how not to be blue.

Untitled

veka mi starta litt dårlig med skikkeleg blåmandag. me åt frukost med janne, eg var så himla trøtt, også reiste me på tate modern, kjøpte julegåver i museumsbutikken og drakk skikkelig god kaffe etterpå. så tok janne kofferten sin og reiste heim til norge. resten av dagen låg eg i senga, såg på bloopers på youtube og vart oppvarta av jostein som laga risotto til middag og strauk meg i håret. alt med ei murrande kjensle i magen som eg ikkje heilt veit eller orkar å finna ut kva er for noko. blåmandag.

så, for å gjera denne veka litt bedre har eg tenkt å:

– fiksa julegåve til pappa, frøy, christine.

– baka frukostmuffins.

– gå tur med jostein.

– gå på kino.

– drikka vin med mariell.

– starta julekampanje med boksalg her på bloggen.

– bestilla flybillettar heim tidlig i desember.

– få unnagjort jobb og svart på mails som heng litt over meg.

– prøvesitta sofa.

– gjera noko bra for nokon andre.

– ta det meir med ro.

kva brukar de å gjera når de merkar at de har strekt strikken litt langt? tips? tankar?

 

*translation:
this week got off on the wrong foot. so, the rest of the week i will take care of myself, drink wine, try sofas, go on a walk, go to the movies, fix some christmas presents, get plane tickets, get work done, do something good for someone else. take it easy. what do you usually do?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Helt ærlig? Finne ut hva grunnen til murringen er… Det er sjelden lett alene, man (jeg) må alltid snakke med noen (kjæresten min) om det og begynner så og si alltid å gråte…bah, det kan skippes, hvis man klarer! Ellers passe på å være mett på sunn mat og å bare hvile, hvile, hvile. Se film eller lese bok, eller bare stirre litt i taket, og huske på at det går over :). Og huske på at om et par uker kommer en til å huske alle de gode minnene og ikke den ene dagen en var kje og lei. Stor klem til deg!

 • Få nok svevn (har ein smårolling, så det er ofte underskudd på det. Då trår mannen til og lar meg få sove). Komme meg ut i frisk luft, gjerne mosjon! Gjere ting som gjer meg glad, eller bestille billettar til noko eg kan glede meg til. Jobbe med kjekke ting. Blir ofte deppa hvis eg ikkje føler at det går framover med det eg jobbar med. Ete nok! Men nokre gonger må ein berre vente på at følelsen går over. Kjipt mens det står på, men!

 • Eg får eit voldsomt organiseringsbehov, og må gjere noko på oppgåver eg har utsatt lenge. Det føles så bra etterpå. Skrive ferdig det lenge påtenkte blogginnlegget, festa trådar på dei strikkeprosjekta, osv. Og så må eg sjå mange episodar av noko tanketomt, f.eks Top Model. Hei, det skal eg gjere no!
  Elles: musikk, natur, film, danse, ring ein ven.

 • Jeg pleier å gå en tur eller dra på yogatime. Å spise god sjokolade og se en Disneyfilm hjelper alltid. Også liker jeg å planlegge hyggelig ting. Håper uka blir litt bedre utover, jeg har hjemmeeksamen nå så har en litt blå og slitsom uke frem til torsdag kl 14.30.

 • Jeg går på kafé aleine, da føler jeg meg alltid litt modigere og mer selvstendig etterpå. Føler jeg meg slapp og kjip setter jeg kanskje på nøye utvalgt musikk og gjør litt husarbeid jeg har utsatt, da får jeg bedre samvittighet. Føler jeg meg litt ensom prøver jeg å unngå at de jeg er glad i føler det samme ved å sende ei fin melding eller kanskje et postkort – og det pleier å smitte tilbake på meg lenge før de har fått kortet i posten. Og har jeg brukt litt for mye tid på ting som ikke stimulerer meg passer jeg på å få en god dose kultur, enten ved en museumstur, ei ordentlig god bok, en episode Nasjonalgalleriet eller noe lignende. :)

 • Eg synest det hjelper å: bake noko godt, drikke kakao, gå ut av huset (sjølv om ein trur ein ikkje vil), få nok og regelmessig søvn + nok, regelmessig og sunn&god mat, bruke kroppen (løpe, gå tur i marka, gå tur i byen, gå tur korsomhelst), ha nokon rundt meg, smile til meg sjølv i spegelen (sjølv om eg trur at det ikkje er noko å smile for). Elles er denne veldig fin: http://gietlitevink.blogspot.no/2013/01/diy-guide-hvordan-bli-glad-nok.html

 • – Innse at ting kommer til å gå litt tregere, og senke ambisjonsnivået tilsvarende. Dårlig samvittighet og stress gjør sjelden ting bedre.
  – Passe på å få nok søvn og spise ordentlig mat.
  – Dagslys, frisk luft, mosjon: gå en lang tur, selv om du tror du ikke orker eller har lyst.
  – Prøve å sette ord på det som murrer. Kanskje er det noe alvorlig som jeg helst ikke vil tenke på, kanskje har hjernen min hengt seg opp på noe som egentlig ikke er viktig i det hele tatt. Uansett, å få det fram gjør det enklere å bryte negative tankemønstre.

 • mine top 3 redningar på ein trist dag.

  – les ei bok frå start til slutt i ein.
  – ein lang samtale med pappan min, beste Personen å snakke om for han er so ekta.
  – og om det er ein heilt forferdeleg dag, naken bading i det iskalde vatnet på stranda.

 • Hi Mariel,

  I always feel so happy after reading your blogposts , because of your pure way of being and it’s brave of you that you’re so open about feeling the blues!
  My moods can swing up and down , I always seek for adventures but also have to notice my rest and quality time with myself , im pretty much a introvert person but love to have people around.
  My list is :
  – call my mother or a good friend
  – make or bake something really nice
  – go to the library and come home with lots of art books and movies ( mostly about strong feminism lady’s)
  – dance in my livingroom

 • tanker om hva man kan gjøre når strikken er strukket litt langt:
  – ha worddokumenter/mobilnotater/ark på veggen med oppmuntringer. à la det går over, det finnes fugler og varme tekopper og katter som vil sitte i fanget.
  – spise seg passe mett på noe jeg har skikkelig lyst på/noe jeg vanligvis ikke tar meg tid/råd til å lage.
  – ligge i senga og se på tv-serier.
  – få klemmer.
  – snakke med noen om det.
  min mandag var også blåmandag denne uka. men jeg fikk flytte inn i større studenthybel med kjæresten som jeg har ønsket meg lenge, og prøver å tenke at livet er bra.

 • Ligge i senga heile dagen og kike på fine seriar som får meg til å flire, lagen vafler og invitere ein persjon som eg er glad i, og be den komme med sjokolade.