boeuf bourguignon.


nokon av dei beste tinga i verda er jo film og mat. og no som det er ferie kan eg og jostein dedikera oss til begge deler. på søndag bestemte me at me skulle gjera eit ambisiøst matlagingsprosjekt denne veka. me såg julie&julia på kino når den kom ut, og forelska oss i julia child. me gjekk heim og youtuba ho i timesvis. derfor vart det heilt naturlig at den første retten me skal laga etter hennar oppskrift får bli paraderetten boeuf bourguignon. i kveld dekkar me fint på bordet og håpar håpar håpar at det smakar. eg gler meg så innmari til å laga mat i timesvis!


om de vil sjå oppskrifta etter julia sjølv, kan de sjå den her. det er så herlig upretensiøst og menneskelig matlaging på sitt beste. bon apetit!

 

translation:
on sunday we decided to do an ambitious cooking project in the upcoming week. seeing as how we fell in love with julia child through the movie julie&julia, it was only natural that our first julia child dish would be her star dish, the boeuf bourguignon. tonight we are setting the plates and crossing our fingers it’s good. i can’t wait to cook for hours! if you want to watch the recipe with julia herself, watch it here. it’s so unpretentious and human cooking at its best. bon apetit!

Follow:
Share:

5 Comments

 1. 11:03, 16 Jul 2013 / 11:03

  jeg husker jeg skrev omtale om Julie & Julia på min gamle blogg. Elsker den filmen! Håper maten smaker bra :)

 2. 11:40, 16 Jul 2013 / 11:40

  I made her boeuf bourguignon for the first time ever in May for a dinner party and I feel like a potluck dinner mom in saying this but everyone couldn’t stop talking about it. It worked like magique! With her techniques I know yours will be the same – it’s like she’s our kitchen angel telling us exactly what to do. I love that she still lives through her books. :-*

 3. Marita
  13:31, 16 Jul 2013 / 13:31

  Heilt einig, Mariell! Film og mat er jo perfekt saman, og Julie&Julia er utan tvil ein av dei kjekkaste filmane eg ser, opp att og opp att.

 4. 14:22, 16 Jul 2013 / 14:22

  Jeg elsket Julie&Julia når jeg så den. Og så elsker jeg jo å lage mat selv.

 5. 19:03, 16 Jul 2013 / 19:03

  Åh, den filmen er så fin! Håper det smaker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *