books i’ve read.

books i read in norway.

medan eg har ein travel dag med å kollapsa i senga etter å ha levert boka for siste gong pluss vore på teater på piccadilly circus, tenkte eg å snakka om bøker. heime i noreg las eg ganske lite bøker sidan eg skreiv så mykje og mest såg på været og vestlandsrevyen, men eg las to:

evig søndag av linnea myhre
var så himla nervøs for å lesa denne sidan det alltid er nervøst å lesa noko ein har visse tankar om på forhand. eg las den ut på éin dag, til frukost og lunsj og te og middag, og syns den var så fin. for dei som ikkje veit kva denne boka er, er den altså linnea som fortel frå seg sjølv om vegen mot å bli frisk. det er ei modig og sterk bok, det er essensen av linnea, den som finst der om ein strippar alle blogginnlegga for humor og sarkasme, så er ho der. så ekte og så bra.

denne boka har nettopp komme i pocket, så kjøp den og les den!

the fault in our stars av john green
har jo vore john green-fan sidan eg las looking for alaska for superlenge sidan, og gledde meg til å lesa denne. sat påskehelga og grein på soverommet for den var så vond. men fy så fin den var óg, og han har skapt eit heilt eige litterært univers der han har laga reglane. den handlar om hazel, ei tenåringsjente som har kreft. i støttegruppa møter ho “a delicious plot twist”, augustus. ei tung bok er det på ingen måte, men det er ei fin historie med mange uventa retningar og eg har sjeldan lest noko som liknar.

(på norsk heiter den noko så grusomt som “faen ta skjebnen”, det dårligaste omsette boknavnet i verdshistoria, og med eit ganske fælt omslag óg. eg ser for meg at ein god del av den språklege finessa forsvinn i den norske utgåva, så les den helst på engelsk om du kan.)

kva har de lest i det siste? vil ha tips!

translation:
whilst i’m having a busy day collapsed in bed after handing in our book for the last time today(!!!) and going to a theatre at piccadilly circus(tourist central station), i thought we could talk about books! in norway i didn’t really read much, i mostly watched the weather, but i read two, only one of which is in english so i’ll talk about that one:

the fault in out stars by john green
i spent easter weekend crying in my room because this book stung so badly. but, it was lovely as well, he’s created his own literary universe where he made the rules. it’s about hazel, a teenage girl with cancer. in support group she meets the “delicious plot twist”, augustus. since it’s written for young adult, it isn’t really a difficult read but a nice story with unexpected turns.

i want tips! what have you read lately?

Follow:
Share:

29 Comments

 1. 16:50, 30 Apr 2013 / 16:50

  Hei, eg har lese Just Kids etter at du skreiv om den, og no les eg The Bell Jar som eg fekk i julegåve med fine notater inni. Det er ein så fin gave, å gi ei bok ein sjølv liker godt og skriva småting i margen til den som skal lesa.
  Lykke til med leilighet, gler meg til å sjå!

 2. R
  16:52, 30 Apr 2013 / 16:52

  The Great Gatsby!

 3. Sofie
  16:56, 30 Apr 2013 / 16:56

  åh herregud, du leser john green. han er virkelig det et av de varmeste, klokeste og beste personene verden har. for en kar. jeg er veldig glad i looking for alaska og the fault in our stars, ikke så mye de andre, men. gleder meg til den neste boken hans :)

 4. 17:00, 30 Apr 2013 / 17:00

  Du må lese Rasende kasteller av Alessandro Baricco. Den handler om en liten og merkelig landsby, og først og fremst Herr Rail som drømmer om å bygge en jernbane <3 Den er så rar og bra!

 5. Metta M.Eiane
  17:14, 30 Apr 2013 / 17:14

  Er så enig med oversettelsen på “The Fault in our Stars”, kjente ikke igjen boka da jeg så den norske oversettelsen første gang – måtte tenke over hvilken av Greens bøker det kunne være som ble oversatt med det.

  Har selv et mål om å lese resten av John Greens bøker for øyeblikket, så jeg har lest “Paper Towns” og “An Abundance of Katherines” (hvor sistnevnte var klart best). Skal nå begynne på “Will Grayson, Will Grayson” av samme forfatter.

 6. 17:22, 30 Apr 2013 / 17:22

  du må lese Tonje Glimmerdal av Maria Parr, den er virkelig fantastisk!

 7. 17:26, 30 Apr 2013 / 17:26

  Jeg leste akkurat Jørgen + Anne er sant, og den synes jeg var veldig fin. Hadde faktisk ikke lest den som barn.

 8. Kathrine
  18:34, 30 Apr 2013 / 18:34

  Åååå, John Green er så flink! Er ikkje så veldig lenge sidan eg sat og grein meg gjennom The Fault in Our Stars sjølv.
  Elles har eg også lest The Hobbit, og den også er så utruleg bra :)

 9. 18:38, 30 Apr 2013 / 18:38

  “En ettermiddag om høsten” av Mirjam Kristensen
  “Kirsebærsnø” av Ingelin Røssland

 10. Jorid
  18:47, 30 Apr 2013 / 18:47

  Leste nylig den norske versjonen av The Fault in Our Stars og syns det er så utrolig trist at den norske titteloversettelsen er så forferdelig grusom. Tenker at det er så mange som velger den bort nå, og det er fryktelig trist, for den er så fin!

 11. 19:22, 30 Apr 2013 / 19:22

  The Perks of being a Wallflower !!! En av de fineste bøkene. Og må lese John Green i sommer selv. På engelsk selvsagt. Om du vil ha noe mer humoristisk kan man anbefale A tiny bit marvellous av Dawn French! Det er så mange fine bøker man må lese…

 12. Lone
  20:38, 30 Apr 2013 / 20:38

  Har nylig lest The Brooklyn Follies av Paul Auster. Han skriver utrolig godt om menn i forskjellige faser av livet, samt en liten jente som plutselig kommer inn i livet deres. Veldig morsom også!

 13. 20:43, 30 Apr 2013 / 20:43

  Life of pi er fortsatt magisk fin. Jeg er også veldig glad i den grusomme kjærlighetens historie. (:

 14. 20:55, 30 Apr 2013 / 20:55

  nå leser jeg to the lighthouse av virginia woolf, og litt av how to be alone av jonathan franzen. franzen er en av mine favoritter (av levende forfattere, iallefall.), kanskje du hadde likt freedom og corrections. flott om familier i oppløsning, om usa og med fantastiske karakterer.

 15. 21:24, 30 Apr 2013 / 21:24

  Åh, leste akkurat disse to i januar, på en dag hver. Så fantastisk fine, gleder meg til å starte på Looking for Alaska snart!

 16. Isabell
  22:04, 30 Apr 2013 / 22:04

  Om du vil lese en morsom bok så anbefaler jeg virkelig “Is Everyone Hanging Out Without Me (And Other Concerns)” av Mindy Kaling. Det er essays om hennes oppvekst, og om veien hun gikk mot å skrive for TV i Hollywood. Den er så herlig ærlig og jentete og morsom og fantastisk!

  • mariell.
   Author
   08:24, 01 May 2013 / 08:24

   elskar mindy kaling! skreiv om denne boka for ganske lenge sidan, elska den. ho er så morsom.

 17. kaffemarte
  07:55, 01 May 2013 / 07:55

  Jeg er inne i Kjersti Annesdatter Skomsvolds univers om dagen. Leste først den herlige humormelankolske perlen “jo fortere jeg går, jo mindre er jeg”. Den skrev hun mens hun var syk av ME. Nå leser jeg “Monstermenneske” hvor hun selv er hovedperson og skriver om ME og forfattertankene og hvordan det var å skrive bok mens sykdommen bestemmer hvordan du skal ha det. Fine bøker altså!

  • mariell.
   Author
   08:27, 01 May 2013 / 08:27

   har kjempelyst til å lesa bøkene hennar!

 18. Ida
  09:43, 01 May 2013 / 09:43

  Tror du vil like Monstermenneske av Skomsvold, den er fantastisk! Jeg syns Geir Gulliksen er Norges fineste forfatter, og anbefaler tjuendedagen, den er rar og annerledes, men fantastisk!

 19. lisa
  09:52, 01 May 2013 / 09:52

  just kids av patti smith <3

 20. linnea
  10:59, 01 May 2013 / 10:59

  Fineste Mariell <3

 21. Marita
  16:01, 01 May 2013 / 16:01

  Eg har lese Syngja av Lars Amund Vaage og Fiolinane (for tolvte gong) av Leikvoll.

 22. martha
  16:12, 01 May 2013 / 16:12

  Leste The Fault In Our Stars for ikke så lenge siden, hadde gått lenge og gleda meg, og den var akkurat så fantastisk som jeg hadde håpet. Leste og gråt og gråt og lese langt utover natta, for det går jo ikke an å legge den fra seg.

  En vakker bok som du helt sikkert har lest allerede, er The Book Thief av Markus Zusak, Om du ikke har lest den, anbefaler jeg den absolutt, noe av det beste jeg har lest noen gang!

 23. 08:57, 02 May 2013 / 08:57

  Så at noen andre har anbefalt “The Perks of Being a Wallflower” allerede, men da anbefaler jeg “Alltid Alice”. “Alltid Alice” handler om en professor på Harvard som får Alzheimer, og hvordan den sniker seg inn i livet hennes. Vakker bok! En bok jeg har lest i det siste er “Idas dans”. Jeg sier til meg selv at hvis jeg leser den nok ganger så slutter jeg kanskje gråte av den, men foreløpig er det fortsatt en bok som rører meg langt inn i sjela og får tårene til å presse seg ut. anbefales!

 24. Josefine
  17:27, 02 May 2013 / 17:27

  Jeg leste nettopp “Great Expectation” av Charles Dickens fordi den var på pensumlista. Den var treig den første halvdelen, men hvis man først har kommet så langt så er den ganske spennende på sine egen måte. Dickens skriver så fint. Akkurat nå leser jeg “Kometen Kommer” av Tove Jansson. Jeg leste aldri noe av henne som liten, men jeg liker bøkene hennes kjempe godt og det er fin eksamensavveksling.

 25. 16:04, 03 May 2013 / 16:04

  Det er so undarleg at lista over bøker-eg-skal-lesa-ein-gong-eg-har-tid veks so mykje fortare enn bøker-eg-har-lest-lista. No har eg lagt John Green til på skal-lesa-lista, takk for tips!

  Ser fleire har nemnt Perks of Being a Wallflower her, eg slenger meg på. Den er so enkel og liti og fin, og eg har kost meg med den i vinter. Eg har òg ferda Cloud Atlas av David Mitchell på lydbok. Intrikat og undarleg, med personar ein vart glad i, sjølv om ein aldri heilt kunne tru på historia – men det var nett det som gjorde den so spanande. Eit tankeeksperiment, rett og slett, med gode historiar iblanda.

 26. 12:58, 07 May 2013 / 12:58

  Elsker John Greens sine bøker, han skriver så ekstremt godt, mangler bare å lese Paper Towns :-) Men vil gjerne anbefale Anna and the french kiss, en veldig jentete og lettlest sommerbok, som er full av varme og kjærlighet :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *