+ / – london vs. norway

i dag puttar me alle greiene våre på lager og i morgon flyttar me til noreg heilt til våren kjem og me flyttar dei inn i ein ny leilighet her i london. eg gruar meg og gler meg, mest er eg nervøs for å bu så langt ifrå alt som eg er blitt vant til no. her er mi pluss og minus-liste:

bits & bobs from last week.sunday.sunday.thursday.thursday.

sånt som eg gruar meg til å reisa ifrå:

– waitrose.

– amazon på døra og butikk over vegen.

– kino.

– å forsvinna i folkehavet.

– kafélivet.

– mandelcroissantar(kanskje må eg læra å laga det sjølv!).

– eurostar.

– lemsip/halloumi/cheddar.

december.christmas.lardal.lardal.

sånt som eg gler meg til å reisa til:

– familie.

– hund.

– plass.

– vær som gjer det okei å bli inne om ein ikkje har lyst til å ut.

– å pussa opp litt, sparkla og pussa og mala og få nye idéar.

– sesongar.

– fine store vindauge med nydeleg lys og eit stort kjøken perfekt til mine nye mateventyr.

– raude kjakar.

 

det er så himla store kontrastar fra å kunna gjera kva som helst til å ikkje kunna gå på butikken utan bil, men det er jo egentlig dette som er drømmelivet. bu i storbyen mest også få komma heim til sogn og pusta litt når det trengs. eg gler meg så himla mykje til å vakna i gamlahuset på måndag og vera litt kald på føtene også baka scones til frukost og lengta bittelitt til london men kjenna at det går likevel.

translation:
today we are moving all our stuff into storage units and tomorrow we fly back to norway where we will stay until spring comes and we’ll move them back into a whole new place in london. i am dreading it and looking forward to it, mostly i’m nervous about living so cut off from everything i’ve gotten used to. here is my plus and minus list:

things i don’t want to leave:
waitrose delivered once a week / amazon to our doorstep and grocery store across the street / the movies. / disappearing into an ocean of people / going to cafés. / almond croissants. / the eurostar. / lemsip, halloumi, cheddar.

things i’m looking forward to having around:
family / dogs / space / weather that makes it ok to stay in if you don’t want to go out / cooking in a big pretty kitchen / redecorating, spackling and painting and getting new ideas. / seasons / big windows with lots of light and a big kitchen perfect for my new food adventures / red cheeks.

the contrasts are so huge from being able to do everything to not being able to go to the store without a car, but this really is my fream life; living in a big city but having the option of going to norway to breathe when i need to. i can’t wait to wake up in the old house on monday and i’ll be a little cold and i’ll bake scones for breakfast and long for london, just a bit, but thinking i’ll be just fine.

Follow:
Share:

21 Comments

 1. 11:04, 13 Feb 2013 / 11:04

  Skjønner at det er litt vemodig! Jeg ville dø litt innvendig hvis jeg måtte flytte fra København og dra tilbake til Oslo. Men du skal jo tilbake om ikke så lenge til en forhåpentligvis enda bedre leilighet, det må jo være fint å tenke på :)

 2. 11:20, 13 Feb 2013 / 11:20

  Om du flytter tilbake til Oslo, så har jeg siden sist lært meg at det er skikkelig kort til skogen der man kan dra på telttur, gå på ski og bade i kjempefine vann. Jeg liker det kjempegodt, og selv om Oslo ofte er altfor lite, så kan man dra dit på bare 15 min, og det er så fint, så fint.

 3. 11:36, 13 Feb 2013 / 11:36

  uff, du hjelper ikke på hjemlengselen min akkurat ;) Det jeg savner mest (utenom familie og venner) er uten tvil fjell, og stillheten som følger med. Tenk at jeg aldri utnyttet mulligheten til å gå rett ut i naturen når jeg bodde hjemme *rister oppgitt på hodet*. Håper dere får en fin london-pause (og det høres jo absolutt slik ut!) :)

 4. 13:47, 13 Feb 2013 / 13:47

  Det er forskjellige kapitteler i livet og det behøver ikke være de siste setningene om London. Velkommen hjem!

  • mariell.
   Author
   15:04, 13 Feb 2013 / 15:04

   det er det i alle fall ikkje. :) takk!

 5. katinka
  14:56, 13 Feb 2013 / 14:56

  selv om england er fint så er norge et trygt og godt sted å være. velkommen hjem, mariell.
  og her er en veldig søt film du må se om en bjørn og en mus, fortalt av en 6åring: http://vimeo.com/58659769

  • mariell.
   Author
   15:03, 13 Feb 2013 / 15:03

   haha, eg såg den faktisk før i dag! takk, eg gler meg til å få vera i norge litt. det kjem til å bli enda bedre å flytta tilbake seinare óg.

 6. 19:23, 13 Feb 2013 / 19:23

  Når du skriver “sesonger”, mener du årstider da? I så fall er jeg kjempeenig! Når jeg bodde i Irland, føltes hele året som høst, haha! Her i Paris er det også mye regn for tida, så det er ikke særlig vinterlig, men heldigvis er våren rundt hjørnet. Likevel har det jo vært grønt i bakgården hele tida, og spirene i blomsterkassene dukket opp i slutten av januar. Hæ? Jeg savner også de ordentlige skillene når jeg bor utenlands!
  Jeg er så travel for tida, men i morgen får jeg vennebesøk, og jeg har tiramisu i kjøleskapet og en Skype-date om ti minutter. Hurra!
  God tur hjem!

  • mariell.
   Author
   13:13, 16 Feb 2013 / 13:13

   ha, ja! eg er miljøskada, sesongar. årstider! det føles som haust stort sett heile året i england. her i oslo er det ordentlig vinter, skikkelig fint. ps: fekk akkurat konvolutten din før me reiste! så me åt mandelsnop og sjokolade medan me venta på at the professional cleaners skulle bli ferdige med å klora ned leiligheten vår. <3

   • 18:43, 16 Feb 2013 / 18:43

    Så fint å høre! Kos dere i vinter-Oslo!

 7. 19:39, 13 Feb 2013 / 19:39

  raude kjakar!
  Å så søtt! Det har jeg alltid i det jeg kommer inn en varm plass etter å ha gått ute en lang stund.

  God tur og lykke til!

 8. 20:18, 13 Feb 2013 / 20:18

  åh, de bildene dine er virkelig til å ta av seg hatten for. skal si de lyser opp litt i disse mørke hverdager!

 9. .mette
  09:06, 14 Feb 2013 / 09:06

  Fine, røde vinterbær .mette

 10. 13:43, 15 Feb 2013 / 13:43

  Så fint. Jeg elsker Norge, men så er dette det eneste landet jeg har bodd i (som jeg husker godt). Men liker å besøke steder som London og late som jeg lever der, det er morsomt å prøve å gli inn som resten, bare for en liten stund.

  • mariell.
   Author
   13:11, 16 Feb 2013 / 13:11

   det gjer eg alltid på ferie! går på matbutikk og latar som eg bur der.

 11. 23:45, 15 Feb 2013 / 23:45

  elsker bildene dine.

 12. Maren Elisabeth
  02:55, 26 Feb 2013 / 02:55

  Amazon vil faktisk levere på døra her i Norge også. Fikk en bok på døra for noen uker siden! Koster litt mer enn vanlig frakt, men det er verdt det om du ikke har lyst til å vente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *