december and an update on life.

paris, day five.paris, day three.christmas.

oi, så var desember her utan at eg eingong rakk å sjå at det kom. i helga har frøy og sara vore her, det har vore så fint. det er ein takksam ting å vakna og vita at to av sine beste vener ligg berre ein vegg unna og søv, når dei vanligvis er landegrenser frå meg (og kvarandre).

av og til finst det så mange ting ein vil sei men det er ikkje plass til dei eller ein klarar ikkje å formulera dei som ein vil så da forsvinn dei. men no seier eg alt rett fram. her kjem ei livsoppdatering:
eg har planlagt året mitt så fint i år, så eg har nesten ingen jobb i desember. det betyr masse skriving og ein heil masse avslapping. eg set meir og meir pris på å gjera ingenting, slappa av, lesa, drikka ein kopp te. verkeleg kjenna kor batteria ladar. eg skal levera nokre oppskrifter til økologisk.no i veka som kjem, også tek eg fri frå alt anna enn blogging og bok til nyttår.

eg er snart ferdig med julegåvene mine, det følest fantastisk og som om eg kan senka skuldrene litt og fokusera på ting eg vil gjera (og baka) istadenfor heile kjøpskarusellen.

i morgon vaknar me tidlig tidlig og reiser til oslo! der skal me bu i søstra til jostein sitt nye hus (!) og kosa med hund og folk til fredag. då reiser me til sogn for å feira jostein sin bestefar som blir 90 år, samt besøka min familie og pusta inn litt kald kald norgesluft. veka etterpå reiser me tilbake til london for å få vore her litt før me endeleg reiser heim til jul. all reisingen gjer meg både meir trygg og meir redd rundt å fly. bra å få inn så gode rutiner.

eg gler meg sånn til jul at eg nesten sprekk. vil sjå alle home alone-filmane akkurat no. utanom nummer fire, såklart. og eta lussekattar og pynta med glitter. i helga smakte eg pepperkake med blåmuggost og det var så godt.

eg har så lyst til å sykla men har ingen handskar og det er for kaldt. det står øverst på innkjøpslista.

neste år skal eg og jostein feira 10 år som kjærestar og det skal me feira i new york med and og raudvin og alle fine folk som vil vera med. det er verkeleg noko å feira.

eg er så pepp på å skriva bøker og andre tekstar men syns det er vanskeleg for tida. og eg tenkjer litt på de som les og at eg vil vita så mykje om dykk og korleis de ser ut. og kor rart det er at jo fleire lesarar ein har jo færre kommentarar får ein og eg kan forstå det.

den nye utgåva av kinfolk er vanvittig fin. ei verdig julegåve til kven som helst.

før eg legg meg i kveld skal eg: spraya mulberry-veska mi med vass-spray, kosa masse med jostein, pakka for i morgon og passa på at me har alt me treng i kjøleskapet til me kjem tilbake.

eg elskar denne leiligheten me bur i no og forrige veke hadde me møte med dei som eig den og me skal bu her ihvertfall eitt år til og det visste eg ikkje at eg brydde meg så mykje om men etterpå har eg følt meg lettare på eit vis. etter nyttår skal me endelig få sofa.

eg har gitt jostein i kalendergåve: matilda-boka. eg skal lesa eit kapittel på senga for han kvar kveld i desember.

forhåpentligvis får eg reist til paris i vinter. lengtar så innmari.

i dag har eg ete ein pepperkake-makron frå pierre hermé. den var god men ikkje like god som creme brulee.

i morgon skal eg fortelja litt om helga mi, med bittelitt bilder, og kanskje om det fine porselenet eg har kjøpt. men helst har kameraet fått bli i veska, sidan eg meir og meir ser verdien i å ikkje alltid dokumentera men heller eksistera og oppleva.

kva skjer i livet ditt?

*translation:
december came so soon. this weekend, two of my best friends visited us in london and it was such a great time. some times i want to say things but i don’t, and then it falls through the cracks. so here is a little bit of a life update:

i’ve been so good at planning this year, so i have almost no work left in december.

i’m almost done with my christmas presents, which feels amazing.

tomorrow we are leaving for norway, to celebrate j’s grandfather’s 90th birthday. it will be so nice to spend some time in norway in wintertime. all of this travelling makes me both more scared and more confident with airplanes.

the new kinfolk is amazing.

i want to write so badly but i find it hard these days.

today i have eaten a gingerbread macaron from pierre herme.

what is going on in your life?

Share:

39 Comments

 1. 18:56, 02 Dec 2013 / 18:56

  men guud, första bilden. lovely. jag mår så bra! njuter av sista tiden i sverige, innan jag drar till oslo i en månad och sen flyttar till san francisco. DÖR.

 2. sky
  19:01, 02 Dec 2013 / 19:01

  Jeg venter på å bli ferdig med de siste tentamene før jul, det er så mye som bør skje før jul men det er jo ikke noe tid og ingen ork.

 3. katrine
  19:08, 02 Dec 2013 / 19:08

  jeg har eksamen og kjenner for første gang at jeg (nesten) klarer å slappe av. :-)

 4. 19:24, 02 Dec 2013 / 19:24

  Prøver å skrive en bacheloroppgave, men det er ikke helt lett å holde fokuset hele tiden. så da blir det heller lesing av fine blogger, plukking av de siste røde(!) tomaterne i drivhuset og gåturer i desembersola.

 5. 19:43, 02 Dec 2013 / 19:43

  jeg varmer opp butternutsquashsuppe før konsert i kveld med et kor jeg gjerne vil synge i men ikke tørr helt, er så pepp på jul og nyter juleforberedelser og de siste ukene på studiet, før jeg skal få se julelondon for første gang og så hjem og endelig få klint hele resten av 2013.

 6. Ida Heggen
  19:43, 02 Dec 2013 / 19:43

  Jeg bor også i London for tiden, og hadde litt ekstra tid den ene dagen jeg var innom centrum av London, så her kommer et lite tips jeg tenkte du kanskje ville sette pris på.
  Ta buss 149 mot Edmonton Green fra London Bridge, gå av ved Geffrye Museum og se hvordan folk har levd gjennom tidene (det er helt gratis!) og når dere er ferdige der så er det veldig fint å ta samme bussen videre oppover til man kommer til Northwold Road / Stoke Newington Common. Der ligger en av Londons største skatter; Abney Park.
  Det beste er at det er masse spennende spisesteder og små, rare butikker på veien, så isteden for bussen kan man jo også bare gå og oppleve litt på veien.
  God jul.

 7. 20:00, 02 Dec 2013 / 20:00

  Jeg liker bloggen din så utrolig godt, bildene dine og oppdateringer som det her.

  Livet mitt er ganske kjedelig for tiden. Mørketid + kjæreste som er bortreist i en og en halv måned + ny by med nesten ikke-eksisterende nettverk. Gleder meg til å reise hjem til jul da.

 8. Eli
  20:18, 02 Dec 2013 / 20:18

  Så fint det var å lese dette innlegget etter en lang dag med forelesninger. Nå skal jeg bare slappe av og spise smarties, se på den fine adventskalenderen min og glede meg til jul :)

 9. 20:22, 02 Dec 2013 / 20:22

  livet mitt akkuratt nå er å høre de to jeg bor med le nede på kjøkkenet. noe av det beste jeg vet og akkurat nå trenger jeg å være alene etter et hektisk semester som snart plutselig er over. så er det jul!

  • 21:09, 02 Dec 2013 / 21:09

   eg har laga ein blogg og skriv berre for meg sjølv, så eg kan kome på dei fine tinga. eg har begynt å skrive meir på nynorsk for det flyt liksom. eg saknar ein fin ein som bur alt for langt borte. eg drikk te kvar dag. eg prøver å lese på ting eg burde, men alt eg vil er å sjå på adventskalendarar og høyre på julemusikk og lese fine bloggar og synge julesanger. det er sånne ting som skjer i livet mitt.

   takk for alt det fine du skriv. les kvar dag.

   • 21:11, 02 Dec 2013 / 21:11

    dette skulle ha vore ein kommentar på innlegget, og ikkje eit svar på ein annan kommentar :)

 10. Mamma
  20:24, 02 Dec 2013 / 20:24

  Heime ventar me på deg og syste di og gledar oss til at me skal feire jul ilag :-) Tida går seint no :-)

 11. Ingeborg
  20:31, 02 Dec 2013 / 20:31

  Jeg fikk en bråte gode nyheter i adventskalenderen. Svigermor tok fullstendig rotta på kreften, bestefar overlevde en tøff operasjon, samboeren min er ikke nødt til å dra sin vei i militæret, og vi kan reise hjem til jul sammen. I morgen har jeg eksamen, og etter det kan jeg lukke begge øynene når jeg sover. Det er lenge siden alt har vært så godt! <3

 12. 21:19, 02 Dec 2013 / 21:19

  jeg venter på juleferie og lange eller korte skiturer med øyvind og hunden selma, men aller mest venter jeg på sommeren og å slippe å si hadet til hverandre og kjøpe en diger kiste sammen og pusse tennene sammen og overraske han med for eksempel tacopai eller ikke noe undertøy på en onsdag.

 13. 21:20, 02 Dec 2013 / 21:20

  Jeg tenner stearinlys om kvelden og ser på Jul I Svingen med 4áringen min. Hun er elektrisk av deilig lykke fordi hun skal få ha på ny rutete julekjole på julefest I barnehagen i morgen. Den ligger fremme allerede sammen med sorte lakksko og sløyfer til håret.

 14. Veronika
  21:59, 02 Dec 2013 / 21:59

  Jeg har nettopp flytta inn i ny leilighet utenfor sentrum, sammen med kjæresten og lille sønnen, plutselig er alt barnevennlig og stille og jeg savner bylivet litt, men samtidig ikke, for her er det lekeplasser og grøntområder og vi har barnerom og kontor. Det er flyttekaos overalt, men i vinduet henger det en fin stjerne og jeg gleder meg til å komme på plass. Jeg skal nyte den siste måneden av 2013, i januar begynner studiene igjen, har hatt mammapermisjon hele dette året og det har vært et helt utrolig år!

 15. Ingvild
  22:11, 02 Dec 2013 / 22:11

  Har blitt sammen med den mest fantastiske mannen jeg har møtt i mitt liv! Vi kan snakke om hva som helst følest det ut som. Vi har bare kjent hverandre siden slutten av september, men drømmer allerede om sommerferie for oss to i Roma neste sommer. Jeg er så forelska og nyter det, håper vi bare blir mer og mer glad i hverandre ettersom tiden går.

  God jul og godt nytt år til deg og Jostein. (Kanskje litt tidlig på med det, men jeg kommenterer sjelden.)

 16. Helene D
  22:13, 02 Dec 2013 / 22:13

  Jeg har hatt en dårlig høst med litt for mye tragedie, så jeg har faktisk aldri vært så glad for at jeg fant bloggen din for mange år siden som nå. Det er så deilig å glemme min egen verden og koble ut med ei som lever et totalt annerledes liv enn meg, så takk for at du fortsatt skriver, tar så fine bilder og generelt er så flink å fortelle om livet ditt, om så bare en liten bit av det. nå håper jeg på en bedre vinter, med fine opplevelser og at jeg møter han fyren jeg syns var så fantastisk bra igjen. Det hadde vært julemagien sin det.

 17. 22:54, 02 Dec 2013 / 22:54

  Så fint innlegg! Er forøvrig helt enig når det gjelder det med trygghet/usikkerhet når du flyr ofte. I sommer tok jeg fly til stadighet, mellom Norge, hos kjæresten i Norge, sommerferie i Bulgaria, og tilbake til kjæresten i England. Nå har jeg ikke tatt fly siden i sommer, så merker jeg er litt mer spent/nervøs for flyturen hjem før jul. Merkelige greier.

  Forresten – pepperkaker med blåmuggost må være noe av det beste som finnes :)

 18. Kami
  23:30, 02 Dec 2013 / 23:30

  jeg øver og øver til eksamen, sliter veldig med differensialligninger. går vel til slutt. kjæresten min skal flytte dobbeltsenga si inn til meg denne uka, da blir det plutselig ikke sånn at en av oss må nesten-falle ut av senga hele natta lenger.

 19. U
  07:36, 03 Dec 2013 / 07:36

  Jeg gleder meg så innmari til å studere i Paris denne våren! Men jeg har ikke lyst til å reise fra kjæresten min, selv om det bare er for noen måneder og det sikkert går helt fint. Bloggen din og en kopp kaffe er en perfekt start på dagen!

 20. 08:18, 03 Dec 2013 / 08:18

  ting som skjer i livet:
  endringer, inni og utenpå, eksamen, desember.
  takk for at du deler livet ditt med oss, selv når vi ikke kommenterer så mye.

 21. Andrea
  10:43, 03 Dec 2013 / 10:43

  Kanskje du får mindre kommentarer fordi folk tenker at du har plitt mer proff, og “ikke trenger” kommentarer, men det gjør du jo! Vi må fortsette med å gi respons! Jeg har akkurat meldt meg av og utsatt en eksamen, fordi jeg kjente at jeg ble irritabel, stressa, lite oppmerksom, og at jeg ble en sur kjæreste. Etter at jeg fikk utsatt den er jeg allerede mye blidere, så det er veldig win. Da får jeg mer ro til andre eksamner, til å ha det bra, og til å nyte desember i den fine byen jeg bor i nå. Også gleder jeg meg innmari mye til å dra hjem til jul! Og til fete planer på nyåret… Kjøkkenbenken er overfylt av oppvask, og ikea posene renner over av skittentøy, og på kjøkkenet står det minst tre fulle kastbare søppelposer. Har en sterk trang til å rydde og gjøre leiligheten perfekt, men jeg minner meg selv på at sånn er livet – ihvertfall for de fleste;). Hvis det blir fullstendig tomt i skittentøyskurven eller det ikke er en enste skitten gaffel på benken, da hadde noe vært galt, tror jeg. God desember!

 22. 10:44, 03 Dec 2013 / 10:44

  Sånne innlegg liker jeg godt! :)

  Jeg har innspurt på prosjekt på jobb og gruer meg til det er slutt, hører på julesanger til jeg blir mett, skal på date i morgen og har betalt alle kredittkortregninger med halv-skatt-lønna mi. Så veldig digg! Ellers tror jeg at 2014 kommer til å bli et planleggingsår med oppsparing av penger og idéer til jeg forhåpentligvis drar på eventyr i 2015. Heldigvis starter året med bursdagsbesøk til en god venninne som bor langt unna :)

  Jo, også skal jeg på Backstreet Boys-konsert og synge meg hes med to som er like skapfjortis som meg. Ja!

 23. Søster
  10:51, 03 Dec 2013 / 10:51

  Du må venta til lillejulafta med hjemme alene filmane <3
  Håpar turen går fint. Snakkast heima!

 24. 13:00, 03 Dec 2013 / 13:00

  Eg les til min siste eksamen, eg glear meg til den er ferdig og til eg og ho eg bur med skal finna på masse kjekt dei siste dagane før me begge reiser heim for å feira jul. I tillegg så er eg mykje glad; Litt fordi eg les den fyrste Harry Potter boka for fyrste gang, litt fordi folk faktisk har tatt del i julekalenderen min. Eg blir så glad for at folk orkar. Og litt fordi eg følar eg har så mange fine mennesker rundt meg.

 25. Oda
  13:06, 03 Dec 2013 / 13:06

  du skriv så fint!

 26. Atla
  13:31, 03 Dec 2013 / 13:31

  Nå hører jeg på julesanger herfra: http://www.alternativjulekalender.no/ og det er så fint. Jeg prøver å sette verdensrekord i å tenne stearinlys hver kveld, for det kan være skummelt og trist når det skal være så mørkt hele tiden, men om man tenner lys så blir alt så mye bedre. Som den kloke Albus Dumbledore har sagt: “Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.” Som psykologistudent er det viktig å huske på både for meg selv og andre synes jeg =)

  Jeg gleder meg også fryktelig til jul, og akkurat julaften synes jeg er så fin for den står alltid til forventningene =) Spesielt koselig er det når jeg nå har flytta hjemmefra og til en annen by, jeg merker jeg setter så ekstremt stor pris på venner og familie nå.

  Ellers så jeg Krigens unge hjarte på nrk nettv på søndag, og det var en utrolig bra og trist serie. Anbefales på det sterkest! (Heter “unsere mütter, unsere väter” originalt). Og hvis du lurer på hvordan jeg ser ut så er det sånn: http://www.flickr.com/photos/sjokolademommom/9539354935/ =)

 27. 16:08, 03 Dec 2013 / 16:08

  så fint ass!
  jeg leser ikke til noen eksamener, det kjennes bra, har nye negler, kjører mye bil, har ikke begynt på julegavene

 28. Hanne
  18:13, 03 Dec 2013 / 18:13

  Eg er i mi nest siste veke (av totalt åtte) i praksis på sjukeheim her i Oslo (er sjukepleiarstudent), og gler meg sånn til å bli ferdig men samtidig vil eg sakne det sjukt masse (pun intended). Eg søv hemningslaust mykje for tida, tungt og lenge (ofte over alle hundre alarmane mine), men i dag har eg manna meg opp og bestilt time hos legen for å sjekke om eg manglar noko i kroppen min. Men for all del, eg elskar å sove. Berre ikkje når det går ut over kvardagen min.

  Det er snart jul og eg skal heim til familien om berre to veker (har kjent heimlengsel for fyrste gang denne hausten). <3 Eg har eksamen 2. januar og har på ingen måte vore flink til å planlegge dette semesteret, og kjem til å sittje med nesa i anatomiboka heile jula, mens eg tenkjer på kor dum eg var som ikkje leste tidlegare. Eg kjem nok til å velkomme det nye året frå skrivepulten min med alle bøkene mine og eksamensangst, samt ei flaske vin (for det nye året og for angsten).

  Av finare greier arrangerte eg og dei eg bur med Love Actually-kino her ein dag med prosjektor, laken på veggen og hundre puter i stua vår, og det vart skikkeleg flott. Me laga sjuke mengder graut som me spiste med klementiner, pepperkaker og julesjokolade, og eg fikk lyst til å ha nokon å elske.

  I dag har eg sett denne fantastisk sjarmerande filmen minst femti ganger: https://www.facebook.com/photo.php?v=337862733019962 (se den se den se den!)

 29. Hedda
  19:20, 03 Dec 2013 / 19:20

  Håper du får en kjempefin førjulstid, både i Norge og i London. Jeg har lest bloggen din i mange år nå, men kommenterer veldig sjelden. Derfor ville jeg bare benytte anledningen til å si at jeg synes du er utrolig fin og flott, og du gir meg virkelig håp om at alt en gang skal ordne seg. Tusen takk for dine inspirerende bilder og ord. Hilsen Hedda

 30. mia
  20:23, 03 Dec 2013 / 20:23

  jeg leser bloggen din fast men kommenterer ikke, noe jeg burde gjøre for jeg liker den veldig godt og jeg syns både du og jostein virker så ålreite. fint å høre at du er fornøyd med året som har vært. det er jeg også. i dag hadde jeg siste eksamen, jeg har hatt seks stykker og alle har gått så bra som de kunne. jeg elsker jul og nå har jeg juleferie og kan slappe av uten å tenke på lesing for første gang siden august. lykke til videre med alt, du virker så tapper, flink og modig. jeg skal lese boken deres også. god jul til dere begge.

 31. Julie
  22:35, 03 Dec 2013 / 22:35

  Akkurat nå går livet her på Bømlo fhs (nesten) sin vante gang; vi går på tur, ser på film, spiller alias, og nå har vi også begynt å pynte og glede oss til jul! Det har vært baking og pynting av pepperkakehus, og julenissebesøk. Samtidig er jeg også en racer på å drømme meg bort i tanker om Paris, London, baking, museum- og cafébesøk, og ikke minst vin (spesielt når jeg leser bloggen din – dette er ting det virker som du er ekspert på!). Jeg håper du får en fantastisk desembermåned!

 32. 22:51, 03 Dec 2013 / 22:51

  Hvor bor du? såå mye snø!! Så herlig :) fine bilder!

  Jeg gikk laang og deilig tur med voffsen min i dag, kjørte laangt for å prøve å finne snø, men det skjedde ikke da: http://www.mydirtysho.es

 33. Hilde Marie
  12:34, 05 Dec 2013 / 12:34

  Jeg rydder på loftet for å kunne ha designstudio der oppe ,men det går så tregt. Neste uke skal kjæresten min til London og ta med tilbake 21 små frøposer til kjøkkenhagen. Jeg har fått makroner i julekalenderen og ikveld skal jeg smake på lutefisk for første gang. Dette er første gang på tre år jeg har vært hjemme i Oslo så tidlig i desember, så nå håper jeg bare på snø, samtidig som jeg savner å bo i Cornwall. Livet er veldig usikkert, forvirrende, helt fantastisk og veldig skummelt på engang akkurat nå.

 34. 15:49, 05 Dec 2013 / 15:49

  elskar gåve di til jostein! så himla fint at eg blir litt matt. takk for oppdatering. eg skal sjølv bli mykje betre på å kommentera, eg meiner, du har inspirert meg og motivert meg så mykje i fleire år.

  i livet mitt no har eg ny fin kjærast som eg planlegg å baka eplekake (prøva, iallfall) til. eg har ein ukulele som sårt trengs å spelast på. eg har og eit så reint rom at eg kunne slikka golvet. (men det gjer eg sjølvsagt ikkje.)

  og, det viktigaste; eg har boka di på veg heim til meg no! gler meg som fy. over og ut.

 35. 21:21, 06 Dec 2013 / 21:21

  Akkurat nå kjennes det ut som at livet mitt har havnet litt i en mørk og dyster dal, som ikke er mørk på den koselige og mystiske måten jeg liker, men på en rå og ubarmhjertig måte. Jeg bor hundreogtyve mil unna kjæresten min, som jeg elsker så utrolig høyt. Vi har vært sammen i 3 år, men det blir ikke lettere å være borte fra hverandre i fem uker i slengen av den grunn. Det blir faktisk vanskeligere.

  Jeg elsker julen. Mer enn sommeren, ja ti ganger mer, faktisk. I år må jeg tilbringe julen her, langt vekke fra alle jeg er glade i. På jobb, tilogmed. Til høsten er jeg ferdig med dette helvetet, denne lærlingtiden som koster meg så mye tid jeg kunne hatt sammen med alle de jeg elsker. Men jeg vet ikke om jeg kan dra hjem da, så i tillegg henger all denne forbannede bekymringen over meg, som en tung svart kappe som bare ikke vil falle fra skuldrene mine samme faen hva jeg gjør.

  Jeg tilbringer noen dager begravd under dyna mi hver time jeg ikke er på jobb. Jeg har noen bøker i sengen, men som oftest gidder jeg ikke lese, for alt jeg kan tenke på er at han ikke ligger ved siden av meg.

  Men sånn kan man jo ikke tenke, hele tiden. For da er det til slutt ikke noe igjen å gå på, og tanken på å havne helt dere nede igjen, der jeg tilbragte et helt år med sykdom, får meg til å glemme det. Glemme alt det triste og vonde, og heller bare gå på autopilot en stund. Til midten av februar, for da får jeg reise hjem igjen. Til den tid skal jeg hamstre garn og tvangslese bøker. Og lure på hva i all verden jeg får i julegave fra besta og bestefar hver gang jeg åpner kjøleskapet (for den må nemlig ligge der, sier de).

  Sånn er det bare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *