film.

her er nokre filmar eg har sett dei siste to vekene:


we need to talk about kevin.
totalt grusom og fengslande. eg og jostein såg den på bussen frå sogn til oslo og satt heilt stille i to timar i totalt ubehag. men så ufattelig bra, og tilda swinton er jo ein institusjon.


casablanca.
åh altså humphrey bogart. denne filmen har mange sitat som blir brukt så ofte i andre filmar, så det var så flott å endelig få sjå den. “we’ll always have paris”, “here’s looking at you, kid”, “of all the gin joints in all the towns, she walks into mine”. den var så flott, og interessant med tanke på at den er laga i 1942 og krigen var eit faktum men framleis visste ein jo nesten ingenting.


boondock saints.
utan tvil ein av mine topp ti filmar. ikkje fordi den er spesielt bra, eg berre elskar den. den er så morsom og brutal og den minnar meg om ei heilt anna tid av livet mitt. eg kan absolutt alle orda og må advara folk på forhånd.


fanny och alexander.
dette er jo egentlig ein julefilm/miniserie, men me hadde aldri sett den sjølv så det gjorde me. den var fin og på så mange nivå og eg var imponert over han som spelar alexander sin prestasjon. scena over er mildt sagt ikonisk.


in bruges.
brutal og jævlig med colin farrell, clemence poesy og ralph fiennes.

 

har de sett noko bra film i det siste?

 

*translation:
films i’ve seen lately and liked. have you seen any good films lately?

Follow:
Share:

10 Comments

 1. Adelaide
  20:45, 18 Nov 2013 / 20:45

  Elskar når du bloggar om filmar og bøker. We need to talk about Kevin hadde eg nesten gløymt. Den er utruleg sterk, rystande og interessant på same tid.

  Beasts of the southern wild. Den har du kanskje sett ? Viss ikkje, sjå den!

  http://www.imdb.com/title/tt2125435/?ref_=fn_al_tt_1

  Last king og scotland og hotel rwanda er og to av mine favorittar. Dei er vonde, men samtidig så viktige å sjå!

 2. Adelaide
  20:45, 18 Nov 2013 / 20:45

  Skulle sjølvsagt stå last king OF scotland og ikkje OG scotland, men det forstod du kanskje;)

 3. 21:35, 18 Nov 2013 / 21:35

  brokeback mountain så jeg for første gang denne uka, herregud, alt med den var så bra

 4. 23:33, 18 Nov 2013 / 23:33

  We Need To Talk About Kevin sat i ei stund, altså.

 5. Hilde Marie
  01:44, 19 Nov 2013 / 01:44

  Tilsammans av Lukas Moodysson, en av mine topp ti. Så på The Addams family når jeg var alene hjemme for noen dager siden, føltes som om jeg var ti år igjen!

 6. Kirsti
  02:23, 19 Nov 2013 / 02:23

  coraline, il postino, harold and maude, being there, naked, happy go lucky, en katt i paris. Låner filmer og serier på biblioteket aldeles gratis.

 7. Andrea
  11:27, 19 Nov 2013 / 11:27

  Gled deg til Blå er den varmeste fargen! HELT fantastisk! Se den på kino – den fortjener et stort lerret.

 8. 20:29, 19 Nov 2013 / 20:29

  Jeg synes alltid det er fint når noen andre liker Boondock Saints. Det var yndlingsfilmen min i så mange år, og minner meg enda om da jeg og kjæresten min ble sammen :)

  • mariell.
   Author
   22:02, 19 Nov 2013 / 22:02

   ja, det minnar meg om etter-skuletid då eg var 14-15 og eg sprang heim for å rekka å sjå den før middag eller håndballtrening.

 9. 18:46, 24 Nov 2013 / 18:46

  Jeg er ordentlig glad i brutale filmer, og både Boondock Saints og In Bruges er på min favorittliste! We Need To Talk About Kevin er en sterk og skrekkelig sak, men det er så fint at noen orker å lage slike filmer, for de er viktige. Så forresten at du hadde skrevet om Fantastic Mr. Fox også, og den er jo helt herlig! Jeg blir SÅ GLAD av god film!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *