non-vacation.

Untitledyllparisienne.
Untitledlaurencejm.
Untitledarminho.

eg hadde sett for meg denne ferien som ei stor mjuk boble som eg kunne få ligga inni ein månad, og når den var over så skulle eg føla meg utkvilt og glad og klar for nye eventyr. no er det berre ei veke til me reiser tilbake til london, og eg har ein voksande klump i magen som minner meg på at eg ikkje kan klara alt på ein gong. får ikkje vera alt samtidig. er det ikkje rart korleis me alltid trur at ferien kjem til å ordna alt? at berre ferien kjem så kjem me til å holda meir hender og smila meir og trena meir og vera meir sosiale. men det me egentlig treng er å ligga i ei hengekøye utan nokon form for kommunikasjon og samla krefter til hausten som skal komma med nye utfordringar. me må bli flinkare til å ta desse pausane i kvardagen. tvinga oss sjølve til å ligga i badekaret i ein time med ei bok, eller gå tur ein time istadenfor å sjå på tv. ringa til bestemor, reisa på bittesmå kjæresteeventyr og gå på kino. prioritera ferien i kvardagen og faktisk kvila frå kvardag når ein har ferie.

det har eg tenkt litt på i dag.

translation:
i had pictured this month in norway as a big soft bubble for me to lay in. and when the month had passed, i would feel rested and happy and ready for new adventures. we have a week left here before going back to norway now, and i have a growing ball of ache in my stomach reminding me that i can’t do it all at the same time. all the things i want to be, they can’t co-exist. isn’t it funny how you always think that vacation is going to fix it all? that when it comes we’ll hold more hands and smile more and exercise more and be more social. when what we really need is to lay in a hammock without any form of communication and gather strength for the upcoming fall and its challenges. we need to get better at pausing or everyday lives. make ourselves stay in the bathtub with a book for an hour, go on a walk instead of watching tv. call our grandmothers, go on itty bitty adventures with our loves and go to the movies. make everyday vacation a priority, so that you can pause the everyday aspect in the summertime.

that’s what i’m thinking about today.

Share:

28 Comments

 1. sofia
  13:54, 19 Jul 2012 / 13:54

  Det har eg tenkt på og, derfor blei overgang fra ferie til jobb ikkje så vanskelig som den pleier.

 2. L
  14:01, 19 Jul 2012 / 14:01

  men et lite tankekors… hva når akkurat Det er skremmende? når det rammeløse blir vanskelig?

 3. 14:43, 19 Jul 2012 / 14:43

  Det er sant, jeg er alt for dårlig til slikt. Og ferien ble langt fra hva jeg trodde den skulle bli.

 4. 15:14, 19 Jul 2012 / 15:14

  Det er virkelig veldig typisk at man ser for seg ferien som en slags unntakstilstand som får alle stressende småting og alle bekymringer til å forsvinne, men det blir stort sett ikke akkurat sånn.
  Jeg er enig i at det er det viktig å kunne lade batteriene litt underveis, som en hybridbil! Haha, det er vel min første bil-metafor noensinne, men om man kan senke skuldrene og puste dypt en liten stund hver dag, så slipper man å bli sliten i lengden. I teorien, om ikke annet.
  Godt tenkt, Mariell! Håper den siste uken blir alt du ønsker deg!
  —–
  Ny blogg: http://www.etdrysskanel.wordpress.com

 5. 15:22, 19 Jul 2012 / 15:22

  min ferie er ikke helt det samme som det jeg hadde sett for meg. litt trist at jeg sløser bort ferien min på sånne ting jeg egnetlig ikke vil sløse den bort på.

 6. 16:12, 19 Jul 2012 / 16:12

  du er så fin <3

 7. 16:54, 19 Jul 2012 / 16:54

  jeg hadde gledet meg så sjukt til denne sommerferien i lang tid. jeg trodde jeg kom til å få slappe mer av denne sommeren, å få litt mer frihet, å egentlig ha ferie. egentlig, så føler jeg at jeg bare har langhelg.

 8. kristine
  17:46, 19 Jul 2012 / 17:46

  å, som jeg trengte denne teksten nå! den lettet en liten bør fra hjertet mitt som har følt seg veldig utilstrekkelig denne ferien. takk for at du er så bra (:

 9. andrea
  18:30, 19 Jul 2012 / 18:30

  Det har jeg også tenkt på i det siste! I juni begynte jeg å hangle, hadde så og si ingen krefter, men pusha meg selv gjennom ferdigstilling av BA-oppgave og flere uker med jobbing. I slutten av måneden endte jeg på sykehuset, og nå har hele sommeren godt med til å ligge på gjesterommet hjemme hos mamma og bare sove, spise, lese litt og se litt serier. Hele sommer’n skal jeg det. Ingen festivaler og ingen turer på meg i år – men så skjønner jeg jo hvor sykt godt jeg faktisk hadde hatt av noen sånne uker uansett! Syk eller ei. Ferie hvor man virkelig tar ferie og ikke forventer at noe interessant eller spennende skal skje i det hele tatt. Det tror jeg at jeg skal gjøre noen uker hver sommer fra nå. – Og å ta helg! DET får bli mitt sommerforsett!

 10. 19:39, 19 Jul 2012 / 19:39

  Ja, ferien blir ofte mer travel enn man hadde trodd. Jeg ble syk så snart ferien var et faktum. Sikkelig forkjøla og sikkelig gress allergisk. alt rant. Ikke gøy :(

  Men nå, når jeg bare aksepterte at slik ble det, ikke noe å gjøre med…da kan jeg nyte ferien litt mer…
  Allerede til uka er jeg ferdig med ferie for denne gang, full rulle. Da gjelder det å nyte, rydde og gjøre seg klar for nye utfordringer!

 11. 20:18, 19 Jul 2012 / 20:18

  Skulle ønske jeg kunne gjøre det også! Bare gjøre ingenting. Har feriedag nummer tre av tre i morgen, æsj, vil ha flere ):

 12. 20:21, 19 Jul 2012 / 20:21

  Til å kjenne seg igjen i!

 13. fregne
  23:02, 19 Jul 2012 / 23:02

  Som jeg skulle sagt det selv. I ferien skulle jeg gjøre alt jeg har tenkt på mens jeg har lest til eksamen, og det er mye. Også blir ikke ferien som jeg hadde trodd likevel, og jeg bruker stort sett tiden på å være lei meg og sur og kjenne på den voksende klumpen i magen med alle forventningene som ikke ble noe av, mens jeg febrilsk prøver å gripe øyeblikket. Dette ødelegger meg så mye at jeg ikke har lyst til å være sammen med kjæresten min engang. Og han er verdens fineste, snilleste kjæreste.

 14. ripssaft
  23:12, 19 Jul 2012 / 23:12

  det har jeg tenkt på og. fint at sånne fine mennesker som du også tenker på det, så er man liksom ikke helt alene om det.

 15. 00:47, 20 Jul 2012 / 00:47

  det har jeg også tenkt på den siste uka. for nå er ferien min over, og jeg har hatt det kjempegøy og gjort masse spennende. men ikke en eneste dag har jeg lagt i senga så lenge jeg egentlig har hatt lyst til.

 16. R
  00:52, 20 Jul 2012 / 00:52

  du har så rett. av prinsipp så mener jeg at man ikke bør vente med ting. vente med å si det man vil si, vente med å gjøre det man vil gjøre, vente med å leve. plutselig en dag er det for sent, og tida, den får vi aldri tilbake. det har jeg fått erfare denne sommeren, som for en uke siden i dag ble snudd helt på hodet.

 17. 02:30, 20 Jul 2012 / 02:30

  Yes, I agree wholeheartedly! I came back from a two-week vacation finding that I had even more to do, and that perhaps I needed another mini vacation haha. So I’ve focused on letting myself watch a movie if I want to and stop letting schedules get too crowded. A rest throughout each day is so important, even if it seems counterintuitive to give in to relaxation. Hope you get the break you need x

 18. 10:44, 20 Jul 2012 / 10:44

  Så utrolig sant. Det er noe man bør tenke på i hverdagen – gjøre litt av det man har lyst til hver dag, og hvile helt ut i ferien.

 19. 16:33, 20 Jul 2012 / 16:33

  Oh, couldn’t agree more, Mariell. This summer I won’t be able to have a proper holiday with the wedding coming closer and my freelance job that messes up all my schedule, so that’s why my little visit to London ;) But to be honest I’ve done so many things while I was there that once back to Italy I had to take another couple of days off as I needed another mini vacation, haha!

 20. 22:57, 20 Jul 2012 / 22:57

  veldig godt skrevet. det har jeg også tenkt en del på de siste ukene.

 21. Maria
  12:22, 21 Jul 2012 / 12:22

  Ja, tenke seg tilbake til de lange sommerferiene i barndommen – hvor det virkelig var sommer & ferie. I år fikk jeg ikke noen sommerjobb, og selv om jeg ble skuffa, så gjør det ingenting nå, egentlig. Det tok litt tid å tvinge meg selv til å senke skuldrene og bare late meg… Få av seg dårlig samvittighet for å spise is tre dager på rad og ikke trene. Man forventer jo at det skal skje noe HELE tida, ettersom hverdagen ofte er sånn.

 22. Marit
  14:50, 21 Jul 2012 / 14:50

  Jøss, det er jo helt sant.

 23. lISA
  09:56, 25 Jul 2012 / 09:56

  det er så mye sant i det du skriver. takk

 24. 10:36, 25 Jul 2012 / 10:36

  Det er så sant at jeg nesten får vondt i magen. Men på en god måte, om man kan si det sånn.

 25. 11:24, 26 Jul 2012 / 11:24

  Du set så fine ord på det som eg trur mange kjenner på angåande ferietid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *