2011-lista.

pastel.

fem beste greier som har skjedd i år:
1. mine to månadar i paris. med boulevardar og baguettar og hjartesorg og så himla mykje skriving.
2. ein heil sommar i gamlahuset med så masse besøk fra alle mine beste personar.
3. masse bryllupsfotografering.
4. å flytta til london.
5. ein hemlis som eg held på å sprekka av.

fem verste greier som har skjedd i år:
1. dei første fem dagane åleine i paris då eg nesten ikkje åt noko og knapt drakk noko heller, for eg var så himla redd for allting.
2. oslovåren som var vond og for det meste var eg heime heime heime.
3. min morfar som døde og mormor som har vore så sjuk.
4. å føla seg heilt vennelaus i london og så himla einsam.
5. å jobba med folk som er uinspirerande og uvitne, får meg til å villa putta hovudet i eit hol i bakken.

oh me oh my.

kva har du lært deg i år?
at eg kan, at tida strekk til om ein berre orkar, at eg er himla sterk åleine og at eg er ein  god venn. at ein må drita i å vera så jævla ydmyk heile tiden om ein har lyst til å komma seg plassar i livet.

montmartre.

vart året som du hadde tenkt deg?
så himla mykje bedre. har hatt eit så sjukt langt år.

kva har du sett mest på?
eg har sett ein masse masse filmar frå femti- og sekstitalet, og ein masse heile seriar som twin peaks, my so-called life, seinfeld, sex and the city. som eg hugsar. ser masse tv kvar dag.

kven har du hengt mest med i år?
jostein. og sara.

weekend.

har du blitt kjent med nye personar i år?
eg har blitt skikkelig kjent med frøy, eit vennskap som har gitt meg så mykje. derrick, kentaro og haleigh i paris. og margaret og carrie i london.

kva er det finaste du har fått i år?
sjølvtillit. og 50mm f/1.2, eit objektiv som har endra livet mitt.

sara.

kva er det beste du har lest?
john ajvide lindqvist sine bøker slukte meg heilt. også sputnik sweetheart av murakami.

gjorde du noko i år som du aldri har gjort før?
budde i paris, budde i gamlahuset, flytta til london.

vart nokon av vennene dine foreldre i år?
nei, desverre. eg er klar for at nokon får ein baby no. helst ein med store brune auge og masse krøllar fra første stund.

friday.

kva var din største framgang i 2011?
eg har fått jobba masse med bryllup og blitt flinkare til å fotografera. eg har blitt ein flinkare og meir profesjonell bloggar også flytta eg hit til grayzine.

beste kjøp?
50mm f/1.2, skjerfet frå sonia rykiel, mulberry alexa og dior-kåpa mi. og alle billettar til paris.

kva brukte du mest pengar på?
flybillettar, klede og porselen.

last party.

kva meir skulle du ønska at du gjorde?
absolutt ingenting. sjukt fint å føla sånn etter eit år er omme.

favorittvideo i år?
den her.

kva gjorde du på bursdagen din?
eg var heime med mamma og pappa og søster og jostein, det var påske og me åt lammelår og iskake og spelte spel til seint. fekk frukost på senga og hadde det berre fint.

paris.

korleis skulle du beskriva stilen din i 2011?
i 2011 fann eg ut at eg elskar blått og lilla og alltid har gjort det. og når eg hadde funne det ut så vart shopping så mykje enklare å forholda seg til. altså, mykje blått og lilla og sånt som er fint til håret mitt. egentlig det samme som i fjor, og det føles veldig bra å ikkje ha hatt nokon major changes.

lista har eg lånt av flotte sandra.

translation:
please try my new “in english, please”-button in the FAQ menu!

Follow:

20 Comments

 1. 15:33, 27 Dec 2011 / 15:33

  “at ein må drita i å vera så jævla ydmyk heile tiden om ein har lyst til å komma seg plassar i livet.”
  du har utrolig rett.

 2. 17:01, 27 Dec 2011 / 17:01

  det slår meg igjen at til tross for hvor glad jeg blir av bloggingen din, så virker det som om du krever og krever av folk rundt deg. Hva med alle som ikke inspirerer deg slik du vil? Er ikke de verdt å kjenne da?
  « å jobba med folk som er uinspirerande og uvitne, får meg til å villa putta hovudet i eit hol i bakken.» Er det så mange folk som ikke er bra nok for deg?

  • hjartesmil
   Author
   17:23, 27 Dec 2011 / 17:23

   ja, det er det sjølvsagt! som i alle andre yrke(for eg snakkar jo om jobb her, veit ikkje om du forstod det?), og det håpar eg at dei fleste i kreative yrke syns. ein er heilt nødt til å omringa seg med folk som stimulerar til noko meir, istadenfor å totalt strippa ein for lyst til å jobba i heile tatt. men du må jo sjå det i kontekst. det står under fem av dei verste tinga frå i år, altså er det noko konkret som har skjedd = dårlige erfaringar eg har gjort meg i år. så nei, eg syns ikkje ein skal finna seg i å bli behandla dårlig og bli nedbrutt kreativt av nokon. absolutt ikkje. det er nødvendig for mitt levebrød å vera kresen i kven eg velger å jobba med. sjølvsagt krever eg av folk eg jobbar med, på samme måte som dei krever av meg. det er nødvendig for framdrifta når ein jobbar kreativt. det er ikkje alle som har valget, men det har eg. og det er eg sjukt takknemlig for.

   • Ingrid
    10:39, 28 Dec 2011 / 10:39

    go mariell! go go go!
    veldig enig, og utrolig inspirerende lesning

 3. 17:14, 27 Dec 2011 / 17:14

  For en inspirerende post! Du er så bra, mariell :)

  • hjartesmil
   Author
   17:25, 27 Dec 2011 / 17:25

   takk!!! <3

 4. 18:29, 27 Dec 2011 / 18:29

  Jeg synes som leser at man også på en måte kan se at du har fått selvtilitt, og det er så sinnssykt fint å være vitne til noe sånt. Du er og blir favorittbloggeren. Gleder meg til 2012!

  • hjartesmil
   Author
   18:42, 27 Dec 2011 / 18:42

   åh, så utrulig fint sagt! blir så glad av sånne kommentarar når folk kan tenka det også seier dei det ikkje – og det er heilt ok óg, eg gjer det masse sjølv(tenkjer og kommenterer ikkje) men ein blir så sjukt glad av det. i alle fall vart eg det no. så takk! så fint.

 5. 23:15, 27 Dec 2011 / 23:15

  Åh Mariell, du fortsetter å inspirere. Jeg har fulgt deg i flere år nå, men er desverre en av dem som sjelden kommenterer (skal skjerpe meg, lover!). Du er nok en av de som inpirerer meg aller mest i hele verden!

  Jeg håper du får en fin siste uke i 2011, og at 2012 bringer gleder og oppfyller forventninger!

 6. 00:53, 28 Dec 2011 / 00:53

  verdens fineste liste på verdens fineste blogg. jeg kommenterer altfor sjelden, nesten aldri, men jeg vil bare si: du er så bra! du er faenmeg et forbilde og alltid en kilde til inspirasjon, det skal du vite.

 7. dottie
  12:27, 28 Dec 2011 / 12:27

  Synes det er flott at du har fått sjølvtillit, men i det siste har eg oftare og oftare ein bismak av ting du skriv. Begynte tenke på dette som er fra Kvinneguiden “Før du forsøker å skape selvtilliten din, vær klar over at det er en fin linje mellom det å ha selvtillit og det å være selvgod. Forsikre deg om at du vet forskjellen og er smart nok til å unngå å tre over grensen. Forskjellen ligger i motivasjonen bak begge deler. Har du naturlig høy selvtillit, vil det skinne igjennom og være en del av deg. Men hvis du later som du har god selvtillit ved å skryte om jobben og huset ditt og hvor god elskeren din er, vil du høres svært selvgod ut. Husk: Når du er selvgod oppnår du nøyaktig det motsatte av det du ønsker, og hvem ønsker vel å bli kjent med en slik person?”

 8. Thea
  19:56, 28 Dec 2011 / 19:56

  Jeg pleier ikke å kommentere, for jeg er ikke så flink til sånt, men nå gjør jeg et unntak (woho!). Jeg har fulgt bloggen din leeeenge, gjennom både Paris og London og lengelenge før det. Du har en fantastisk måte å inspirere andre på – jeg blir alltid i godt humør av å titte innom bloggen for å lese hva du har skrevet (for du skriver utrolig bra – og på nynorsk, hurra!), og myse på alle de superfine bildene, og le/grine av de fine historiene, og.. vel, ALT! Det synes på innleggene dine at selvtilliten din har steget (hurra for deg! :D), og det skulle egentlig bare mangle med alt du får til! Jeg synes overhodet ikke du høres selvgod ut på noen som helst måte, snarere tvert imot. På meg virker du som en type som er bevisst på hva du ønsker i livet (og det er en god ting!), og jeg tror du gjør klokt i å sortere ut hva slags folk du har rundt deg (både businesswise og privat) – det kommer ikke noe godt ut av å omgi seg med mennesker som bare gir deg negativitet/drama, da blir du negativ selv. Jeg tror du er en utrolig god venn å ha, og at du fortjener folk som vil deg godt. Jeg ønsker deg alt godt for det nye året, og vil du skal vite at du er en stor inspirasjonskilde for meg – at du tør å gjøre det du har virkelig lyst til, at du har guts, får meg til å tøye min comfortzone (“jeg vil også…!!!”). Du har all grunn til å være stolt av deg selv, og jeg håper (og tror) det nye året blir både fantastisk fint og spennende for deg, og at du når de målene du setter deg med glans :D Og ja, jeg synes dette ble småkleint selv (det er ikke sååå lett å skrive kommentar), men det er rett fra hjerterota og ektefølt fra min side! (:

 9. Rikke
  22:09, 28 Dec 2011 / 22:09

  ble så glad da jeg så at du hadde sett på my so-called life, for det virker som om det er så få som ser på den serien. den som er så bra.

  håper du vet hvor bra og fin du fremstår gjennom bloggen din. du er kjempeinspirerende, og jeg blir alltid så glad av å lese bloggen min.

  • Rikke
   22:10, 28 Dec 2011 / 22:10

   mener selvføgelig at jeg blir glad av å lese DIN blogg!!

 10. 23:59, 28 Dec 2011 / 23:59

  “at ein må drita i å vera så jævla ydmyk heile tiden om ein har lyst til å komma seg plassar i livet.”
  jeg synes det er så fint du skriver dette. og den kommentaren til signe ovenfor. jeg tror at i norge er mange redde for å “å tro at man er noe”, og ihvertfall å si det rett ut at man synes man selv gjør noe bra. en ting jeg har lært i år, er at selvtillit gjør ALT bedre.

 11. 04:54, 29 Dec 2011 / 04:54

  Fineste listen! Nå fikk jeg lyst til å skrive liste også.

  (Også drømmer jeg litt om den 1.2-linsen, jeg også, men tenker at jeg får nøye meg med 1.4 for å ikke drepe lommeboken.)

 12. 08:53, 29 Dec 2011 / 08:53

  The first pic is to die for :)

  Followed the blog, hope you don’t mind. And who knows, maybe you’ll visit me someday too.
  xoxo
  sreebindu.blogspot.com

 13. 12:11, 29 Dec 2011 / 12:11

  Å jeg hadde så lyst til å kjøpe hjartemagasinet, men jeg skjønte ikke hvordan jeg skulle gjøre det over nett! Er det et sted i Tønsberg kanskje man kan få tak i det?
  Forresten er bloggen din den fineste av de alle:)

 14. 14:21, 29 Dec 2011 / 14:21

  Innimellom stusser jeg på det du skriver. Det er absolutt ikke en negativ ting, hear me out, det bare at det du skriver trosser janteloven som er så dypt innskrevet i meg. Å være stolt over egne prestasjoner, tenke på seg selv som modig, stille krav til mennesker rundt seg enten det er venner, kollegaer, servitører eller butikkansatte – det er ting jeg synes er vanskelig. Min første konklusjon er alltid at det gjør ikke er bra nok eller at det er min egen feil at folk behandler meg urettferdig. Det er jo ikke nødvendigvis sånn! Takk for at du får meg til å innse det mer og mer. : )

 15. Thea
  11:18, 30 Dec 2011 / 11:18

  Når jeg gikk siste året på skolen satt jeg ved siden av ei jente jeg hadde aldri sett før. Vi fant en nøkkel til kommunikasjon og det var bloggen din. Snakket om ting du hadde skrevet og pene ting. Tusen takk for ett fint blogg år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *