, 12 Mar 2014 / 14:27

  OJ! Det må være det fineste smågodt-hyllesystemet jeg noensinne har sett! :)

 5. 16:02, 12 Mar 2014 / 16:02

  Åh, jeg gleder meg så til å se The grand Budapest hotel!

  I helga har jeg : vært på konsert med Odd Nordstoga, spist herlig lunsjplanke på Landmark, farga håret litt mørkere blond, fått kjekke sms med store smil og hjerter fra folk som takker ja til å komme i bryllupet vårt allerede nå, montert bunaden til Iben, baka havrekjekt og lekt ute i hagen :D

 6. 16:22, 12 Mar 2014 / 16:22

  i cannot wait to see this film.. hopefully this weekend :-) and i really really want to visit the cinema you showed here, one day maybe!

 7. tomine
  17:46, 12 Mar 2014 / 17:46

  Jeg blir så inspirert av deg og livet ditt i London, det må jeg bare si. det er derfor en del ting jeg lurer på.. selv har jeg vært en del i London, men ikke nok. Om noen år vil jeg kanskje bo der, og det er da dette jeg lurer på. Hvordan har du råd til å bo der? Studerer du, jobber du? Hvordan opplever du menneskene og kulturen der? Og kunne du tenkt å faktisk bosette deg der for alltid? Litt teite spørsmål, er bare nysgjerrig:)

  • mariell.
   Author
   18:12, 12 Mar 2014 / 18:12

   hei, tomine! takk så fint.
   eg jobbar meir enn fulltid med mit eige selskap, der eg driv med masse forskjellige greier. det er det perfekte livet for meg. eg har jo busett meg her permanent og har ingen planar om å flytta herifrå. :) eg opplever menneska og kulturen som ganske lik noreg, men akkurat nok ulik til at det blir litt eksotisk og interessant.

 8. Annette Haugen
  19:15, 12 Mar 2014 / 19:15

  Hei!
  Ein gong for mange år sidan var eg Jostein sin lærar og kollegaen til Jostein sin mamma. For litt færre år sidan oppdaga eg den fine bloggen din, utan at eg då visste at de to var eit par. Verda er neimen ikkje så stor som enkelte vil ha det til, tenkjer eg då. Uansett, eg er jamnleg innom her, og vert nesten alltid i godt humør av å lesa tekstane dine og sjå på dei fantastiske bileta her. Som hardbarka lærdøl, kjenner eg meg stolt i hjarta når blogginnlegga er fine og poetiske om gamlahuset og naturen her i Sogn. Håpar du fortset i det uendelege:-)
  Klem

  • mariell.
   Author
   14:27, 20 Mar 2014 / 14:27

   oi, så utrulig glad eg vart av dette. tusen takk! <3

 9. 20:10, 12 Mar 2014 / 20:10

  Ahhh I’ve been wanting to go to the Electric Cinema AND see the Grant Budapest Hotel! I think I may have to book tickets.. sounds like a dream!
  I enjoyed my weekend in the sun, went to a farm, read on Primrose Hill and ate bagels in my backyard with my roommates!

 10. 10:02, 13 Mar 2014 / 10:02

  Så fint med sånna flätor! Och så himla fina bilder!

 11. 16:12, 13 Mar 2014 / 16:12

  For en fin påfugl!

 12. 17:15, 13 Mar 2014 / 17:15

  På lørdag våknet jeg ved siden av kjæresten min for første gang på seks-sju uker, siden han er i militæret og hjemme på perm nå. Vi gikk i byen og kjøpte litt forskjellige ting, så på kvinnedagstoget og så spiste vi på Mr. Hong og så lego-filmen på kino.

 13. Sara
  23:44, 15 Mar 2014 / 23:44

  Du tar de vakreste bildene og du ser helt nydelig ut.

 14. guro
  21:11, 18 Mar 2014 / 21:11

  fysøren for et innlegg. og for et bilde av deg. shit, så digg.

  • mariell.
   Author
   14:20, 20 Mar 2014 / 14:20

   shit så digg kommentar. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *