things i have read and watched during the holidays.


francoise sagan + jeanne moreau.

– ned til hundene av helle helle.

– home alone 1, 2 og 3. <3

– denne wikipedia-artikkelen om grevinne anastasia og utdrag frå brev som ho skreiv til far sin.

dette intervjuet med ein av mine favorittkunstnarar, polly morgan.

– halve the outsider av camus.

– fine maria sin guide til new york. vart jo heilt sjuk av new york-saknet.

dette brevet som elizabeth taylor skreiv til katten sin etter den hadde forsvunne.

denne snutten med bra fokus: korleis menn óg lider under det kjønna samfunnet der menn skal vera menn og kvinner skal vera kvinner.

– matilda, høgt på senga til jostein.

– den superfine spelefilmen om francoise sagan sitt liv som gjekk på nrk.

– trailerar til ein masse filmar eg vil sjå når eg kjem tilbake til london, blant anna denne.

*translation:
things i have read and watched during the holidays: home alone 1 2 + 3. this polly morgan interview. – this on how men are also suffering from our society’s insistence that men be men and women be women. matilda, aloud, in bed, to jostein. half of the outsider by camus. letters that the grand duchess anastasia wrote to her father

Share:

4 Comments

 1. Rags
  01:20, 28 Dec 2013 / 01:20

  Hei, bare lurer på hvorfor du har valgt å lese Camus på engelsk?

 2. 05:25, 28 Dec 2013 / 05:25

  Først: hurra for Matilda, og for flotte Roald Dahl <3

  Så et spørsmål. Jeg har skrevet en bok i julegave til foreldrene mine, og holder nå på med oppfølgeren. Jeg lurer på om dere brukte et software tilegnet bokskriving, og i så fall hvilket. Jeg har så lyst til å bevege meg litt utenfor Word, og lurer derfor på om dere har noen anbefalinger, iogmed at dere nettopp har vært gjennom en hel slik prosess.

  Business aside, god jul og et riktig godt nyttår!

  • mariell.
   Author
   16:11, 28 Dec 2013 / 16:11

   hei, ane!

   her får du svar: eg har skrive mesteparten av boka i ommwriter, både på mac og på ipad, det er eit program som stengjer alle andre program ute, og ingen lyd kjem gjennom. ein kan velga å til og med ha tastelydar så det høyrest ut som ei skrivemaskin. veldig fint program. også har eg skrive mykje i textedit og på telefonen.

 3. 05:32, 29 Dec 2013 / 05:32

  Takk! Skal sjekke det ut. Jeg har søkt litt på alternativer, men finner liksom ikke noe som jeg orker å bruke tid på å lære meg (alt ser så innviklet ut). Men det høres skikkelig fint ut at jeg kan late som om jeg skriver på skrivemaskin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *