dagen før dagen.


på lille julaftan…
…bandt eg ein krans av avklippet frå juletreet (edelgran, alltid). den var middels fin og eg var veldig stolt.


…pakka eg inn, med pappa, i overkant av hundre fløytekarameller eg hadde kokt kvelden før medan me høyrte på otis redding og sittedansa.


…var mormor og bestemor på middagsbesøk her. svigerfar kom innom med bagasjen min som var så velsigna sidan eg hadde gått i same kjole og strømpebukse i fire dagar.


…bakte eg ein masse rundstykker til julefrukosten hos bestemor.


…pynta eg treet med familien min og jostein medan me såg home alone 1 og grevinna og hovmesteren.


…fekk eg lov til å stryka juleduken.

ein så fin og så lang dag som føltest meir som to. og etterpå var eg heilt utslitt og klar for jul!

*translation:
my december 23. i wrapped caramels, had visitors, decorated the tree and made a wreath.

Follow:
Share:

5 Comments

 1. Anneken
  00:17, 25 Dec 2013 / 00:17

  God jul, Mariell! Fikk boka deres, signert og det hele, av min fine lillesøster. Tusen takk! :) Gleder meg masse til å lese i romjulen. Alt godt til dere, takk for mange år med nydelig, klok blogg :)

 2. 01:41, 25 Dec 2013 / 01:41

  That is a gorgeous tree!

 3. 16:05, 25 Dec 2013 / 16:05

  Liker den fuglen på juletreet så godt! Kjempefin :)

 4. Trine
  00:34, 27 Dec 2013 / 00:34

  Så flotte karameller! Jeg forsøkte å lage noen i kveld, men det ble bare fullt av bobler og veeeldig porøst… Det finnes jo en hel del oppskrifter på nettet – men har du lyst til å forklare tipsene for å få dem til? :) Og god jul!

  • mariell.
   Author
   18:44, 27 Dec 2013 / 18:44

   merci! eg brukar mamma si oppskrift, da tar eg 100 gram smør og 100 g sukker, 2 dl fløyte, 1 dl sirup og god vanilje. kokar alt opp, reduserer litt på varmen så det ikkje fosskokar og rører konstant til røra “består” kuleprøven. hugs å bruka stor nok panne, for røra utvider seg mange gongar når den kokar opp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *