hår.

eg har eit nytt hår. altså, det er det samme håret som eg alltid har hatt, men istadenfor å anten ha det rett som ein spiker eller krøllete som ein åttitalsdraum, har eg no eit nytt regime som er av meir den volumiøse sekstitalstypen. laurdag tok eg bilder i photo booth mens eg fiksa det, tenkte at de kanskje ville sjå.

1. heilt vanlig hår, vaska det dagen før og lot det lufttørka. brukar kun økologiske produkt når eg dusjar, fra kevin murphy. og hårkur ca kvar tredje hårvask. vaskar håret omtrent kvar fjerde dag. 2. for å krølla håret brukar eg ein wand. altså ikkje ei tang. eg syns det er mykje, mykje bedre for meir naturlige krøller. eg har ganske lang sideskill, så eg tar det håret som ligg øverst, liksom lokket, på den tyngste sida, og klemmer det fast på toppen med ei hårklemme, for det tar eg sist. så krøllar eg forsiktig. altså ingen korketrekkarar, eg held kanskje fem sekund på kvar krøll før eg lar den skli av, brukar aldri meir enn 190 grader på tanga og brukar varmebeskyttelse fra kevin murphy. 3. så er håret sånn som ortodokse jødar. det skal det ikkje vera. så eg bøyger meg framover og ristar og drar fingrane gjennom, og børstar med ein vanlig børste frå baksida mot framsida. 4. så tar eg fram rettetanga og rettar litt overalt så det blir litt meir tona ned krøllar. tuperar under for volum.


og sånn ser det ut til slutt!

translation:
this is how i do my hair now: curl it softly(about five seconds per curl) with a pearl wand from remington, shake it out and then brush it from the inside to the outside. then i use my straightener to make it more sixties than eighties. i back comb it for volume, et voila!

Follow:
Share:

13 Comments

 1. 14:05, 12 Mar 2012 / 14:05

  Det ble kjempefint! De der hårproduktene du bruker, gjør de at håret ditt holder seg rent lenger? Hver fjerde dag høres jo ut som en drøm.

  • hjartesmil
   Author
   14:25, 12 Mar 2012 / 14:25

   håret venner seg til kva som helst! så om ein berre bestemmer seg for at ein skal vaska det kvar fjerde dag, så venner det seg til det etter kvart. først er det litt ekkelt og ein har lyst til å vaska det, men etter kvart lærer ein seg korleis ein jobbar med det. også brukar eg aldri nokon liksom klissete produkt, voks eller paste eller sånt. berre sprayar.

 2. 14:15, 12 Mar 2012 / 14:15

  naturlig, fint, luftig, krøller<3 og lett. drømmen!

 3. Hei
  16:29, 12 Mar 2012 / 16:29

  Hver fjerde dag høres ut som en drøm ja! Men dusjer du oftere? (ok rart spørsmål).. Jeg synes håret mitt blir så rart og ekkelt hvis jeg bare dusjer kroppen og ikke vasker håret. Bruker du noen hette eller noe, eller er du bare heldigere enn meg? :)

  • hjartesmil
   Author
   18:42, 12 Mar 2012 / 18:42

   dusjar typ fem minutt dei dagane eg ikkje dusjar håret, men berre annakvar dag det og. typ dusja fem minutt mandag, vaska håret onsdag, dusja fem minutt fredag.

 4. Linn
  17:12, 12 Mar 2012 / 17:12

  æææ akkurat slik gjør jeg det og! blir finest synes nå jeg. Litt sånn Florence Welsh! og hun er jo bare fin så det er bra.

  Har så lyst til å farge håret rødt, men er så redd for at det skal se for naturlig ut, høres kanskje rart ut, men jeg vil at det skal se farget ut! Noen tips til fargetone?

  • hjartesmil
   Author
   18:40, 12 Mar 2012 / 18:40

   økologisk frisør! eg har sagt at eg vil sjå ut som ein tegneseriefigur, så det veit dei. : )

 5. 18:01, 12 Mar 2012 / 18:01

  Du har så nydelig hår! :-) Kan jeg spørre hvilken wand du bruker?

  • hjartesmil
   Author
   18:43, 12 Mar 2012 / 18:43

   remington pearl wand. : )

 6. 19:20, 12 Mar 2012 / 19:20

  Finfint! Både fargen på håret, frisyren og alt. Ja, for ikkje å snakka om brosjen på jakken! : )

 7. 08:13, 13 Mar 2012 / 08:13

  I love your dress so much! Actually all your photos here are amazing, you’re a great photograph!
  Ha det bra :)

 8. 16:58, 13 Mar 2012 / 16:58

  Finaste tösen! <3

 9. 06:15, 15 Mar 2012 / 06:15

  I’m too lazy with my hair – I realize after seeing yours.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *