roasted red pepper pappardelle.

roasted red pepper pappardelle.
her kjem den kjøttfri middagen for denne veka! dette er ei oppskrift eg har funne på sjølv, er skikkelig stolt over den for den er sjukt god. god planlegging og oppskrifter som den her gjer at livet utan kjøt er heilt fantastisk og kjempelett! 

roasted red pepper pappardelle.
du treng: tre mellomstore paprika, pasta av valgfri type(me brukar fersk pappardelle, men ein kan sjølvsagt bruka tørr), creme fraiche og provencekrydder eller timian. vask paprikaen. varm ovnen til 225 grader. fjern den grøne delen og del dei i to. legg dei på eit bakepapir med skalet opp, og inn i ovnen. det beste er om du har grill på ovnen din, da plasserar du dei øverst i ovnen til skalet begynnar å svi seg. om ikkje må du berre følga med på skalet, det kjem veldig an på ovnen. det gjer ingenting om skalet blir svidd, for skalet skal av etterpå og det gir kjøttet ein meir røykt smak. når dei er ferdige tar du dei ut og legg dei i ein tett container av eit slag, eg brukte ein glasboks med lok. la den ligga der i omtrent femten minutt, det gjer det mykje enklare å få av huden seinare. ta dei så ut av boksen og fjern huden. da sit du att med deilig raudt paprikakjøt. i ei skål, bland med tre spiseskjeier creme fraiche, salt og provencekrydder/timian. køyr i ein stavmikser(eller blender om ein ikkje har, men ver forsiktig så den ikkje blir for glatt). smak til med salt og krydder.

roasted red pepper pappardelle.
kok pasta og velt den inn i sausen. et med glede!

translation:
this week’s meatfree dinner is here! this is a recipe i came up with myself, i’m very proud of it because it’s so delicious. good planning and recipes like this one is the reason it’s easy eating very little meat. we are not vegetarians, but we eat a maximum of two meals with meat per week.

you need: three medium sized red bell peppers, pasta(we use fresh pappardelle but you are of course welcome to use dry spaghetti, tagliatelle or linguine), creme fraiche and dried thyme. wash the peppers, cut off the green part and remove the seeds when you cut them in half. place them on a baking tray, skin up, and put them in the oven. the best way to roast them is at the top of the oven under the grill, on 225 degrees celsius. if not, the middle of the oven is fine. roast them until the skin starts to turn black. then take them out and put them in an air-tight container. this helps steam build and will make it easier for you to remove the skin. leave them there for fifteen minutes, then remove the skin. mix the pepper with three tablespoons creme fraiche, salt and thyme/herbs de provence. use a hand held mixer to make it creamy, but still with some chunk in there. season to taste with salt and spices.

boil the pasta and mix it all together. eat it with joy in your heart.

Follow:

15 Comments

 1. 20:04, 28 Aug 2012 / 20:04

  Det hørtes skikkelig godt ut. Må prøves ut en gang!

 2. 20:22, 28 Aug 2012 / 20:22

  Det er alltid litt stolthet i bildet når man utvikler egne oppskrifter, hoho. Dette så godt ut! Bra jobba!

 3. 20:40, 28 Aug 2012 / 20:40

  Bakt paprika er så mye bedre enn rå paprika. Denne gleder jeg meg veldig til å prøve ut! :)

 4. 20:42, 28 Aug 2012 / 20:42

  Det ser flott ut! Du skriver “livet uten kjøtt” – betyr det at du har slutta å spise kjøtt helt? :)

  • mariell
   Author
   21:03, 28 Aug 2012 / 21:03

   nei, det betyr ikkje at me har blitt vegetarianarar. me et kjøtt maksimum to måltid i veka og då i moderate mengdar.

   • 07:36, 30 Aug 2012 / 07:36

    Å, men så bra! Jeg blir glad for hvert eneste kjøttfrie måltid, og glad for at du legger ut litt inspirasjon her. :)

 5. Marita
  22:54, 28 Aug 2012 / 22:54

  Ser sjukt godt ut, Mariell! Passa bra til studentøkonomien og, digg!

 6. ripssaft
  23:42, 28 Aug 2012 / 23:42

  å, namnam! jeg vil prøve!

 7. 09:07, 29 Aug 2012 / 09:07

  Nam! Ser herlig ut.

 8. 09:10, 29 Aug 2012 / 09:10

  mmmm looks delicious :)

 9. 09:14, 29 Aug 2012 / 09:14

  Jeg synes grilla paprika er helt fantastisk, så dette må jo være kjempegodt! Fint med oppskrifter som krever få ingredienser i blant, også. :)

 10. 10:06, 30 Aug 2012 / 10:06

  mmm, jeg er så glad for at du har kjøttfrie middager på bloggen din, dette så kjempegodt ut! Jeg har aldri prøvd meg på grillet paprika, men det blir nok en vegansk versjon av dette i dag :D

 11. 13:13, 30 Aug 2012 / 13:13

  That looks and sounds delicious! You have the most beautiful table settings.

 12. 06:00, 05 Jun 2013 / 06:00

  verkar så otroligt gott! har sett detta recept två gånger nu, en annan gjorde det och länkade till dig, och nu är jag verkligen övertygad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *