nuts and lemon and ham.

nom.

nom.

han der fine går på skulen no, og kjem heim ganske seint. me et middag ilag uansett kor seint han kjem, og da er det superviktig at eg et bra lunsj sjølv om eg er aleine. denne åt eg forrige veke, og den var sjukt bra. derfor tenkte eg at det kunne vore kult med oppskrift.

smoothie. dekk blada i blenderen med juice. eg brukte tranebær, men eple er óg bra. to nevar bær. ein neve nøtter, eg brukte valnøtter og paranøtter og litt mandelflak. litt søtning. eg brukar agave, ein kan bruka honning eller sukker om ein vil. så er det berre å køyra den til den er klar. om den blir for tjukk er det berre å tømma oppi meir væske.

sitronyoghurt. sidan dei ikkje har sitronyoghurt her lagar eg den sjølv. éi teskjei lemon curd blandast ut i ein desiliter yoghurt naturell, helst gresk. eg åt den med eit halvt eple i tynne skiver, litt muscovadosukker og litt kanel. og mandelflak!

prosciutto-croque madame. sett på ovnen og legg ei skive brød på ei form og dekk den med riven ost, eg brukar cheddar. inn i ovnen på 175 grader til den er litt sprø. her kjem eit tips: me et ikkje så mykje brød, så me frys ned brød som allereie er skiva, også tar me ut ei og ei skive. dei tinar kjempefort, og om ein vil ha dei rista er det berre å putta dei i ovnen i eit par minutt. medan brødet er i ovnen må du steika eit egg i ei lettolja panne. eg likar mitt plomma ganske hard, men det varierar ein heilt sjølv etter smak. når osten på skiva har smelta og egget er ferdig er alt klart. legg ei eller to skiver prosciutto mellom brødet og egget, ha på salt og pepper og litt ketchup ved sidan av. prima.


j has started school now, and sometimes he comes home late. it’s important to me to eat dinner together, so most of the time i’ll just eat something in the early afternoon and then have dinner when he comes home. this is something i ate last week, somewhat extravagant. here are the recipes.

smoothie: cover the blades in your blender with juice. i use cranberry juice, but you can also use apple. to handfuls berries, i use raspberries. one handful of nuts, i used walnuts and brazil nuts. something to sweeten, i use agave but you can use honey or sugar if you like. then you blitz it and it’s done!

lemon yoghurt: since i can’t find lemon yoghurt here, i make my own. one teaspoon of lemon curd to one deciliter of greek yogurt. i ate it with a sliced apple, some cinnamon and muscovado sugar. and flaked almonds!

prosciutto-croque madame. put a slice of bread on a tray and cover it with cheese. i use cheddar. into the oven on 175 degrees until it’s crispy and the cheese is golden. (we don’t eat too much bread, so we buy the pre-sliced kind and put it in the freezer. that way we can eat one slice here and one slice there. it defrosts so quickly, and if you want it toasted you just put it in the oven for a couple of minutes) while the bread is in the oven, fry an egg in an oiled pan. when the bread is ready and the egg is ready, just put a slice or two of prosciutto between the egg and bread, and there you have it. eat with salt, pepper and some ketchup. voila.

Share:

9 Comments

 1. 14:14, 19 Oct 2011 / 14:14

  Jeg innbiller meg at mat smaker ekstra godt når den spises fra pent servise og blomstrete serveringsbrett… ;)

 2. 14:24, 19 Oct 2011 / 14:24

  Mmmm!

 3. 15:19, 19 Oct 2011 / 15:19

  så herlig!

 4. kristine
  15:59, 19 Oct 2011 / 15:59

  det ser galgodt ut, mariell! eg får aldri ete så gode lunsjar i vekene… difor gler eg meg alltid til å ha god tid i helgene.

 5. line
  16:51, 19 Oct 2011 / 16:51

  Aiai, så godt! Nam! Men hvorfor skriver du prosciutto og ikke bare skinke? ;)

 6. 18:23, 19 Oct 2011 / 18:23

  line: skinke er jo ikkje skinke. i norge er skinke hamburgerrygg/kokt skinke/sånt lignande. eg brukte prosciutto. :)

 7. Marte Helga
  22:32, 19 Oct 2011 / 22:32

  hvor er blenderen bestilt fra??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *