homesickness.

tastes like home.

det er rart å vera i eit anna land om hausten, syns eg. vinteren óg, forsåvidt. våren og sommaren er mykje den same, men hausten her er så annleis. ein får litt andre vaner om hausten, andre cravings. raudvin og store gryter. også brunost. masse brunost. i går bakte eg rundstykke som me åt i fanget med bjørnebærsyltetøy og brunost. ein liten smak av noreg.

ps: me var så heldige å ha brunost i kjøleskapet, om du bur i london og treng brunost kan du gå på scandinavian kitchen i great titchfield street(oxford circus).

 

translation:
it’s strange being in another country in the fall, i think. the winter too. spring and summer are pretty much the same, but the fall here is very different. you get other habits in the fall, other cravings. red wine and big casseroles. and brown cheese. lots of brown cheese. yesterday i made rolls that we ate in our laps with blackberry jam and brown cheese(a norwegian delicacy, caramelized cheese).

ps: we were lucky enough to have it in our cheese, but if you are craving brown cheese(or just want to taste it) you can go to scandinavian kitchen in great titchfield street(oxford circus).

Follow:
Share:

13 Comments

 1. 12:00, 12 Oct 2012 / 12:00

  Ååå, brunost. Skal dit i morgen faktisk og hamstre knekkebrød, mm!

 2. 13:39, 12 Oct 2012 / 13:39

  Kjenner igjen følelsen! Oslohøsten er den beste høsten. Jeg lengter hjem til fårikål!

 3. Linn
  15:12, 12 Oct 2012 / 15:12

  Åhhh, jeg bor ikke i London :( Mamma må sende meg norske ting. Har en boks med fiskekaker i kofferten da :)

 4. R
  16:56, 12 Oct 2012 / 16:56

  kjenner meg igjen! dette er min første høst utenfor norge på… 13 år, tror jeg. trærne har fortsatt blader og lufta er annerledes. folkene er annerledes, skolen er annerledes. men det er vel sånn det skal være. jeg har te, downton abbey og ny ullgenser, så jeg overlever.

 5. 17:05, 12 Oct 2012 / 17:05

  jeg lengter alltid sånn etter fjellet i norge om høsten – det er så lite høstfølelse å få her i san francisco at jeg ble kjempeglad da det falt noen regndråper for noen dager siden. ikke at jeg skal klage over fint vær, men jeg savner årstidene!

 6. 20:16, 12 Oct 2012 / 20:16

  Man kan også kjøpe brunost på enkelte Waitrosebutikker, også finnes det en liten deli i Teddington som selger brunost fra Tine. Ble veldig glad da mannen kom hjem med et kilo ost og lagde klubb og dupp bare fordi. God helg!

 7. 21:26, 12 Oct 2012 / 21:26

  Skjønner så alt for godt hva du mener! Savner brunost, men bor ganske mange timer utenfor London, så får nok vente til jul. Men, mm, så godt det så ut!

 8. 23:51, 12 Oct 2012 / 23:51

  Yderst fin på håret! De kan det på Hair O altså! Jeg MÅ ha brunost og har alltid med meg et par fra Norge! Og knekkebrød fra Wasa :)

 9. Ingvil
  08:46, 13 Oct 2012 / 08:46

  Satt akkurat og tenkte på hvor mye jeg savner Norge her hvor jeg sitter i Skottland. Akkurat samme følelsen – høsten og vinteren er noe helt for seg selv der hjemme. Heldigvis kommer søster på besøk om 2 uker med både brunost, knekkebrød og lomper. Lykke

 10. 14:32, 13 Oct 2012 / 14:32

  Brunost er så godt! Kommer nok til å spørre om noen besøkende kan ta det med til meg etterhvert!

 11. 19:10, 13 Oct 2012 / 19:10

  It’s funny what stuff you miss when being away from home – I stash up on Lomper, Mandelstang, Non Stop and Toro’s grøt … But if in Germany – check out the Karstadt food hall they at least have Geitost and Snøfrisk. But when Christmas is getting closer – the Christmas markets at the Sjømannskirke are a pretty funny place to get the Norwegian input :)

  happy autumn … ificouldchoose.blogspot.com

 12. 10:11, 14 Oct 2012 / 10:11

  Vi har brunost, men jeg savner grovt brød. Tenkte jeg kunne bake, men de har jo ikke grovt mel heller… Så det står på ønskelista neste gang vi får besøk hjemmefra :) Ingenting som slår nybakt brød med smør og brunost! Ser ut som dere koser dere :)

 13. 11:39, 14 Oct 2012 / 11:39

  Haha, jeg er i Spania på utveksling, og høsten er definitivt annerledes her. Frokosten min i dag besto forresten av knekkebrød med brunost (kom i posten) og syltetøy. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *